Moja Baraka
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja Baraka
U mnie 3 nasionka też już wykiełkowały tak sie cieszę . Jutro pójdą do ziemi . Mnóstwo różnych nasion mam jeszcze na krzaczkach więc dopiero trzeba będzie je zerwać .mam mnóstwo siewek na parapetach
Do mnie już jedzie Sally Holmes... niestety nie sztamowa... Sprobuję sama zrobić po fulmu, mam dziką 2-latkę.Keetee pisze:Witaj Kalino
Ależ ciekawy wątek ...i ile cudnych róż
Już żałuje ,że nie zamówiłam Peneloppe to prawdziwa piękność
I widzę ,że tez miałaś ochotę na sztamową Sally Holmes Ja mimo wszystko postaram się ją zdobyć ,może się uda
http://www.youtube.com/watch?v=6tqYlj8THgk
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Kalinna sama masz zamiar szczepić pienną różę
Trzymam kciuki żeby przyjęły się wszystkie zaszczepione gałązki.
Pooglądałam wiele filmików z tego linku
Trzymam kciuki żeby przyjęły się wszystkie zaszczepione gałązki.
Pooglądałam wiele filmików z tego linku
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kalinno czy już powoli odkrywasz swoje róże ?
Kiedy będziesz przycinać ?
Kiedy będziesz przycinać ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
One caly czas z otwartymi bokami.
Orientuję się na ten prognoz...http://www.gismeteo.ua/month/3212/
Moze za tydzień zacznę powoli cięcie sanitarne... Chcę zrobić w taki sposób - otworżyć, przyciąć, opryskać, kiedy przeschną znowu okryć.
Orientuję się na ten prognoz...http://www.gismeteo.ua/month/3212/
Moze za tydzień zacznę powoli cięcie sanitarne... Chcę zrobić w taki sposób - otworżyć, przyciąć, opryskać, kiedy przeschną znowu okryć.
- JAKUCH
Niektóre moje róże ciut przycięłam ,ale nie wszystkie .Teraz czekam na Em-y i dodatnią pogodę ,żeby zrobić oprysk .Muszę też przewrócić mój kompost i wybrać co jest przerobione .Roboty na razie nie brakuje
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kalinno ...do mnie tez przyjedzie Sally Holmes ,ale na pienną nie tracę nadziei
Obejrzałam filmik o szczepieniu....fajny Można by popróbować stworzyć własne ślicznotki.... Za Twoje szczepienie trzymam kciuki U mnie róże maja już takie fajne różowe nosy Czekam z cięciem
Obejrzałam filmik o szczepieniu....fajny Można by popróbować stworzyć własne ślicznotki.... Za Twoje szczepienie trzymam kciuki U mnie róże maja już takie fajne różowe nosy Czekam z cięciem
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kalinna, jak sie maja Twoje rozyczki.Dawno sie nie odzywalas.Chyba przy takiej pogodzie juz odsloniete i przyciete.
Opisz , co teraz robisz, interwsuje to na pewno wszystkie rozomanki. Pozdrawiam.
Opisz , co teraz robisz, interwsuje to na pewno wszystkie rozomanki. Pozdrawiam.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum
No właśnie.
Też chciałam o to zapytać.
Pewno róże maja już spore pąki.
Też chciałam o to zapytać.
Pewno róże maja już spore pąki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Cześć dziewczyny... Z różami taka sytuacja... jeszcze nic nie robiłam... Planuję zacząć od poniedziałku. Chcę zdiąć okrycia, opryskać... okrycia zostawę na ziemie, prognozy mowią że 21-23 moge byc przymrozki u mnie do -7 w nocy... to nie dobrze, roży już poszly ruszyć się. Forzycia u sąśiadów jeszcze nie kwitnie i ja czekam na nią...
W tym czasie zadołowałam nowiciuszki z Hollandii. Myślę co z nimi zrobić... Zamówiłam z zapasem dla znajomą z Ukrainy... teraz sytuacja taka że jej już nie do róż i trzeba coś z tymi pięknotkami robic... Siebie chcę zostawić Mme Alfred Carri?re... na temat pozostałych - myślę... Mam namiar na taras i wtedy moglam by posadzić jeszcze grupę... ale nie mam pewności że taras zbudują za szybko. Dlia tego dopóki zadolowałam. I tak to jest...
W tym czasie zadołowałam nowiciuszki z Hollandii. Myślę co z nimi zrobić... Zamówiłam z zapasem dla znajomą z Ukrainy... teraz sytuacja taka że jej już nie do róż i trzeba coś z tymi pięknotkami robic... Siebie chcę zostawić Mme Alfred Carri?re... na temat pozostałych - myślę... Mam namiar na taras i wtedy moglam by posadzić jeszcze grupę... ale nie mam pewności że taras zbudują za szybko. Dlia tego dopóki zadolowałam. I tak to jest...
- JAKUCH
No cóż sytuacja u sąsiadów niewesoła i masz kłopot .Czasem tak bywa jak chce sie komuś pomóc i potem pozostajemy z balastem na swoich plecach .Moje róże mają jeszcze kopczyki i też ich na razie nie rozgarniam bo i nie ma takich wysokich temperatur ,żeby miały sie ugotować
- kogra
- Przyjaciel Forum
U mnie było dzisiaj 15 stopni i już rozgarniam kopczyki, żeby się nie zaparzyły.
Myślę że dwa, trzy stopnie pod zerem im nie zaszkodzi.
Kalinno ja bym posadziła do donic.
Na pewno się nie zmarnują a zawsze możesz posadzić, gadzie akurat znajdziesz na nie miejsce.
A również możesz przetrzymać je do jesieni, może kiedy sytuacja u sąsiadów się poprawi, będzie okazja wysłać znajomej.
Jeśli nie będziesz mogła sobie z tym poradzić zawsze możesz odsprzedać na forum w dziale sprzedaży, na pewno znajdą się chętni.
Myślę że dwa, trzy stopnie pod zerem im nie zaszkodzi.
Kalinno ja bym posadziła do donic.
Na pewno się nie zmarnują a zawsze możesz posadzić, gadzie akurat znajdziesz na nie miejsce.
A również możesz przetrzymać je do jesieni, może kiedy sytuacja u sąsiadów się poprawi, będzie okazja wysłać znajomej.
Jeśli nie będziesz mogła sobie z tym poradzić zawsze możesz odsprzedać na forum w dziale sprzedaży, na pewno znajdą się chętni.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki