Ogród bez furtki
- MonaeS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród bez furtki
Cieszę się Aniu że mnie odwiedziłaś i oczywiście zawsze jesteś mile widziana.Rozumiem cię, ja też bardzo długo zaglądałam tylko na forum i nie zakładałam swojego wątku.Ale odwagi. Jeśli zechcesz przyjedż najpierw do mnie , albo....., czy nie możesz przyjechać jutro na spotkanie opłatkowe? To do niczego nie zoobowiązuje, a poznasz kilka sympatycznych osób. Zapewniam.
cokolwiek zrobisz będzie dobrze, jeśli potrzebujesz czasu na decyzje trzymam za ciebie kciuki i jestem ciekawa twojego ogrodu, hortensji i ciebie. Do zobaczenia.
-- 17 gru 2011, o 22:27 --
Kasiu oglądałam twoje rękodzieło. Masz zręczne ręce i głowę pełną pomysłów, ale nie pokazałaś co zrobiłaś z książki. Jestem ciekawa, a może pokażesz to jutro.
cokolwiek zrobisz będzie dobrze, jeśli potrzebujesz czasu na decyzje trzymam za ciebie kciuki i jestem ciekawa twojego ogrodu, hortensji i ciebie. Do zobaczenia.
-- 17 gru 2011, o 22:27 --
Kasiu oglądałam twoje rękodzieło. Masz zręczne ręce i głowę pełną pomysłów, ale nie pokazałaś co zrobiłaś z książki. Jestem ciekawa, a może pokażesz to jutro.
- AniaSz
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 1 lip 2011, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za zaproszenie, spotkanie opłatkowe...bliskość, przyjaźń ... czułabym się nieswojo, ale czekam na wymianę doświadczeń, spacer po ogrodzie, oderwanie się od przytłaczającej rzeczywistości, absorbującej pracy, wymagających cierpliwości bez końca dzieci. Pielęgnacja ogrodu daje mi poczucie spełaniania się w innym obszarze, uczy wrażliwości na uroki naszej przyrody, wyrabia cierpliwość. Myślę, że każdy z nas to czuje
pozdrawiam Ania
pozdrawiam Ania
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
No, Aniu
Cisza, cisza.... a potem taka bomba zdjęciowa szczególnie te przy furtce mi się podobają.
pokazuj więcej
Aniu SZ
Żałuj że cię nie było, tym bardziej że były jeszcze dwie "nowe" forumki z lubelskiego - nie czułabyś się osamotniona.
Cisza, cisza.... a potem taka bomba zdjęciowa szczególnie te przy furtce mi się podobają.
pokazuj więcej
Aniu SZ
Żałuj że cię nie było, tym bardziej że były jeszcze dwie "nowe" forumki z lubelskiego - nie czułabyś się osamotniona.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu rózyczki i hortusie pieknie u Ciebie rosną
Czyżby ta sosenka na ostatnim zdjeciu uschła? Wyglada jakoś tak .... nie najlepiej;:224
Czyżby ta sosenka na ostatnim zdjeciu uschła? Wyglada jakoś tak .... nie najlepiej;:224
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Witaj - pospacerowałam po Twoim ogrodzie, jestem pełna podziwu. Bardzo podobają mi sie Twoje hortensje, powojniki i dekoracje donicowe. Będę Cię odwiedzać, jeżeli pozwolisz
Jeszcze pytanie - z jakiej strony rosną hortensje przy oknach ?
Jeszcze pytanie - z jakiej strony rosną hortensje przy oknach ?
Pozdrawiam - Justyna
- MonaeS
Popatrzcie jak szybko rośnie ogród.To są dwa zdjęcia tego samego fragmentu ogrodu zrobione w tym roku.jedno jest z maja , drugie z września.
Uploaded with ImageShack.us\
Uploaded with ImageShack.us
i takie sobie
Jolu ale ty masz sokoli wzrok. Faktycznie na skalniaku jest uschła kosodrzewina.Już dwa razy była kupowana ładna sadzonka niskopiennego iglaka i dwa razu uschła w tym samym miejscu.Raz ją chyba przelałam a drugi raz też coś przedobrzylam. Teraz daję sobie czas i na wiosnę wymienię ale na inna roślinę.
Justyno śmiało zaglądaj do mnie, będę rada.Hortensję posadziłam od wschodu. Są osłonięte od zimnych północnych wiatrów bryłą budynku, a w lecie od południa chowają się w cień domu.Jak widać są z tego zadowolone
Uploaded with ImageShack.us\
i takie sobie
Jolu ale ty masz sokoli wzrok. Faktycznie na skalniaku jest uschła kosodrzewina.Już dwa razy była kupowana ładna sadzonka niskopiennego iglaka i dwa razu uschła w tym samym miejscu.Raz ją chyba przelałam a drugi raz też coś przedobrzylam. Teraz daję sobie czas i na wiosnę wymienię ale na inna roślinę.
Justyno śmiało zaglądaj do mnie, będę rada.Hortensję posadziłam od wschodu. Są osłonięte od zimnych północnych wiatrów bryłą budynku, a w lecie od południa chowają się w cień domu.Jak widać są z tego zadowolone
Aniu, śliczna kulkowa katalpa! Będziesz ją ciąć w taką kulkę czy pozwolisz na swobodny rozrost?
No i cieszy widok innych kulek w Twoim ogrodzie!
Urocze zdjęcie mini-bratków!
No i cieszy widok innych kulek w Twoim ogrodzie!
Urocze zdjęcie mini-bratków!
- MonaeS
Witaj Marto cieszę się że zajrzałaś.Z katalpą nie robię nic, ona ma już w genach że jest kulista. Przez dwie pierwsze zimy okrywalam ją agrowłókniną a teraz tak urosła że musi sobie dawać radę sama.
Teraz trochę jesiennego ogrodu:
Teraz trochę jesiennego ogrodu:
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Takie sobie znaczy hortusie pięknie u Ciebie rosną i jeszcze różyczki
Też zauważyłam, że na fotkach najlepiej widać ogrodowe postępy
Kosodrzewinka nie jest wymagającym drzewkiem czemu uschła? Ja tam zaryzykowałabym jeszcze raz, może z taką /kupiona w najbliższych okolicach Lublina/
Też zauważyłam, że na fotkach najlepiej widać ogrodowe postępy
Kosodrzewinka nie jest wymagającym drzewkiem czemu uschła? Ja tam zaryzykowałabym jeszcze raz, może z taką /kupiona w najbliższych okolicach Lublina/
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
ten spacer w czasie nastawia optymistycznioe...długo nie trzeba czekać na piękny efekt.......ślicznie :P
nie przybyły jakieś arcydzieła rąk Twoich???? Pochwal się????! Zdolniacha z ciebie kobitko
nie przybyły jakieś arcydzieła rąk Twoich???? Pochwal się????! Zdolniacha z ciebie kobitko
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- MonaeS
Minęła Wigilia i Dzień Bożego Narodzenia, ale święta jeszcze trwają i oby w naszych sercach jak najdłużej.Staram się oby również dom wyglądał w tych dniach inaczej, najpiękniej jak potrafię.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Postarałaś się Aniu , i to jak