Działka Romy wśród jezior cz. 3
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3
aha, zapomniałam zapytać, możesz powiedziec na których działkach sa takie fajne szkolenia?
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Romciu, widzę, że miałaś bardzo ciekawe spotkanie
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie moi mili
Igorku , to jest wydanie specjalne, tak jakby streszczenie działkowca za cały 2009 r. gruba księga
Aniu ,mogę podzielić się np. tym że gałęzie ucinamy skośnie, o czym nie wiedziałam Jeżeli chodzi o winorośl to poszukaj na naszym forum są eksperci i pokazują obrazkowo, jak znajdę to wrzucę Ci link o cięciu winorośli Aniu dowiedziałam się też że nieprawidłowe cięcie jabłoni powoduje wyrastanie wilków
Edwardzie ,oddałam bo -była taka wielka ,a ja mam na działkę 100 km.i do samochodu już nic by się nie zmieściło tylko datura Jeśli mogę Ci coś poradzić , poszukaj wątku Ani Raczek ona ma badylki datury
To jest datura jednoroczna .....
To mój wielkoludek .........
Ewuniu , miło Cię widzieć , ja już myślałam że o nas zapomniałaś Mam nadzieję że już Ci się wszystko układa dobrze , takie życie Ewuniu te działki są na Retkini na ul. Pienistej
Moniś ,miło było, ja też Cię
Igorku , to jest wydanie specjalne, tak jakby streszczenie działkowca za cały 2009 r. gruba księga
Aniu ,mogę podzielić się np. tym że gałęzie ucinamy skośnie, o czym nie wiedziałam Jeżeli chodzi o winorośl to poszukaj na naszym forum są eksperci i pokazują obrazkowo, jak znajdę to wrzucę Ci link o cięciu winorośli Aniu dowiedziałam się też że nieprawidłowe cięcie jabłoni powoduje wyrastanie wilków
Edwardzie ,oddałam bo -była taka wielka ,a ja mam na działkę 100 km.i do samochodu już nic by się nie zmieściło tylko datura Jeśli mogę Ci coś poradzić , poszukaj wątku Ani Raczek ona ma badylki datury
To jest datura jednoroczna .....
To mój wielkoludek .........
Ewuniu , miło Cię widzieć , ja już myślałam że o nas zapomniałaś Mam nadzieję że już Ci się wszystko układa dobrze , takie życie Ewuniu te działki są na Retkini na ul. Pienistej
Moniś ,miło było, ja też Cię
Coś o tym wiem, właśnie wycinałam wilki Jabłonie podobno tak reagują jak są przycinane. O śliwach nie wspomnę. Owoce są bardzo smaczne, do spożycia ok połowy sierpnia. Muszę co roku opryskać bo inaczej nic nie ma owoce opadają. Też są prawie nie przecinane, strasznie się rozrosły w szerz.
Czy datury całe lato trzymasz w doniczkach czy bezpośrednio w ziemi
Czy datury całe lato trzymasz w doniczkach czy bezpośrednio w ziemi
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Romeczko ale u Ciebie się dzieje.
Działasz na całego, ja tylko odwiedzam Wszystkich systematycznie na FO.
Nie wpisuję się nawet, bo u większości już wiosna a u mnie nadal woda.
Już mnie trochę złości, ale cały kwiecień będę jeszcze w ogródkach forumkowych.
W maju mam nadzieję wejdę do siebie. Teraz wykorzystujemy czas na wsi.
i dużo
Działasz na całego, ja tylko odwiedzam Wszystkich systematycznie na FO.
Nie wpisuję się nawet, bo u większości już wiosna a u mnie nadal woda.
Już mnie trochę złości, ale cały kwiecień będę jeszcze w ogródkach forumkowych.
W maju mam nadzieję wejdę do siebie. Teraz wykorzystujemy czas na wsi.
i dużo
Świetna akcja działkowców No to byłaś na fajnym spotkaniu
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Takie poglądowe nauki to naprawdę wspaniały pomysł. Ja czytam co prawda podręczniki na temat cięcia i niby wszystko jest jasne, ale jak wezmę sekator i stanę pod drzewkiem albo krzewem, to podchodzę do niego jak pies do jeża i zupełnie nie mam pojęcia, co przyciąć.
Fajowe spotkanie....
Nic tak nie wchodzi do głowy jak nauka praktyczna co innego czytać czy słyszeć a co innego samemu zrobić ....
Nic tak nie wchodzi do głowy jak nauka praktyczna co innego czytać czy słyszeć a co innego samemu zrobić ....
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Romeczko , ale datura była piękna .
Ale mi też się podobają u kogoś. najgorzej jest z jej przechowywaniem zimą.
Byłaś na fajnym szkoleniu, uważam, że takie szkolenie powinno odbywać się w każdym ogrodzie.
Większość na pewno umie przycinać , ale dużo osób skorzystało by z tego , ja tak .
Też tak ścinamy po omacku z mężem. Gazetki swoje , życie swoje
Ale mi też się podobają u kogoś. najgorzej jest z jej przechowywaniem zimą.
Byłaś na fajnym szkoleniu, uważam, że takie szkolenie powinno odbywać się w każdym ogrodzie.
Większość na pewno umie przycinać , ale dużo osób skorzystało by z tego , ja tak .
Też tak ścinamy po omacku z mężem. Gazetki swoje , życie swoje
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witam serdecznie
Nareszcie doczekaliśmy się prawdziwej wiosenki . Dużo słoneczka nastraja optymistycznie. Już zapadła decyzja,szykujemy się w sobotę lub w niedzielę na działkę .
Aniu , trzymałam w donicy ale wydałam ją na wieś , będę teraz oglądać ją u gospodyni ,jak pojadę po mleko A te białe jednoroczne sadziłam do ziemi , pozbierałam nasiona ale chyba zostawiłam w domku na działce Aniu zalazłam Ci wątek o przycinaniu owocowych http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 34&t=41691 może w wolnej chwili
Marylko dobrze że masz tę swoją wioskę Sytuacja na Waszych działkach tragiczna , mam nadzieję że słonko pomoże i wejdziesz wcześniej jak w maju Jadę do siebie w sobotę albo niedzielę , będą fotki , dużo pracy ale już się cieszę
Izuś , miło i pożytecznie spędziłam sobotę
Właśnie Wandziu mogłabym powtórzyć , wszystkie Twoje słowa Ze mną jest identycznie , mam nadzieję że pomoże mi chociaż trochę ,to co zobaczyłam w realu
Lucy, zgadzam się z Tobą
Bożenko , u mnie to był poroniony pomysł z tą daturą 100km. do domu, doszło by w końcu do tego że ja musiałabym jechać PKSem Bożenko ale to tylko zależy od działkowiczów jak się potrafią zorganizować Tu jest kilka młodych osób zainteresowanych i potrafią wykorzystać wiedzę starszych działkowców
Pokażę moje roślinki parapetowe .......... MOJE POMIDORKI
KARCZOCH........
PELARGONIE
Tak wyglądają siewki petuni i lobeli . Jak to pikować
Nareszcie doczekaliśmy się prawdziwej wiosenki . Dużo słoneczka nastraja optymistycznie. Już zapadła decyzja,szykujemy się w sobotę lub w niedzielę na działkę .
Aniu , trzymałam w donicy ale wydałam ją na wieś , będę teraz oglądać ją u gospodyni ,jak pojadę po mleko A te białe jednoroczne sadziłam do ziemi , pozbierałam nasiona ale chyba zostawiłam w domku na działce Aniu zalazłam Ci wątek o przycinaniu owocowych http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 34&t=41691 może w wolnej chwili
Marylko dobrze że masz tę swoją wioskę Sytuacja na Waszych działkach tragiczna , mam nadzieję że słonko pomoże i wejdziesz wcześniej jak w maju Jadę do siebie w sobotę albo niedzielę , będą fotki , dużo pracy ale już się cieszę
Izuś , miło i pożytecznie spędziłam sobotę
Właśnie Wandziu mogłabym powtórzyć , wszystkie Twoje słowa Ze mną jest identycznie , mam nadzieję że pomoże mi chociaż trochę ,to co zobaczyłam w realu
Lucy, zgadzam się z Tobą
Bożenko , u mnie to był poroniony pomysł z tą daturą 100km. do domu, doszło by w końcu do tego że ja musiałabym jechać PKSem Bożenko ale to tylko zależy od działkowiczów jak się potrafią zorganizować Tu jest kilka młodych osób zainteresowanych i potrafią wykorzystać wiedzę starszych działkowców
Pokażę moje roślinki parapetowe .......... MOJE POMIDORKI
KARCZOCH........
PELARGONIE
Tak wyglądają siewki petuni i lobeli . Jak to pikować
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Witaj Romko na początku gospodarowania na nowej działce do odmłodzenia drzew poprosiliśmy ogrodnika z centrum ogrodnicze,wyciął co trzeba ,udzielił lekcji mojemy M....wg jego wskazówek M obcina teraz drzewa..Na działkach jeszcze nigdy nie było u nas tak zorganizowanej akcji a szkoda bo wiele osób na pewno na tym by skorzystało.Uprawa parapetowa rośnie w siłę...pikowania nie zazdraszczam,napikowałam się selera i pomidorów...
Romko dziękuje...nie ma mowy że pokażę moje drzewka. Prawdziwy sadownik kazał by mi od razu wyciąć Z pod mojej reki wyszły prawdziwe cudaki
Jak posadzę jakieś nowe drzewka to poproszę o narysowanie którą gałąź przyciąć. Na pewno ktoś pomoże
Sadzonki pomidorów wyglądają jak armia, jaką odmianę wysiałaś... lobelie pikuje się małymi kępkami.
Jak posadzę jakieś nowe drzewka to poproszę o narysowanie którą gałąź przyciąć. Na pewno ktoś pomoże
Sadzonki pomidorów wyglądają jak armia, jaką odmianę wysiałaś... lobelie pikuje się małymi kępkami.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
ogródek parapetowy super,ale pikowania nie zazdroszczę