Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.3
Wojtku, dyni zaklej otwór, jakąś taśmą aby woda się nie lała do środka, gdyż to może jakieś gnicie/pleśń spowodować i wtedy lipa.
jondi Obmiar jest obarczony pewnym błędem, ale jeśli chodzi o mnie, to on sprawdza się elegancko Jednak kształty dyń znacznie różniące się od kuli, mogą próg błędu powiększyć. Jednak powtórzę, u mnie ten system gra jak gitara
jondi Obmiar jest obarczony pewnym błędem, ale jeśli chodzi o mnie, to on sprawdza się elegancko Jednak kształty dyń znacznie różniące się od kuli, mogą próg błędu powiększyć. Jednak powtórzę, u mnie ten system gra jak gitara
Łączenie powinno odbywać sie na "świeżej" ranie.Tak jak szczepienie .Podeschnięte to szkoda fatygi.Suchy klej też niczego nie sklei.
Dzięki Wam, No to olewam sklejanie. A pomiar -to była fajna niemal idealna kula ale ścianki w 1/4 części grube a reszta cieniusieńkie (z całej tej kuli wyszedł mi niewielki garnek zupy) więc fakt to by tłumaczyło taką niską wagę. Inne mierzę pi razy drzwi,bo i tak rosną mi byle jak więc nie mam się czym podniecać, ale tę jako, że mogłam od razu zważyć potraktowałam poważnie. A tak na marginesie jestem fanatyczką zupy dyniowej i byłam strasznie zdegustowana smakiem gigantnej zupy mam nadzieję, że powodem niedobrego smaku jest niedojrzałość i z czasem będzie lepiej, bo skoro w tym roku nie bedzie giganta to przynajmniej mogłabym się przejeść:)....
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja wyraźnie zwolniła przez 3 dni tylko 6cm OTT 565.
- BobejGS
- Kontakt:
Musisz obejrzeć dokładnie pęd. Czy rosnąca dynia nie napręża pędu i to nie rozwiera rany. Ta odmiana jest genetycznie nastawiona na wzrost i z tego powodu jej smak może być mniej wyraźny i wodnisty. Jednak nie ma co porównywać dyni niedojrzałej od dojrzałej
Nigdy nie ma tak żeby nie było alternatywy.Można ściąć suchą warstwę,połaczyć dwie "mokre",owinąc i czekać.Mozna stracić,ale tez można dużo zyskać w razie powodzenia.
No liczę, że z wiekiem dyni jak z winem:) im starsza tym lepsza. Ale wodnista ojoj bardzo. A pęd sprawdzałam jest ok, mam wrażenie, że ta rana rośnie wraz ze wzrostem ogonka. Dynia powolutko ale rośnie, bo ta zerwana przestała rosnąć.
Jena z moich AG też miała dziurę tylko, że większą bo rękę mogłem spokojnie włożyć więc uciąłem ją przy ogonku i poszła na zupę.
Dziś zrobiłem pomiar mojej największej Bambino o dziwo 348cm OTT co daje 29kg, lekko ją uniosłem i wydaje się cięższa ale zobaczymy po zważeniu, na razie wygląda na to, że jeszcze rośnie.To będzie mój rekord jeżeli chodzi o tą odmianę. Co do AG to jedna jeszcze wydaje się mieć potencjał na 100-150kg ale nie zdążyłem jej zmierzyć bo deszcz mnie wygonił.
Dziś zrobiłem pomiar mojej największej Bambino o dziwo 348cm OTT co daje 29kg, lekko ją uniosłem i wydaje się cięższa ale zobaczymy po zważeniu, na razie wygląda na to, że jeszcze rośnie.To będzie mój rekord jeżeli chodzi o tą odmianę. Co do AG to jedna jeszcze wydaje się mieć potencjał na 100-150kg ale nie zdążyłem jej zmierzyć bo deszcz mnie wygonił.
Joanno znowu piekna! Ile Ty ich masz? I ile nasza faworytka już waży?
Tylko dwie.Nasza "faworytka"zostanie obmierzona i przeliczona na kg w niedzielę wieczorem.Zostanie to przekazane do forumowej publiczności.Tak na marginesie,proszę nie spodziewać żadnych rewelacji i cudów.Tych po prostu nie ma.
- BobejGS
- Kontakt:
Joasiu, już jest rewelacja
Czyżbyś się krygowała? Przecież już masz cud i rewelację!