Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Małgosiu, zrobię Ci jutro fotkę, bo jakoś nie mogę znaleźć w tych istniejących...
Iwonko, też myślę że pelasie się ukorzenią Nutka ma rękę do rozmnażania roślin
Maju, dziękuję za miłe słowa... to prawda, mnie też uspokajają te otaczające brzozy... ale domyślasz się ile liści z nich spada, już teraz... mam na nie sposób - co tydzień koszę trawę jednocześnie zbierając liście ;)
Heniu, dziękuję za tak miłe słowa! Sebastian K. jest zachwycający - jego kwiaty jakby zatrzymały się w czasie i nieprzerwanie kwitną... szkoda Twojego okazu, zniszczonego przez nornice myślisz o uzupełnieniu tej odmiany?
Aga, dziękuję! ja z kolei nacieszyłam oczy u Ciebie
Iwonko, też myślę że pelasie się ukorzenią Nutka ma rękę do rozmnażania roślin
Maju, dziękuję za miłe słowa... to prawda, mnie też uspokajają te otaczające brzozy... ale domyślasz się ile liści z nich spada, już teraz... mam na nie sposób - co tydzień koszę trawę jednocześnie zbierając liście ;)
Heniu, dziękuję za tak miłe słowa! Sebastian K. jest zachwycający - jego kwiaty jakby zatrzymały się w czasie i nieprzerwanie kwitną... szkoda Twojego okazu, zniszczonego przez nornice myślisz o uzupełnieniu tej odmiany?
Aga, dziękuję! ja z kolei nacieszyłam oczy u Ciebie
- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga jak zwykle piękne widoczki. Fajnie wygląda ta pergolka, musze takie coś kiedyś sobie gdzieś wkomponować. Takie symboliczne przejście.
Sebastian przeuroczy
Sebastian przeuroczy
Pozdrawiam Ida
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga westchnęłam tylko, bo co tu pisać Może tylko ... pięknie
A hibek nie jest aż taki duży, gdzieś by się zmieścił z pewnością
A hibek nie jest aż taki duży, gdzieś by się zmieścił z pewnością
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Sebastian i Bonita cudne.
Mówisz, że ja dążę do angielskiego ogrodu?
Raczej nie, bo nie umiem poświęcić wiele miejsca na jedną roślinę.
Sadzę raczej pojedyncze egzemplarze.
No i ostatnio wzięło mnie bardziej na uporządkowane rabaty.
Najgorsze, że co jakiś czas zmienia mi się całkowicie koncepcja.
W ten sposób nie skończę ogrodu nigdy w życiu.
Chociaż może to i dobrze?
To jest mój odstresowywacz.
Mówisz, że ja dążę do angielskiego ogrodu?
Raczej nie, bo nie umiem poświęcić wiele miejsca na jedną roślinę.
Sadzę raczej pojedyncze egzemplarze.
No i ostatnio wzięło mnie bardziej na uporządkowane rabaty.
Najgorsze, że co jakiś czas zmienia mi się całkowicie koncepcja.
W ten sposób nie skończę ogrodu nigdy w życiu.
Chociaż może to i dobrze?
To jest mój odstresowywacz.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie wcale nie było tak słonecznie Pochmurno i wietrznie, co jakiś czas kropiło. Zdołałam przepielić kilka miejsc, ale było nieprzyjemnie, odechciało mi się przesadzania. Może po niedzieli dokończę, co zaczęłam Na liście na razie w ogóle nie zwracam uwagi udając, że nie ma problemu. Lecą jesiony zza ogrodzenia. Poczekam, aż więcej spadnie, wtedy pograbię bałagan. Punktowo, póki co
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,czy róże u ciebie mają jakieś przerwy w kwitnieniu,bo wyglądają przepieknie?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Świetne to pierwsze zdjęcie białego Sebastiana. Ja mimo szczerych chęci nie mogę uchwycić koloru białego. Zawsze mi wychodzi nieostro. Czy masz jakieś tajniki robienia zdjęć obiektom o tej barwie? Chętnie bym skorzystała z twoich wskazówek. Zresztą, gdy już mowa o bieli, to białe róże uważam za najpiękniejsze.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga , dziękuję za mojego ulubieńca. Sebek przystojniak.Majeczko, moim zdaniem zostaw wrastający w kostkę mech - w granicach rozsądku - niech dodaje uroku i naturalności Twojej pięknej działeczce... miłego weekendu!
Co do mchu masz rację, zostawiam. Niech przyroda robi swoje. Ładny dzionek będzie.
Majeczko, ależ bardzo proszę - zdjęcia Sebastiana prawdopodobnie jeszcze długo będę wstawiać
dobrego o słonecznego dnia!
Wandziu, już Ci przekazuję mój sposób na robienie zdjęć białym kwiatom; mianowicie, zbliżam do danego obiektu o jasnej barwie sam aparat (nie zoomuję), ustawiam wcześniej makro i cykam fotkę. Zdjęcia wychodzą ostro.
Mam natomiast kłopot w uchwyceniu czerwieni w ogrodzie - zwykle czerwone kwiaty, a zwłaszcza róże, na fotografiach zlewają mi się i kolor wychodzi nijaki, nieostry. Jakieś rady?
Małgosiu, niektóre z róż robią sobie przerwy, ale są takie giganty jak Bonica, Aspirin Rose czy Sebastian K., które kwitną non-stop.
Ewuniu, piszesz o kiepskiej pogodzie w sobotę? to prawda, było znacznie chłodniej niż wczoraj, ale mimo to słonecznie (u mnie)... trochę nadgoniłam z robotą w ogrodzie dzięki temu... Spadających liści już jest mnóstwo, a będzie jeszcze więcej...
Gosiu, przyzwyczaiłas już nas do ciagłych zmian na Twoich rabatach myślę, że to dobrze, że stawiasz sobie kolejne wyzwania i zmieniasz koncepcje... dzięki temu masz cały czas co robic, a przecież ogród i praca w nim to dla nas najlepszy odstresowywacz ;)
Pamelko, na wiosnę pomyślę aby gdzieś wcisnąć karminowego hibiscusa ;)
Ido, dziękuję! pergola to fajny element w ogrodzie, otwierający kolejne drzwi do tajemniczego zakątka - warto ją gdzieś wkomponować
dobrego o słonecznego dnia!
Wandziu, już Ci przekazuję mój sposób na robienie zdjęć białym kwiatom; mianowicie, zbliżam do danego obiektu o jasnej barwie sam aparat (nie zoomuję), ustawiam wcześniej makro i cykam fotkę. Zdjęcia wychodzą ostro.
Mam natomiast kłopot w uchwyceniu czerwieni w ogrodzie - zwykle czerwone kwiaty, a zwłaszcza róże, na fotografiach zlewają mi się i kolor wychodzi nijaki, nieostry. Jakieś rady?
Małgosiu, niektóre z róż robią sobie przerwy, ale są takie giganty jak Bonica, Aspirin Rose czy Sebastian K., które kwitną non-stop.
Ewuniu, piszesz o kiepskiej pogodzie w sobotę? to prawda, było znacznie chłodniej niż wczoraj, ale mimo to słonecznie (u mnie)... trochę nadgoniłam z robotą w ogrodzie dzięki temu... Spadających liści już jest mnóstwo, a będzie jeszcze więcej...
Gosiu, przyzwyczaiłas już nas do ciagłych zmian na Twoich rabatach myślę, że to dobrze, że stawiasz sobie kolejne wyzwania i zmieniasz koncepcje... dzięki temu masz cały czas co robic, a przecież ogród i praca w nim to dla nas najlepszy odstresowywacz ;)
Pamelko, na wiosnę pomyślę aby gdzieś wcisnąć karminowego hibiscusa ;)
Ido, dziękuję! pergola to fajny element w ogrodzie, otwierający kolejne drzwi do tajemniczego zakątka - warto ją gdzieś wkomponować
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dziękuję Aga. Robię identycznie, a jednak efekt nie ten co u ciebie... Pewnie kwestia aparatu, pory dnia, oświetlenia itd.
Co do czerwieni, nie mam jej w ogrodzie, a więc i problem mnie nie dotyczy
Miłego dnia życzę
Co do czerwieni, nie mam jej w ogrodzie, a więc i problem mnie nie dotyczy
Miłego dnia życzę
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witaj Agu, bardzo ładne u ciebie doniczkowe U mnie też jeszcze kwitną i cieszą oczy. Marcinkowe pole super wygląda. Właśnie parę dni temu podkradłam z nieużytku krzak różowego marcinka, który sobie tam biedny usychał I niedługo będzie rozwijał pąki
Miłego dnia
Miłego dnia
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witaj Aga
Pole marcinków zachwyca
Sebastian Kneipp - cóż... cudny jest
Pole marcinków zachwyca
Sebastian Kneipp - cóż... cudny jest