Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

Monika, pomysl jest swietny!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Monia, ale szalejesz hojowo ;:oj niech wszystkie Ci pięknie się puszczają ;:180 no i oczywiście kwitną ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Oglądam i mam coraz większe oczy ze zdziwienia ;:224
U Ciebie to istny busz będzie. Jak te wszystkie roślinki z przechowalni, wylęgarni zaczną rosnąć...

Trzymam kciuki za korzonki u roślinek ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moja znajoma, tylko na chwilę zostawiła na klatce schodowej klonika i tyle go widziała ;:306
Muszą u ciebie mieszkać porządni ludzie, że nic nie skubią, a i liczba doniczek zgadza się.
Monia ogrom dobrodziejstwa stoi na stoliku...czyżbyś zamierzała przeprowadzić się do zamku i szykujesz rośliny ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko :wit
Bardzo mi się podoba, w jaki sposób wyeksponowałaś hoyę serpens. :D Roślinka w takiej oprawie wygląda naprawdę uroczo.
Trzymam kciuki za hoyowe maluszki !
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam Was cieplutko w ten pochmurny i deszczowy dzionek :wit

Z nudów upiekłam chleb, zaraz idę robić faszerowane naleśniki na obiad, a na kolację będą racuchy z jabłkami - chorobowe służy spędzaniu czasu w kuchni :;230

Iwonko - pojemniki kupiłam w Ikei, najpierw dwa mniejsze i w nich są sztućce w kuchni ale potem stwierdziłam, że te dwa większe przydadzą się do kwiatków i miałam rację. Wprawdzie odczekały co swoje w szafie aż je powiesiłam i kupiłam odpowiednie roślinki ale było warto bo naprawdę ciekawie wyszło. Mam nadzieję że roślinkom będzie w nich dobrze - i tak są posadzone w dużych kubeczkach po śmietanie ;:108 a wolne miejsce to chyba na parapecie na klatce schodowej bo w domu to już mam ciasno ;:306
Anetko - ja na forum też posiaduję w pracy ale akurat mi to nie przeszkadza bo i tak przez większość dnia pracuję na komputerze i nikt mi przez ramię nie zagląda :uszy no poza szefem :;230 Ty mnie nie strasz że padły ci przez zimę wszystkie hoje bo aż mi się gorąco zrobiło i już mam stresa ;:306 Na klatce roślinki stoją od 5 lat - najpierw przez trzy lata tylko klonik i cytrynka ale potem już oleander (ale mi padł na balkonie ;:224 ), koleuski, pelargonie i inne ;:108 Akurat mieszkam w bloku 2 piętrowym i zajęłam ostatnie półpiętro bo chodzi tam mniej osób ale i tak wszyscy się znamy bardzo dobrze bo mieszkamy razem od początku postawienia bloku czyli właśnie 5 lat ;:215 wiem, że sąsiadom podoba się moja "dekoracja" bo zagadują i chwalą, a sąsiadka naprzeciwko której akurat stoją kwiaty to jest mega zadowolona bo połowa mieszkańców myśli że to jej i ją chwalą ;:306 nic mi nie zginęło ani nie zostało podskubane tylko jedna sąsiadka (ale ona wynajmowała bardzo krótko mieszkanie od właściciela jak był za granicą) spetowała mi fajkę do doniczki - już więcej tego nie zrobiła ;:224
Kiniu - dzięki ;:196 jak kupowałam te baniaczki to nie wiedziałam nawet do jakich kwiatków ale hoje o drobnych listkach właśnie wyglądają w nich naprawdę fajnie :uszy
Justyś - niestety wszystkich roślinek nie mam gdzie upchnąć a za każdym razem jak mi się ułamie listek to przecież szkoda wyrzucić i tak się same mnożą ;:306 Część już powydawałam ale chyba będę musiała wątek sprzedażowy otworzyć bo już nie mam co z niektórymi robić ;:306 Kciukasy się przydadzą.
Iwonko Heliofitko - wyjaśniałam już Aneci że u mnie to mieszkają porządni ludzie i nigdy nic nie zginęło. Do zamku, dobre ;:306
Basiu - witam serdecznie nowego gościa ;:196 W drugiej doniczce po drugiej stronie okna jest hoja eskimo - już nie mogę się doczekać kiedy podrosną i będą zwisać malowniczo z tych doniczek ;:306 Dziękuję za miłe słowa i za kciuki - na pewno pomogą ;:168

-- 27 paź 2013, o 14:31 --

Na balkonie kwiatki jeszcze kwitną ale już mizernie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te fuksje mnie zaskoczył bo ślicznie kwitły - Roesse Plato i miniaturka Peggy

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Oj Moniu, rzeczywiście mizerne te kwiatki ;:oj . Kokietujesz na całego. Dobrze, że tak ciepło, kwiatki pięknie wyglądają. :wit
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to jest mizernie ;:oj , Monia, pięknie jeszcze kwitną, pięknie ;:167 moje już w pracy :wit
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudnie kwitną, ja żałuję,że tak szybko uprzątnęłam kwiaty z balkonu, a mogłam się nimi jeszcze na cieszyć...cóż to 1 raz miałam ukwiecony balkon, za rok będzie wszystko dłużej wisiało;).
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Monisia twoje kwiatki są jeszcze piękne ;:215 :tan ;:138
napisała Niunia:Te fuksje mnie zaskoczyły bo ślicznie kwitły - Roesse Plato i miniaturka Peggy
a ta fuksja naprawdę przepiękna
Pozdrawiam.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Monia, pięknie masz nadal na balkonie ;:138 moje fuksje też jeszcze całkiem ładnie ukwiecone.
Fuksjowy żabcio ;:215
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Kochana no jak to jest mizernie ;:224
Piekne fuksje...na nastepny rok zamiast petuni i tych podobnych mam zamiast właśnie się w fuksje pobawić :)
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Moniu - strasznie ładne te mizeroty ;:306
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”