Sukulenty i kaktusiki KaRo
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Darku, przepraszam, ale spójrz na ten pąk i jego stadium. Czy ty uważasz, że w grudniu ten Echinopsis będzie miał jeszcze tam tkwić w imię tego, że nie trzeba go przestawiać? I na dodatek to wszystko po to by na zimnie zakwitł?darekcn4 pisze:echinopsis - ów nie powinno się przenosić ani przesuwać gdy pączkują, po prostu lubią zrzucać pączki.
Sam się o tym przekonałem.
Ja swoje Echinopsisy wniosłam do mieszkania z pąkami we wrześniu. Dwa pąki stracił, bo bardzo podobały się te puchatki mojemu Portosowi, a nie z powodu zmiany miejsca (byłam świadkiem tego kociego wandalizmu). Jeden z pąków ruszył teraz w górę.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ten pąk nie ma szans na rozwinięcie się w kwiat. Jest za późno. Niezależnie od warunków (na dworzu czy w mieszkaniu) na pewno odpadnie. Kolejna szansa na pąki i kwiaty w przyszłym sezonie. Echinopsy nie są w stanie przetrzymać pąków przez zimę do wiosny. Zawsze je zrzucają.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- miaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karo dopiero teraz zawitałam do Ciebie piękna kolekcja kaktusów i in. sukulentów :P
Przejrzałam Twój wątek i widzę, ze masz wiele ciekawych roślinek 8) Zwłaszcza cudne, gigantyczne grubosze przypadły mi do gustu :P
Mój echinopsis miał takiego pączka od czerwca bodajże, wczoraj zauważyłam, że odleciał
Przejrzałam Twój wątek i widzę, ze masz wiele ciekawych roślinek 8) Zwłaszcza cudne, gigantyczne grubosze przypadły mi do gustu :P
Mój echinopsis miał takiego pączka od czerwca bodajże, wczoraj zauważyłam, że odleciał