Wiosna w wiejskim ogrodzie
- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
No Marysiu to zaszalałaś ja właśnie młodszą brać uśpiłam i cupnęłam na chwilkę w Twoim ogrodzie. Cudowne żonkile, jutro pokażę cząstkę Ciebie w Jakielówce .
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Maryś - to imponujące, jakie masz już duże kfiatecki. U mnie orliki tworzą dopiero kępki liści, ale ładne i gęste; spodziewam się po nich wiele
Mam też taki sam pierwiosnek ząbkowany (od Irminki), ale mój dopiero wyłazi z ziemi...
Z tydzień różnicy będzie.
Mam też taki sam pierwiosnek ząbkowany (od Irminki), ale mój dopiero wyłazi z ziemi...
Z tydzień różnicy będzie.
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu.
Trochę się zagubiłam z braku czasu.
Żonkilowa łąka cudowna , przypomina mi sceny z filmu Doktor Żywago. Co należy zrobić aby uzyskać taki efekt
Trochę się zagubiłam z braku czasu.
Żonkilowa łąka cudowna , przypomina mi sceny z filmu Doktor Żywago. Co należy zrobić aby uzyskać taki efekt
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko bo jak drzewka owocowe nie dostają papu to i nie rosną
Agnieszko dzieciaczki zmorzone świeżym powietrzem pewnie szybko zasypiają miło mi że jestem z Jakielówce
Małgosiu mój też jest od Irminki, stale o niej myślę co patrzę na roślinki, na wychodzące maki, mam bardzo dużo roślin od Irminki a jej nie ma na FO, chyba że nas podczytuje
Aniu zasadzić cebule i czekać na wiosnę
Nie pamiętam sceny z żonkilami
No to dzisiejsza porcja zdjęć !
Irenko krokusiki od Ciebie!
nie chciała zakwitnąć a taka jest śliczna!
do zobaczenia za rok
przesadzone parzydło zadowolone z nowego lokum
dzisiaj szczególnie pięknie pachniały!
Agnieszko dzieciaczki zmorzone świeżym powietrzem pewnie szybko zasypiają miło mi że jestem z Jakielówce
Małgosiu mój też jest od Irminki, stale o niej myślę co patrzę na roślinki, na wychodzące maki, mam bardzo dużo roślin od Irminki a jej nie ma na FO, chyba że nas podczytuje
Aniu zasadzić cebule i czekać na wiosnę
Nie pamiętam sceny z żonkilami
No to dzisiejsza porcja zdjęć !
Irenko krokusiki od Ciebie!
nie chciała zakwitnąć a taka jest śliczna!
do zobaczenia za rok
przesadzone parzydło zadowolone z nowego lokum
dzisiaj szczególnie pięknie pachniały!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu piękne łany żonkili i chyba nie będzie mi dane oglądać ich w naturze siła wyższa
Prace ogrodowe idą w szybkim tempie do przodu przy takim sprzęcie
Prace ogrodowe idą w szybkim tempie do przodu przy takim sprzęcie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Twoje zagony żonkili są nie do przebicia Cudowności w stylu babcinym, czyli takim jak najbardziej lubię. Chodząc do szkoły mijałam taki dom wokół którego było ich całe mnóstwo. I bergenia Ci już kwitnie Muszę zaglądnąć do mojej...
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, czy jabłoneczki szczepiłaś na podkładkach kupowanych jakiś czas temu? czy już wcześniej posadzonych?
- Maska
- Kontakt:
Marysiu a liczyłam że wsiądziesz do swojego ticusia i przyjedziesz
Aniu kupując ten dom nie wiedziałam o nich i nawet nie wiesz jaka byłam szczęśliwa jak je na wiosnę ujrzałam, kiedyś chcieliśmy kupić dom z takimi samymi i nie dane nam było. Tak bergenia kwitnie , ale nie wszystkie i na krótkich pędach.
Zosiu kupowałam podkładki w tej szkółce , którą zaczęłam poprzednią część wątku M26, a zrazy dostałam od Michała Darmokota i Olgi Ogli i bardzo chciałabym żeby coś z tego szczepienia wyszło bo to moje pierwsze poczynania!
Aniu kupując ten dom nie wiedziałam o nich i nawet nie wiesz jaka byłam szczęśliwa jak je na wiosnę ujrzałam, kiedyś chcieliśmy kupić dom z takimi samymi i nie dane nam było. Tak bergenia kwitnie , ale nie wszystkie i na krótkich pędach.
Zosiu kupowałam podkładki w tej szkółce , którą zaczęłam poprzednią część wątku M26, a zrazy dostałam od Michała Darmokota i Olgi Ogli i bardzo chciałabym żeby coś z tego szczepienia wyszło bo to moje pierwsze poczynania!
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Narcyzowe pole - cudowne
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Witaj Marysiu wieczorową porą jak zwykle
Takim sprzętem to można pracować
Ale u Ciebie wszystko kwitnie - widać, że roślinki dobrze zadomowione są.
Ja w sobotę i dzisiaj to użyłam eM-a do gryzienia gleby i w końcu mam warzywnik, jak na pierwszy raz to jestem zadowolona. Zobaczymy co z niego wyrośnie
Takim sprzętem to można pracować
Ale u Ciebie wszystko kwitnie - widać, że roślinki dobrze zadomowione są.
Ja w sobotę i dzisiaj to użyłam eM-a do gryzienia gleby i w końcu mam warzywnik, jak na pierwszy raz to jestem zadowolona. Zobaczymy co z niego wyrośnie
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Ambo Ja Ciebie też kiedyś przechrzciłem, tyle, że na Krysię
Marysiu co to za cudo na 7 zdjęciu? Nie widziałem jeszcze takiego czegoś Jednak glebogryzarki mamy różne - moja jest szersza i ma 1 kółko z przodu , które trzeba zdjąć do gryzienia, ciągnie jak dziki knur dzięki czemu teraz odczuwam każdy najdrobniejszy element swojego ciała bo jeździłem nią prawie 5 godzin na 3 arach...Ale jutro wybiore do końca perz i można ziemniaki sadzić Marysiu gdybyś miała nadmiar parzydła czy mógłbym poprosic o fragment? Miałem kiedyś takie niskie ale znikło.Dziś może wezmę się za szczepienie jak mi czasu starczy. Pozdrawiam
Marysiu co to za cudo na 7 zdjęciu? Nie widziałem jeszcze takiego czegoś Jednak glebogryzarki mamy różne - moja jest szersza i ma 1 kółko z przodu , które trzeba zdjąć do gryzienia, ciągnie jak dziki knur dzięki czemu teraz odczuwam każdy najdrobniejszy element swojego ciała bo jeździłem nią prawie 5 godzin na 3 arach...Ale jutro wybiore do końca perz i można ziemniaki sadzić Marysiu gdybyś miała nadmiar parzydła czy mógłbym poprosic o fragment? Miałem kiedyś takie niskie ale znikło.Dziś może wezmę się za szczepienie jak mi czasu starczy. Pozdrawiam
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wiosenne szaleństwo-gdzie nie spojrzysz, tam coś kwitnie albo się za kwitnienie zabiera
- Maska
- Kontakt:
Kasiu a wiesz, że w tym roku jest mnie kwiatków, ale jakby dorodniejsze
Michale kupowałam w OB i ta była najsilniejsza (na mnie dość )
Na 7 mym zdj. jest kokorycz
Michale spróbuję kawałek odciupać, bo to jest parzydło leśne to wielkie (śliczne!) , rok temu go przenosiłam i cieszy mnie że nic sobie z tego na zrobiło. A to niskie też sobie muszę kiedyś sprawić.
Ja też dzisiaj czuję się zmęczona, ale muszę posadzić bób (moczę go) !
Ewuniu my też szalejemy , a mój miłek coraz bardziej widoczny, z tym że nie jest jakiś ogromny (ale jest!)
Owocnego dnia!
Michale kupowałam w OB i ta była najsilniejsza (na mnie dość )
Na 7 mym zdj. jest kokorycz
Michale spróbuję kawałek odciupać, bo to jest parzydło leśne to wielkie (śliczne!) , rok temu go przenosiłam i cieszy mnie że nic sobie z tego na zrobiło. A to niskie też sobie muszę kiedyś sprawić.
Ja też dzisiaj czuję się zmęczona, ale muszę posadzić bób (moczę go) !
Ewuniu my też szalejemy , a mój miłek coraz bardziej widoczny, z tym że nie jest jakiś ogromny (ale jest!)
Owocnego dnia!