Adenium - Róża pustyni cz.2
Re: Róża pustyni cz.2
Oglądając oferty na alegrooo śmiałam się, że z tych egzotycznych nasion nic nikomu nie wyrośnie...że to taka ściema. Jednak po przejrzeniu tego wątku jestem w szoku!!! Jak one wspaniale wschodzą i tak szybko...i są takie piękne tylko pogratulować
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Farel, Piotruś - prosze poradźcie- moje maluchy wypuszczają juz właściwe listki, tylko one są jeszcze malutkie, czy juz przesadzić je do osobnych doniczek???
[/quote]
giga, ta mój zeszłoroczny wysiew tam jest 20 roślinek, i moge stwierdzić że takie małe lepiej rosną w grupie - tak jakby rywalizowały. Teraz ta tacka wygląda juz inaczej, roślinki zostały przyciętei już tacka zaczyna pękać bo roślinki podrosły, więc teraz (po roku) je przesadze pojedyńczo. Ja twoje zostawił bym w spokoju niech sobie rosną. Jutro wstawie zdjęcia jeszcze kilku innych tacek z roślinkami dla porównania...
-
- 100p
- Od: 8 sty 2011, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałabym spytać jakie wymiary ma ta tacka na 20 roślinek ?, na zdjęciu wygląda trudno ocenić.
pozdrawiam Joasia
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
piotek_m Widzę,że niektóre z roślinek masz poobcinane,kiedy to robisz?czy to po to,żeby się rozkrzewiły?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
tacka ma wymiar 15x20 cm ( są po pierożkach ) a przycinałem jak miałem akurat troszke czasu. Jak widziałem że ruszają z wegetacją to wtedy jest najlepszy moment... A obcinam żeby się ładnie krzewiły...
- ArkadiuS
- 200p
- Od: 25 lut 2011, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Z racji tego iż na tym forum jestem pierwszy raz chciałbym wszystkich serdecznie powitać i pogratulować pięknych okazów Adenium. Naprawdę fotki waszych róż robią wielkie, pozytywne wrażenie.
Swoją przygodę z Adenium zapoczątkowałem wraz z końcem marca 2010 roku, kiedy to wysiałem swoje pierwsze 30 nasion. Aktualnie powoli kiełkuję kolejne pokolenie różyczek, a poniżej przedstawię zbiorczą fotkę tego co wyrosło przez rok z pierwszego pokolenia ^^.
Adenium są w różnej formie i wielkości pomimo jednego dostawcy nasion i jednoczesnego kiełkowania. Po prostu tak mają ^^
Dodać muszę iż na 30 nasion mam 24 sadzonki (21 na zdjęciu), także kiełkowanie było wysoce %
3 szt. zostały nawet przycięte i zobaczymy jak będą się dalej miały.
Uploaded with ImageShack.us
Proszę o opinie i porady.
Serdecznie pozdrawiam
Z racji tego iż na tym forum jestem pierwszy raz chciałbym wszystkich serdecznie powitać i pogratulować pięknych okazów Adenium. Naprawdę fotki waszych róż robią wielkie, pozytywne wrażenie.
Swoją przygodę z Adenium zapoczątkowałem wraz z końcem marca 2010 roku, kiedy to wysiałem swoje pierwsze 30 nasion. Aktualnie powoli kiełkuję kolejne pokolenie różyczek, a poniżej przedstawię zbiorczą fotkę tego co wyrosło przez rok z pierwszego pokolenia ^^.
Adenium są w różnej formie i wielkości pomimo jednego dostawcy nasion i jednoczesnego kiełkowania. Po prostu tak mają ^^
Dodać muszę iż na 30 nasion mam 24 sadzonki (21 na zdjęciu), także kiełkowanie było wysoce %
3 szt. zostały nawet przycięte i zobaczymy jak będą się dalej miały.
Uploaded with ImageShack.us
Proszę o opinie i porady.
Serdecznie pozdrawiam
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prawdziwy las śliczne są
- Farel
- Od: 22 lip 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj na forum.
Bardzo ładne przedszkolaki
Porada w tym przypadku może być tylko jedna - oby tak dalej
Bardzo ładne przedszkolaki
Porada w tym przypadku może być tylko jedna - oby tak dalej
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja mam pytanie jeszcze w kwestii cięcia.
Czy adenia można podciąć tak do stanu bezlistnego, czy dobrze byłoby, gdyby zostały jednak ze dwa liście? Czy to ma specjalnie wpływ na dalszą wegetację?
Czy adenia można podciąć tak do stanu bezlistnego, czy dobrze byłoby, gdyby zostały jednak ze dwa liście? Czy to ma specjalnie wpływ na dalszą wegetację?
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/