Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Boguniu u nas było tak dziś ciepło , że cały dzionek spędziłam na dworku i siałam kwiatki do skrzynek .Kupiłam cynie, astry i ostróżki , nasiałam ,ale nie wiem co z nich będzie .Od dziś zaczęłam walkę z czarnymi muszkami , bo mi zjadły szczepki .Nie wiedziałam co to za tyfus siedzi w doniczkach i fruwa po domu . Nakupiłam różnych środków i pryskałam , a one nadal fruwały ,a ja nie wiedziałam , że to takie grożne dla roślin .Obczytałam się dziś o nich i jutro muszę pędzić z powrotem do ogrodniczego już po dobre środki na te czarne diabły .
Życz mi powodzenia !!!!!!
Życz mi powodzenia !!!!!!
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- andriu53
- 1000p
Alu po dzisiejszym dniu rośliny podskoczyły do góry bardzo dużo .Też boję się mrozu ,pogodynki nadają przymrozki do -5 , oby nie był większy , bo taki nie zrobi przesiewu , możesz być spokojna . Za kilka dni zrobię zdjęcia dla porównania wzrostu roślin
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Dorciu fajnie , że nie wywaliłaś się po drodze i szczęśliwie dotarłaś ,a ja tu sieję , walczę z muszkami i do tego nakupiłam jeszcze jakieś bulwy pięknych kwiatów . Kupiłam piękne lilie żółte,pełne , bardzo tanie i zostawiłam paniom pusty pojemnik dla reklamy . Zobaczymy jak urosną i zakwitną co to za cuda .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Madziu a dziś jeszcze większy się zrobił . Ostrokrzew też ma spore pąki ,skalniakowe kwiatki kwitną i chyba przyroda faktycznie szaleje . Gorzej ,bo pogodynki zapowiadają przymrozki i szkoda by było roślinek . ;:8
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Dorotko jak takie ciepełko to fajnie wyruszyć do lasu ,zawsze coś wpadnie w oko ciekawego .U nas jest bardzo dużo wiatrołomów i jest z czego wybrać konkretne sztuki .Teraz z M musimy jechać ,zrobić lekką obróbkę pnia i przytargać go do domu .Teraz nie ma kleszczy to się nie boję iść do lasu ;:26
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Wejgelo chyba i mnie czas się poprzestawiał , nawet nie czytałam kiedy się je wysiewa . Tak mi było dzisiaj fajnie robić na dworku , że przesadzałam kwiatki i od razu wsiałam to co kupiłam .Wiesz ja na poddaszu mam chłodno ,więc moje kwiatuszki dłużej będą wschodziły , to może mi się uda dotrzymać je do końca marca .Tylko , żeby ich nie zjadły te czarne muszyska , bo diabelstwo mi się przywlekło i zjadły mi sporo pelargonii szczepionych . Dziś nawet traktowałam ich muchzolem , ale nadal fruwają .Jutro pędzę zaraz z rana po konkretny środek , bo sprzedawcy są troszkę chyba niedouczeni .[Nie obrażając nikogo ]
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Zosiu ja też wczoraj siałam kwiatuszki do pojemników, posiałam koleusy, żeniszek, kilka kolorów szałwii, lewkonie, pierwiosnki (ale pierwiosnki wystawiłam na balkon, niech sie jeszcze z tydzień domrożą). Muszę jeszcze iść i dokupić w ogrodniczym nawóz hydrokomplex. Będąc w ogrodniczym też kupiłam dużo ,środków chemicznych,będę kropić, podlewać bo często zdarzało mi się ,że wykiełkowane roślinki ginęły w jeden dzień, nasiona przed sianiem zaprawiałam.
Jakie kwiaty kupiłaś, ja nie mogłam oprzeć sie begoniom, pierwszy raz je kupiłam.
Jakie kwiaty kupiłaś, ja nie mogłam oprzeć sie begoniom, pierwszy raz je kupiłam.