Tolinka i róże
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tolinka i róże
Dziewczyny! Nie chce się rozpisywać, bo już tu na forum w kwestii dalii zostało napisane naprawdę dużo.
Warunkiem jest temperatura 1-10st.C, Pomieszczenie w miarę ciemne. Trzeba doglądać zimą z dwa razy, czy nie przesychają albo gniją.
Słyszałam też o przechowywaniu w lodówce. To ma sens, kiedy mamy mało roślin.
(A z tą "królową" to przesadziłaś )
Warunkiem jest temperatura 1-10st.C, Pomieszczenie w miarę ciemne. Trzeba doglądać zimą z dwa razy, czy nie przesychają albo gniją.
Słyszałam też o przechowywaniu w lodówce. To ma sens, kiedy mamy mało roślin.
(A z tą "królową" to przesadziłaś )
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, a raczej czytam, że wszyscy polecają BR.
Muszę się tam wybrać, bo mam niedaleko.
Muszę się tam wybrać, bo mam niedaleko.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Polecam zakupy w "Bylinowym R..." mają sporo odmian i zgodne odmianowo. Wszyscy są zadowoleni z zakupów u nich.aneczka1979 pisze:
Dzięki ,zajrzę tam
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Halinko jeżeli chcesz mogę tam podjechać mam blisko ,a jednocześnie będę miała pretekst aby coś sobie dokupić ,nie ma to jak na żywo zobaczyć to co się kupuje
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Tolinko wlaśnie złożyłam już zamówienie (10 szt jeżówek).
Dzięki za chęci,ale sie pospieszyłam .Na inne roślinki nawet nie patrzyłam,bo pewnie bym straciła majątek.
Bynajmniej po tej przesyłce będę widziała ich solidność,więc może znowu coś zamówię.
Pierwszy raz zrobiłam zamówienie w necie,zawsze kupuję osobiście ,oprócz róż,które kupowałam na zbiorowe forumkowe zamówienie
Dzięki za chęci,ale sie pospieszyłam .Na inne roślinki nawet nie patrzyłam,bo pewnie bym straciła majątek.
Bynajmniej po tej przesyłce będę widziała ich solidność,więc może znowu coś zamówię.
Pierwszy raz zrobiłam zamówienie w necie,zawsze kupuję osobiście ,oprócz róż,które kupowałam na zbiorowe forumkowe zamówienie
- Tolinka
No to dopiero będą u Ciebie fotki
daj znać Halinko jak przyjdą ,czy ładne sadzoneczki,bo mam też od nich parę chciejstw i nie wiem czy warto się wybrać.
daj znać Halinko jak przyjdą ,czy ładne sadzoneczki,bo mam też od nich parę chciejstw i nie wiem czy warto się wybrać.
Tolinko ja też kupiłam w bylinowym raju i sadzonki były ładne i zgodne to najważniejsze. Kupiłam również w Florinii i też były ładne i zgodne. W przyszłym sezonie zamawiam znowu.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Tolinko, co się dzieje w Twoim różanym ogrodzie?
- Tolinka
Ewuniu po fali upałów róże bardzo umęczone ,teraz dopiero zaczynają oddychać i rosnąć , na słońcu chyba walczyły by przetrwać ,a większość z nich rośnie u mnie właśnie w pełnym słońcu .W tym roku postawiam na rośliny towarzyszące różom aby w gorące dni dawały im choć troszkę cienia,ale chwilkę to potrwa zanim urosną i się rozkrzewią Sporo róż powtarza kwitnienie ale...nie mam czasu zrobić fotek obiecuję że to nadrobię
Parę fotek z przed kilku dni
na początku Martha która powypuszczała łuuugasne pędy ale powtarza skromnie
na początku Martha która powypuszczała łuuugasne pędy ale powtarza skromnie
- Tolinka
Ewuniu po fali upałów róże bardzo umęczone ,teraz dopiero zaczynają oddychać i rosnąć , na słońcu chyba walczyły by przetrwać ,a większość z nich rośnie u mnie właśnie w pełnym słońcu .W tym roku postawiłam na rośliny towarzyszące różom aby w gorące dni dawały im choć troszkę cienia,ale chwilkę to potrwa zanim urosną i się rozkrzewią Sporo róż powtarza kwitnienie ale...nie mam czasu zrobić fotek obiecuję że to nadrobię
Martha powtarza skromnie
Abraham który nic sobie nie robił z upału i kwitł na całego
Mme Isaac Pereire pięknie się rozkrzewia i powtarza, złapała mączniaka ,ale jej zapach nie można przejść obojętnie
Afrodyta w objęciach Bellamour
Na takie kwitnienie przyjdzie mi chyba poczekać do przyszłego roku ,póki co Louis nie próżnuje choć powtarza skąpo to i tak przyciąga zapachem za to rośnie obłędnie ,uwielbiam go
i tak ogólnie
I moja duma ogrodowa
Martha powtarza skromnie
Abraham który nic sobie nie robił z upału i kwitł na całego
Mme Isaac Pereire pięknie się rozkrzewia i powtarza, złapała mączniaka ,ale jej zapach nie można przejść obojętnie
Afrodyta w objęciach Bellamour
Na takie kwitnienie przyjdzie mi chyba poczekać do przyszłego roku ,póki co Louis nie próżnuje choć powtarza skąpo to i tak przyciąga zapachem za to rośnie obłędnie ,uwielbiam go
i tak ogólnie
I moja duma ogrodowa
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Na Abrahamka można zawsze liczyć i za to go A Twój jest śliczny.
Natomiast dalia Bellamour powaliła mnie na kolana swoją urodą Gdzie można kupić to cudo?
Natomiast dalia Bellamour powaliła mnie na kolana swoją urodą Gdzie można kupić to cudo?