Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Boguniu u nas było tak dziś ciepło , że cały dzionek spędziłam na dworku i siałam kwiatki do skrzynek .Kupiłam cynie, astry i ostróżki , nasiałam ,ale nie wiem co z nich będzie .Od dziś zaczęłam walkę z czarnymi muszkami , bo mi zjadły szczepki .Nie wiedziałam co to za tyfus siedzi w doniczkach i fruwa po domu . Nakupiłam różnych środków i pryskałam , a one nadal fruwały ,a ja nie wiedziałam , że to takie grożne dla roślin .Obczytałam się dziś o nich i jutro muszę pędzić z powrotem do ogrodniczego już po dobre środki na te czarne diabły .
;:214

Życz mi powodzenia !!!!!!
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

Zosiu uż siałaś astry i ostróżki? A gdzie trzymasz skrzynki z posianymi nasionkami?
Też kupiłam astry,ostróżki itd. ,ale myślałam,że się je wysiewa w maju.
Podpowiedz mi kiedy najlepiej siać ;:31 .
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie że Ci życzę powodzenia Zosiu ,u Ciebie wszystko ładnie kwitnie ,będzie i tego lata :P
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Alu po dzisiejszym dniu rośliny podskoczyły do góry bardzo dużo .Też boję się mrozu ,pogodynki nadają przymrozki do -5 , oby nie był większy , bo taki nie zrobi przesiewu , możesz być spokojna . Za kilka dni zrobię zdjęcia dla porównania wzrostu roślin :roll:
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Dorciu fajnie , że nie wywaliłaś się po drodze i szczęśliwie dotarłaś ,a ja tu sieję , walczę z muszkami i do tego nakupiłam jeszcze jakieś bulwy pięknych kwiatów . Kupiłam piękne lilie żółte,pełne , bardzo tanie i zostawiłam paniom pusty pojemnik dla reklamy . Zobaczymy jak urosną i zakwitną co to za cuda . :lol:
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Madziu a dziś jeszcze większy się zrobił . Ostrokrzew też ma spore pąki ,skalniakowe kwiatki kwitną i chyba przyroda faktycznie szaleje . Gorzej ,bo pogodynki zapowiadają przymrozki i szkoda by było roślinek . ;:8
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Dorotko jak takie ciepełko to fajnie wyruszyć do lasu ,zawsze coś wpadnie w oko ciekawego .U nas jest bardzo dużo wiatrołomów i jest z czego wybrać konkretne sztuki .Teraz z M musimy jechać ,zrobić lekką obróbkę pnia i przytargać go do domu .Teraz nie ma kleszczy to się nie boję iść do lasu ;:26
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Wejgelo chyba i mnie czas się poprzestawiał , nawet nie czytałam kiedy się je wysiewa . Tak mi było dzisiaj fajnie robić na dworku , że przesadzałam kwiatki i od razu wsiałam to co kupiłam .Wiesz ja na poddaszu mam chłodno ,więc moje kwiatuszki dłużej będą wschodziły , to może mi się uda dotrzymać je do końca marca .Tylko , żeby ich nie zjadły te czarne muszyska , bo diabelstwo mi się przywlekło i zjadły mi sporo pelargonii szczepionych . Dziś nawet traktowałam ich muchzolem , ale nadal fruwają .Jutro pędzę zaraz z rana po konkretny środek , bo sprzedawcy są troszkę chyba niedouczeni .[Nie obrażając nikogo ] ;:138
Spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zosiu ja też wczoraj siałam kwiatuszki do pojemników, posiałam koleusy, żeniszek, kilka kolorów szałwii, lewkonie, pierwiosnki (ale pierwiosnki wystawiłam na balkon, niech sie jeszcze z tydzień domrożą). Muszę jeszcze iść i dokupić w ogrodniczym nawóz hydrokomplex. Będąc w ogrodniczym też kupiłam dużo ,środków chemicznych,będę kropić, podlewać bo często zdarzało mi się ,że wykiełkowane roślinki ginęły w jeden dzień, nasiona przed sianiem zaprawiałam.
Jakie kwiaty kupiłaś, ja nie mogłam oprzeć sie begoniom, pierwszy raz je kupiłam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Dorociu ,a to mój ostatni zakup ;
Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosiu widzę szaleństwo zakupowe trwa. :D :D :D
U mnie też.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zosiu,śliczne kwiaty kupiłaś ,a te cebule w woreczku bez nazwy to co to?
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

No ładnie Zosiu :D .
Pomyślałam,że skoro Ty siejesz to i ja powinnam.Idzisiaj posiałam dalie,chryzantemy,orliki i gożdziki.Jutro dalsza część siewu.
W tamtym roku tak wcześnie posiałam bratki i kwitły mi zaraz latem.Nie musiałam czekać na kwiatki aż do następnego roku.Może uda się to samo z orlikami?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”