Pokochałam storczyki ale..
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pokochałam storczyki ale..
piękne kwitnienia, reszta storczyków też się w końcu weźmie do roboty
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Cieszę się, że spróbowałaś Moim storczykom to pomogło. Dwa poza tygryskiem puszczają po listeczku Przez rok nic się u nich nie działo, ani jednego listeczka i ani jednego korzonka. Widocznie w moim mieszkaniu woskowe storczyki wolą chłodniejsze miejsce.
Powodzenia daj znać gdy coś się będzie działo
Powodzenia daj znać gdy coś się będzie działo
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne Storki
Miniaturki cudowne
Miniaturki cudowne
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny! Czy to Phal. magical czy jakaś hybrydka? Phal. Salmon Copper Star tez cudowny, zdecydowanie sa to moje kolorki! Może kiedyś marzenie się spełni ;)
Witaj Rosarito piekna kolekcja ,ciesze sie ze wpadlam ,fajny watek .i zeby odpowiedziec na pytanie Dufin jeśli pozwolisz ,tak to phal.Magical,mam identycznego ,jest zachwycajacy
Dzięki za odwiedzinki. Ten falek też mi się strasznie podoba, to mój jedne z tych najbardziej ulubionych. Gdyby był do jedzenia to bym go zjadła.
Szkoda, że teraz już nie kwitnie, ale widocznie musi zregenerować siły i się wzmocnić nowym listkiem którego właśnie wypuszcza.
Szkoda, że teraz już nie kwitnie, ale widocznie musi zregenerować siły i się wzmocnić nowym listkiem którego właśnie wypuszcza.
ah to ty tez masz ochote go polizac jak landrynke? rozumiem ,rozumiem .moj zasuszyl dwa paczki .ale zgadzam sie z toba ze jest cudny
Nie bez powodu nazywam go landrynkiem
no tak.... i wszystko jasne
Sliczny ten zolty
A to prezentacja co u mnie widać na parapecie.
Żółty który kwitnie już kilka miesięcy i wciąż się wydłuża chociaż ma już ponad 60 cm. wysokości. Na razie otworzył wszystkie kwiaty, ale widzę już, że rosną kolejne 3 pąki.
Ciemno fioletowy który wypuścił dwa rozgałęzienia i kwitnie na obu gałązkach. Na jednym ma cztery kwiaty a na drugim rozgałęzieniu są dwa rozwinięte kwiaty i trzy pąki.
A to mój reanimek nadal pełny chęci życia. Wzmacnia się i rośnie mu listek oraz wypuszcza korzonki.
A to mój Copper. Po raz pierwszy widziałam jak storczyk pcha się tak, że aż mu pęka 'trzon' (liść) storczyka a na dodatek po jakimś czasie zaczął wyrastać z niego kolejny listek i teraz od razu rosną dwa na raz.
A to nowe rozgałęzienie na białym z fioletową warżką. Teraz tylko czekać na kolejne kwitnienie
Żółty który kwitnie już kilka miesięcy i wciąż się wydłuża chociaż ma już ponad 60 cm. wysokości. Na razie otworzył wszystkie kwiaty, ale widzę już, że rosną kolejne 3 pąki.
Ciemno fioletowy który wypuścił dwa rozgałęzienia i kwitnie na obu gałązkach. Na jednym ma cztery kwiaty a na drugim rozgałęzieniu są dwa rozwinięte kwiaty i trzy pąki.
A to mój reanimek nadal pełny chęci życia. Wzmacnia się i rośnie mu listek oraz wypuszcza korzonki.
A to mój Copper. Po raz pierwszy widziałam jak storczyk pcha się tak, że aż mu pęka 'trzon' (liść) storczyka a na dodatek po jakimś czasie zaczął wyrastać z niego kolejny listek i teraz od razu rosną dwa na raz.
A to nowe rozgałęzienie na białym z fioletową warżką. Teraz tylko czekać na kolejne kwitnienie