Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3
Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3
Witam i ja...Wpadłam na chwilkę żeby się przywitać i zaznaczyć wątek... co prawda obejrzałam jak na razie dwie strony ale już widzę że będę tu częstym gościem
POZDRAWIAM I ZAPRASZAM WANDA
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, Justynko, właśnie miałam szperać w archiwum, żeby znaleźć nazwę tej zachwycającej kocimiętki, a Ty mi ją przypomniałaś, dzięki .
Nad różami intensywnie myślę, ale listy jeszcze nie mam. Na razie wiem, że wiele swoich posadziłam w niedobrych miejscach. Np. duże z małymi, historyczne z rabatowymi, Eden Rose, który rośnie w miejscu, w którym go nie widać, no i ta nieszczęsna Novalis, którą trzeba na nowo skomponować. Niektóre okazały się kundlami, np. marketowa Parade, to nie ona, ale jakieś wyblakłe paskudztwo, z którym nie wiem, co zrobić... itd. Jest jeszcze problem z liliami, które wyrastają olbrzymie, więc też muszą zmienić miejsce.
Dopiero kiedy zaplanuję te zmiany, pomyślę o nowych. Tym razem pracuję z zeszytem i długopisem, metodycznie , żeby się nie pogubić, co gdzie ma być. Na razie więc pojawia się coraz więcej pustych miejsc, które muszą poczekać na jesienne przesadzanie...
Dla Ciebie róże przyłapane wczoraj na kwitnieniu.
Gruss an Aachen.
Sebastian Kneipp.
Rhapsody in Blue.
Dalsze zdjęcia później, bo Żaba się zbiesiła .
Justynko,
Wandeczko509, nowy Gościu, witaj, kochana. nawzajem musimy odrobić u siebie zaległości . Ale winne temu jest lato, nie my . E, drzwi zamknięte... .
- Jagoda
Nad różami intensywnie myślę, ale listy jeszcze nie mam. Na razie wiem, że wiele swoich posadziłam w niedobrych miejscach. Np. duże z małymi, historyczne z rabatowymi, Eden Rose, który rośnie w miejscu, w którym go nie widać, no i ta nieszczęsna Novalis, którą trzeba na nowo skomponować. Niektóre okazały się kundlami, np. marketowa Parade, to nie ona, ale jakieś wyblakłe paskudztwo, z którym nie wiem, co zrobić... itd. Jest jeszcze problem z liliami, które wyrastają olbrzymie, więc też muszą zmienić miejsce.
Dopiero kiedy zaplanuję te zmiany, pomyślę o nowych. Tym razem pracuję z zeszytem i długopisem, metodycznie , żeby się nie pogubić, co gdzie ma być. Na razie więc pojawia się coraz więcej pustych miejsc, które muszą poczekać na jesienne przesadzanie...
Dla Ciebie róże przyłapane wczoraj na kwitnieniu.
Gruss an Aachen.
Sebastian Kneipp.
Rhapsody in Blue.
Dalsze zdjęcia później, bo Żaba się zbiesiła .
Justynko,
Wandeczko509, nowy Gościu, witaj, kochana. nawzajem musimy odrobić u siebie zaległości . Ale winne temu jest lato, nie my . E, drzwi zamknięte... .
- Jagoda
Obejrzałam całą galerię i jestem pod wrażeniem .Ogród cudny.Widać,że bardzo kochasz to co robisz.Jeśli pozwolisz to będę częstym gościem,a może coś odgapię .Pozdrówka posyłam.
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Z ogromnym poślizgiem (wybacz), ale jestem w trzeciej odsłonie zielonych wnętrz. Zazdroszczę deszczyku, u nas wszystko łaknie choćby kropli deszczu.
-
Modraku, świeżutki Gościu, witaj Niezależnie kim i skąd jesteś - zaglądaj, ilekroć zechcesz.
A na powitanie - coś modrego.
Cześć, Majowa, leniwie czas płynie latem, to i forum płynie leniwie... .
Ale nie u Ciebie, bo u Ciebie wszystko nabrało przyspieszenia, a plany - realnych kształtów.
Tym bardziej miło mi, że do mnie wpadłaś. U mnie tylko małe retusze rabatek, nic wielkiego, a poza tym lato, lato wszędzie...
Dla Ciebie, miłośniczki eleganckich ogrodowych detali, takie gustowne coś.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Pisałam wyżej o kotach, malowniczo porozkładanych wokół mnie, czas zatem na ilustracje:
Zaś Ibrakadabra wykonała cały repertuar malowniczych póz...
Na koniec zaprezentowała wzorzec metra kota z miasta Sevres pod Paryżem .
Z letnim i kocim pozdrowieniem - Jagoda
A na powitanie - coś modrego.
Cześć, Majowa, leniwie czas płynie latem, to i forum płynie leniwie... .
Ale nie u Ciebie, bo u Ciebie wszystko nabrało przyspieszenia, a plany - realnych kształtów.
Tym bardziej miło mi, że do mnie wpadłaś. U mnie tylko małe retusze rabatek, nic wielkiego, a poza tym lato, lato wszędzie...
Dla Ciebie, miłośniczki eleganckich ogrodowych detali, takie gustowne coś.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Pisałam wyżej o kotach, malowniczo porozkładanych wokół mnie, czas zatem na ilustracje:
Zaś Ibrakadabra wykonała cały repertuar malowniczych póz...
Na koniec zaprezentowała wzorzec metra kota z miasta Sevres pod Paryżem .
Z letnim i kocim pozdrowieniem - Jagoda
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ibrakadabra na ostatniej ilustracji wygląda jak Puma na butach Jaki masz piękny rozwar, stoi na baczność, mój jest chyba jakiś płożący Podpierałaś go, że taki prosty? Miłej nocy Jagódko
-
Cześć, Michałku, są oczywiście rzeczy, które lepiej prezentują się w pionie .
Ten rozwar jest średniego wzrostu, może dlatego stoi, jak drut , chociaż w tym roku jakoś się nie wykładają, oprócz tych, które wyrastają spod rozrośniętych iglaków... .
Na dobranoc widok mojego prywatnego jeziora.
Miłych snów - Jagoda
PS. Nasze koty nadają się do każdej reklamy, nie sądzisz
Ten rozwar jest średniego wzrostu, może dlatego stoi, jak drut , chociaż w tym roku jakoś się nie wykładają, oprócz tych, które wyrastają spod rozrośniętych iglaków... .
Na dobranoc widok mojego prywatnego jeziora.
Miłych snów - Jagoda
PS. Nasze koty nadają się do każdej reklamy, nie sądzisz
Dziękuję za miłe powitanie Rozwar pięknie kwitnie.Mój po ostatnich burzach leży całkiem przyklapnięty na ziemi.Wyrósł zresztą w tym roku bardzo wysoki.
-- 4 sie 2013, o 23:12 --
No i w całym zamieszaniu zapomniałam napisać o kocurkach.Niesamowite fotki im zrobiłaś
-- 4 sie 2013, o 23:12 --
No i w całym zamieszaniu zapomniałam napisać o kocurkach.Niesamowite fotki im zrobiłaś
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam ciemną nocą (kaszubską)!
Zgadnijcie co mi się najbardziej spodobało....?
Oczywiście - to!!!
Wymachuję ogonem!
P.S. Koty, koty ponad wszystko!
Zgadnijcie co mi się najbardziej spodobało....?
Oczywiście - to!!!
Bo tu właśnie jest WIELKI BŁĘKIT, przestrzeń i wolność.
Wymachuję ogonem!
P.S. Koty, koty ponad wszystko!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witaj ...nad ranem , a właściwie w środku nocy ...Jagodo Pomorska .
U Ciebie przeszedł deszcz - więc zapewne i powietrze lepsze do oddychania - nie wspominając ani słowem o roślinach jak odzyskały formę . Rozwary prawdę mówiąc są ...albo niskie kurduple - albo wysokie ...zależy to od odmiany . Ja mam takie , jak Michał - wysokie , ale ...stojące na baczność ...może to związane z wiekiem .
Stephanie Baronin zu Guttenberg kup koniecznie ..będzie Pani naprawdę zadowolona Róża zdrowa , z wigorem , kwiat długo się trzyma i ...jest napakowany .
Pozdrawiam serdecznie Iga ...Małopolska
U Ciebie przeszedł deszcz - więc zapewne i powietrze lepsze do oddychania - nie wspominając ani słowem o roślinach jak odzyskały formę . Rozwary prawdę mówiąc są ...albo niskie kurduple - albo wysokie ...zależy to od odmiany . Ja mam takie , jak Michał - wysokie , ale ...stojące na baczność ...może to związane z wiekiem .
Stephanie Baronin zu Guttenberg kup koniecznie ..będzie Pani naprawdę zadowolona Róża zdrowa , z wigorem , kwiat długo się trzyma i ...jest napakowany .
Pozdrawiam serdecznie Iga ...Małopolska
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Wielki błękit i balety kocie A wszystko jak zawsze wieczorową porą... Za to ja the ???? ??????? ????. Niestety przyszła pora wracać do pracy. Dwa tygodnie urlopu to stanowczo za mało
-
Cześć Wam, dla odmiany rankiem, oczywiście upalnym i słonecznym
Nie wiem, co w takim upale uda się w ogrodzie zdziałać, ale podejmę heroiczną próbę... .
Modraczku, dzięki. A swoją drogą mógłbyś troszkę o sobie powiedzieć, przynajmniej skąd jesteś.
A koty... są takimi wspaniałymi modelami .
Wiedziałam, że wielki błękit złapie Lisicę za serce, niech więc trwa...
Jagódko , rośliny po deszczu odetchnęły, ale ludzie chyba nie... , upał znowu straszliwy
Dzięki za rekomendację Stefanie Baronin zu Guttenberg , na pewno zakupię . Zbieram właśnie kandydatury do jesiennej listy.
Rozwary kocham, bo zapewniają mi błękit w drugiej połowie lata, kiedy dzwoneczki są już w odwrocie. Wolę te kurdupelki, bo faktycznie prosto się trzymają. Niektóre jednak posadziłam zbyt blisko iglaków i teraz z trudem się spod nich wychylają .
Jagódko Małopolska .
Sweety, bardzo współczuję końca urlopu, ale chyba należy Ci się go więcej, niż dwa tygodnie . A i tak sprawy ogrodowe znakomicie popchnęłaś do przodu. W podglądaniu jestem na bieżąco .
Pozdrawiam bardzo ciepło - Jagoda
Kto tylko może - w plener
Nie wiem, co w takim upale uda się w ogrodzie zdziałać, ale podejmę heroiczną próbę... .
Modraczku, dzięki. A swoją drogą mógłbyś troszkę o sobie powiedzieć, przynajmniej skąd jesteś.
A koty... są takimi wspaniałymi modelami .
Wiedziałam, że wielki błękit złapie Lisicę za serce, niech więc trwa...
Jagódko , rośliny po deszczu odetchnęły, ale ludzie chyba nie... , upał znowu straszliwy
Dzięki za rekomendację Stefanie Baronin zu Guttenberg , na pewno zakupię . Zbieram właśnie kandydatury do jesiennej listy.
Rozwary kocham, bo zapewniają mi błękit w drugiej połowie lata, kiedy dzwoneczki są już w odwrocie. Wolę te kurdupelki, bo faktycznie prosto się trzymają. Niektóre jednak posadziłam zbyt blisko iglaków i teraz z trudem się spod nich wychylają .
Jagódko Małopolska .
Sweety, bardzo współczuję końca urlopu, ale chyba należy Ci się go więcej, niż dwa tygodnie . A i tak sprawy ogrodowe znakomicie popchnęłaś do przodu. W podglądaniu jestem na bieżąco .
Pozdrawiam bardzo ciepło - Jagoda
Kto tylko może - w plener
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jagódko u mnie dziś w nocy trochę popadało, ale to jest kropla w morzu potrzeb. Caly weekend z wężem latałam po siedlisku. Mam nadzieję, że te upały się szybko skończą, tzn. susza, bo ciepło latem powinno byc jak najbardziej