Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

Ha, Kasiu, ale znowu ucztę zafundowałaś dla oka i dla ;:167 Piękne fotki ;:180 kiedy ja takie nauczę się robić ? ;:145 Dzisiaj znów ćwiczyłam - wybrałam jako "nadające się" więcej zdjęć niż poprzednim razem, więc jakiś postęp jest :D Przy okazji ćwiczyłam też fizycznie - a to przysiad, a to przyklęk, a to ... padnij ;:306
Tym razem pokazałaś ujęcia ogrodu, których jeszcze nie widziałam. Bardzo podoba mi się twój cis strzyżony w stożek ;:167 I jaki duży ;:oj Jak patrzę na Twój RH to jestem na 90% pewna, że mam tą samą odmianę, ale jak wiesz, mojemu jeszcze daleko do kwitnienia. Różnicę klimatu widać też po piwoniach - moje są zdecydowanie mniejsze :(
Róże posadziłam - to już takie niedobitki mi zostały, m.in. w doniczkach. I tak np. doniczkowa Crocus rose ma już pączki ;:oj
Czy mam je obciąć? Jak sądzisz?
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Elwi, nie zniechęcaj się ;:168 U mnie też z selekcją zdjęć bywa różnie. Jak mam dzień to wyjdzie prawie połowa dobrych, a czasem kilka albo wcale. Tak naprawdę jednak, gdybym chciała robić uczciwą selekcję, to niewiele by się nadawało do pokazania?ale przecież to nie forum fotografików :wink:
Moje piwonie mają dopiero czerwone kły - na zdjęciu są serduszki :wink:
Jeśli posadziłaś Crocus teraz, to lepiej przytnij pączki, niech się ukorzeni ;:108
Mam w ogrodzie kilka stożkowych cisów, w tym 3 duże. Wszystkie posadziłam na jesieni, to moja duma i radość bo wciąż żyją, więc chyba się przyjęły ;:173
Tutaj je widać lepiej - Trzech Muszkieterów wzdłuż ogrodzenia i kilka mniejszych na różnych rabatach :D

Obrazek

Dobranoc ;:19

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W środę i czwartek było u nas słonecznie, ale okropnie zimno, w ogóle nie wychodziłam na dwór. Dopiero wczoraj trochę się pokręciłam po ogrodzie :D
Z łanu sasanek, który miał się pojawić w tym roku (w zeszłym chciałam Twój zmałpować :wink:) pojawiło się 6 sztuk na przestrzeni 10 m-trochę mało ;:306 W tym roku znowu posieję nasiona i małpowanie będzie bliższe oryginału w przyszłym roku ;:306 Już się nie mogę doczekać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytałam ostatnio, że sasanki zanikają po 4-5 latach, a u Ciebie czas rosną w jednym miejscu - chyba im tam dobrze u Ciebie, Kasiu :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie też z selekcją zdjęć bywa różnie. Jak mam dzień to wyjdzie prawie połowa dobrych, a czasem kilka albo wcale. Tak naprawdę jednak, gdybym chciała robić uczciwą selekcję, to niewiele by się nadawało do pokazania?ale przecież to nie forum fotografików :wink:
W 100% się zgadzam. Oczywiście dbam o jakość zdjęć, by nie były zamglone, rozmazane, niewyraźne i przedstawiały coś konkretnego, a nie nie-wiadomo-co , ale...
Z sasankami tak chyba jest, a że ogród Kasi ma 4 lata, zaś sasanki posadzone z tego co pamiętam w drugim roku - rosną. U mnie jedna z kęp, sadzonych przeszło 3 lata temu, niknęła. Ale dosadzam regularnie następne, bo Kasine widoki skutecznie mnie zaraziły tymi puchatymi kwiatuszkami :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No właśnie, to nie fotograficzne forum, ale.......
......Kasiu mam dla Ciebie propozycję.
Nie dość, że robisz śliczne zdjęcia z reguły ;:108 , to także ciekawie potrafisz opisywać każdy dzień spędzony w ogrodzie.
Proponuję napisz książkę, zamieść w niej swoje zdjęcia, opisując powszedni dzień ogrodnika a sukces będzie murowany.
Taką książkę w ładnym kolorowym wydaniu sama chętnie bym kupiła, bo już samo jej posiadanie i czytanie, nie mówiąc o oglądaniu, byłoby wielką przyjemnością, zwłaszcza na zimowe dni. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No zdjęcia rewelacyjne! Zresztą zawsze mi się podobały. Ja też staram się robić dobre i sprzęt mam, ale czasami braknie światła, czasu, albo po prostu zrobię coś na szybcika!
Twoje rewelacja!
Łany tulipanów zniewalające! Ty je podgrzewasz, czy co? ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Plecy raczej nie powinny odpaść, ale tak się czuję. A już zaprawiona jestem w ogrodowych bojach :? Jak Ci się udało ogarnąć swoje róże? Mam o wiele mniej, a zdążyć nie mogę. Jutro pewnie nie ruszę ani rączką, ani nóżką ;:306 I będę płakać na cały głos, że mam boleści ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Kasiu Ty wariatko! Już konwalię! Toż one majowe. Niezapominajki u mnie nawet pączka nie mają. Fajnie popatrzeć na te żywe kolorki na rabatach. Przeprowadzę się do Ciebie chyba po sąsiedzku też będę mieć tak szybko wiosnę ;:138
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hej hej..... i jak tam było na kiermaszu? jakieś zdjęcia.....relacja....cuś........bo ja tu..... ;:87 ;:65
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Nie no ja sie chyba zastrzelę u mnie wiosna wywiesiła biała flagę od tygodnia a u ciebie takie łany tulipanów ;:145
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Shirall pisze:hej hej..... i jak tam było na kiermaszu? jakieś zdjęcia.....relacja....cuś........bo ja tu..... ;:87 ;:65
No, właśnie, bo ja też ;:65
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Tulipany żółte i fioletowe z sasankami - miodzio ;:167 Pięknie razem wyglądają. Żółte "wyciągają" kolor środka kwiatu sasanek.
Czekamy na relację z kiermaszu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”