Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. C

Post »

Przeglądałam zdjęcia i po prostu nie mogłam oderwać oczu jak wszystko pięknie wygląda.
Obtoczona rabata nabrała charakteru, bratki wybrałaś bardzo fajne (szczególnie podobają mi się te fioletowo-biało-pomarańczowe).
Jagoda kamczacka już Ci owocowała?
Tawuła i żurawka ;:97
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p
Od: 3 sie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana szczęka to MI opadła jak zobaczyłam twoja piękna, kolorową i taką zadbaną rabatkę! oh, kiedy i u mnie będzie tak pięknie? na razie będe siedzieć w twoim wątku i cieszyc oczy Twoimi pięknotami ;:167
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Witaj Dziewczyno z epoki kamiennej :lol: ! Za rabatkę należą Ci się brawa ;:138 .
A ja na działkę nie dotarłam :( . Jakiś niechciej, marazm i czarnowidztwo mnie dziś opanowały...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Asiu to już zabieram się za magię, by Cię odczarować! A to dlatego, że w poprzednim wcieleniu na bank byłam czarownicą. Obrazek

Danusiu kochana, to Ty chyba nie chodziłaś po ogrodach i ogródkach innych forumowiczów... u nich to szczęka opada! I to co pięć minut! Niemniej dziękuję bardz,o za jakże łechczące me ego słowa. ;:196 Staram się jak mogę, by ogródek ładnie wyglądał i przede wszystkim,by mnie się podobał. Wiele mam jeszcze pomysłów, ale jak wiadomo kasa. Nie mogę poszaleć za bardzo, bo musimy w czerwcu na wczasy pojechać a po wakacjach generalny remont kuchni się szykuje. ;:131

Witaj Aga. Tak, jagody kamczackie, odmiana "suchy Wojtek" -tak zwała kobitka na ryneczku (mam jej dwa krzaczki) owocowały już w zeszłym sezonie. Jagody były pyszne!
Mnie najbardziej zauroczyły śnieżnobiałe i ciemnofioletowe (prawie jak granat) z białym środkiem i żółtym oczkiem.
A rabatka, myślę, nabierze charakteru jak wszystko na dobre wygramoli się ze ziemi. :D

Dziś całkiem przypadkowo trafiliśmy na faceta, co nam sprzedał deski na ogrodzenie od frontu naszej działki. W tartakach nie chcieli sprzedawać w ilościach nie hurtowych. A wymarzyły nam się dechy, z pociętego na plastry (po długości pnia ) drzewa, deski położone w poziomie. Zobaczymy jak to wyjdzie? ;:65 ...bo do tej pory mieliśmy chyba najbardziej odstraszającą, rozpadającą się siatkę w okolicy.
Do nowego płotu marzy mi się furtka z prawdziwego zdarzenia. Oj ile ja mam pragnień. Samą mnie przeraża ich ogrom. :wink:
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

aniu fajne zakupy i masa roślinek powschodziła ;:138 rabatka super ogrodzona kamolami :) :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Aniu po weekendzie:) Szuwarek wita szuwarka:)

Piękną rabatkę stworzyłaś ;:63 Brateczki też kofam ;:167
Co to za róża się puszcza?

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p
Od: 3 sie 2013, o 22:34

Post »

Aniu miłego i pieknego dnia życzę! mam nadzieję, że będziesz mieć czas dla swojej działeczki ;:196
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Aniu oglądając twój wątek i czytając ,zapowiada sie u ciebie piękna wiosna i lato ;:3 :tan ;:215
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani. :wit
Dzień zapowiada się pięknie. Mam nadzieję, że i jutro tak będzie, bo dziś na działkę nie jadę.
Weekend był pracowity.
Dosadziłam jeszcze sześć "krzaczków" malin.
Wyrwałam kolejne pasy darni. Mój Małż jest jakiś inny niż większość tutejszych. Denerwuje się, że niedługo nie będzie miał czego kosić. Obrazek
Przygotowałam dołki z drenażem pod nóżki dla nowych królewiczów, co może jeszcze dziś do mnie wyruszą. Obrazek
Przesadziłam Niobe w inne miejsce, ma się piąć po iglakach. Zobaczymy. Mam nadzieję, że to zesłanie go opamięta i już nie będzie mi fochów strzelać. Obrazek
Posiałam nasiona nasturcji, które w tym roku mają wspomóc z zasłanianiu pergoli (przy miejscu "gdzie człowiek chadza sam i chce się skupić w spokoju") przybyłego do mnie może już jutro Summer Snow'a.
Małż, ze wspomnianego wyżej wychodka, zrobił wczoraj "Mariot'a" -śmiejemy się. Mam nadzieję, że pająkom będą łapki się teraz ślizgać po ścianach i zaniechają wspinaczek w owym miejscu, bo mam już dość wrzasków moich latorośli: "mamooooo!!!" gdy tam wchodzą za potrzebą a paskudy robią im " a kuku" Obrazek . Jakby nie wiedzieli, że do odstraszania pająków tata jest odpowiedniejszą osobą.
Poza tym podlałam grzybobójczym roślinki, narażone na te niecności, czyli pysznogłówki, dwa wiciokrzewy, co mi chorowały, królewiczów wszystkich po kolei i różyczkom też kapłam troszkę.

No i zamówiłam znów e-clem... lista została trochę zmodyfikowana.
Razem będę mieć już piętnastu królewiczów, prawie jak harem, co? Powinnam się już nasycić a mi wciąż mało. Miejsca zbytnio nie mam dla kolejnych ale jeszcze jest kilku co to bym ich chciała. Zostawię sobie tę przyjemność jednak na przyszły sezon. A w między czasie wymyślę jakąś sensowną miejscówkę dla nich. Obrazek

Witaj Janku. Mam nadzieję, że będzie dokładnie tak jak piszesz! A jak Twoje papugi? Nie skubią już powojników? :wink:

Danusiu dziękuje i wzajemnie. Ja, póki jeszcze nie pracuję to mam sporo czasu na działkowanie, szczególnie do południa gdy latorośle rozpełzną się po szkole i przedszkolu. :D

Aniu szuwarku ;) To było zdjęcie New Dawn ale Flammentanz puszcza się jeszcze mocniej. ;:138 A bratków jeszcze pewnie dokupię ;)

Sara witaj. i Tobie miłego i owocnego dzionka życzę. :wit

Dusiu mnie samej bardzo spodobała się rabata z kamieniami. Od razu szykowniej wygląda.

Aha Aniu. Masz rację, ta trawka to kostrzewa. ;:196

Na zakończenie moja wiosneka:

Obrazek
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coraz wyraźniejsza ta wiosenka, dużo się u Ciebie dzieje, tak trzymać :tan ;:333
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

:wit Aniu oj widzę sadzisz , sadzisz ach te królewicze nie jednej królewnie w głowie zawrócą :tan :;230
A co to za roślinka na fotce ? Ładna ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patusiu dziękuję. Staram się jak mogę. ;)

Zuzola i tu mnie masz... kupiłam tę roślinkę jako "nn, niewysoka na biało kwitnąca". Nie znam jej nazwy ale na pewno ktoś tu ją rozpozna i nam powie. ;:108 Piękne są jej kwiatostany, na jednej łodyżce układa się cały bukiecik. ;:167
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Może uda sie komuś rozszyfrować nazwę? Czy to bylina czy jednoroczna?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”