Róże w ogrodzie 2015
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże w ogrodzie 2015
Witaj Majeczko tego pięknego poranka październikowego.
Oglądam, czytam o nowościach, choć sama odkładam decyzję do wiosny. Dołączam do osób niezadowolonych z Summer Song. Kolor podoba mi się bardzo i myślę nad zakupem Sommersonne. Wygląda na zdjęciach, jakby była bardzo podobna do Summer Song. Masz ją może?
Oglądam, czytam o nowościach, choć sama odkładam decyzję do wiosny. Dołączam do osób niezadowolonych z Summer Song. Kolor podoba mi się bardzo i myślę nad zakupem Sommersonne. Wygląda na zdjęciach, jakby była bardzo podobna do Summer Song. Masz ją może?
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
April pisze:A fuj, brzydactwo, i do tego żółte
Żartuję oczywiście, ale nie dam się sprowokować. Nic więcej nie zamawiam
Aprilku... a, mnie nosi... jak zwykle.... i absolutnie nie było
moim zamiarem prowokowanie Ciebie...
- majka411
Iwonka1 pisze:Maju,Jak długo jeszcze będziesz trzymać nas w niepewności?
Nie odpowiadaj, wiem Tak długo, jak będziesz mogła dopisywać do listy ? Ilu różyczkom nie mogłaś się oprzeć?
Ja swoją listę już zamknęłam Jeszcze trochę, a musielibyśmy moje różane zakupy spożywać zamiast obiadu
Pokazuj Swoje panienki, a my będziemy pławić się w ich blasku
Iwonko hahaha... skąd wiesz, że jeszcze szperam po stronach sklepów i ciągle mnie korci kliknąć.. Też mam ograniczone możliwości.... więc bardzo dokładnie się zastanawiam zanim zamówię.... pokazują się ciągle nowe odmiany i co!!! zamówię, a później będę żałować.
A, na pytanie ilu się nie oparłam póki co ....... nie napiszę.... bo będzie, że prowokuję
- majka411
wanda7 pisze:Witaj Majeczko tego pięknego poranka październikowego.
Wandziu witaj w bardzo mroźny poranek, tu -8 C....
Co do nowości..... ja zdecydowanie wolę jesienne zamówienia.
Nie mam Sommersonne, faktycznie kolor jest bardzo podobny do Summer Song.
Osobiście z tak wyraźnymi kolorami muszę uważać, bo mam róże posadzone na jednej rabacie.
Natomiast mam Lady of Shalott.... to jest bardzo wigorna róża, kwitnie jeszcze teraz.
Dzień dobry
ponieważ Imageshack dalej odmawia mi posłuszeństwa..... przestawiam się na Fotosik.... (Alexia dziękuję za wprowadzenie )
Wstawię zdjęcia z 7 października, to ostatnie z tego sezonu..... dziś miałam - 8 C, wszystko jest zeszklone... kwiaty pospuszczały główki....
Czas na przygotowania do zimy....
Mamma Mia
Ostróżki na prawdę tak kwitły
Lacre
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju witaj z rana:)
U mnie z rana - 1 st,zimno brr,ale słonko wygląda,dziś albo jutro pojadę posadzić cebule tulipanów
Anahe mi się podoba i wiele innych Kto wie może się skuszę na chociaż trzy jak co roku? Zakończyć sezon bez róż to nie to
Cream Abundance jakie ma duże,pełne kwiaty
U mnie z rana - 1 st,zimno brr,ale słonko wygląda,dziś albo jutro pojadę posadzić cebule tulipanów
Anahe mi się podoba i wiele innych Kto wie może się skuszę na chociaż trzy jak co roku? Zakończyć sezon bez róż to nie to
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Majeczko mogłabyś napisać coś więcej o Mamma Mia mam bardzo podobną róże ,którą kupiłam w A jako Pirouette ale nią nie jest natomiast bardzo mi ją przypomina twoja Mamma Mia Czy ona jest wysoka ,liście błyszczące,kwiaty ma duże i prawie wcale nie pachnie?
Sliczne ostróżki u mnie rosną tylko ciemno niebieskie,wszystkie inne które wsadzę idą po kwitnieniu na wieczne łąki
Sliczne ostróżki u mnie rosną tylko ciemno niebieskie,wszystkie inne które wsadzę idą po kwitnieniu na wieczne łąki
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
No cóż, już znam ten ból . Tak właśnie jest ze mną . Ale ja przygodę z Królową Kwiatów dopiero rozpoczynam, jeszcze wiele spełnionych chciejstw przede mną .pokazują się ciągle nowe odmiany i co!!! zamówię, a później będę żałować.
Szkoda, że mróz już pokazuje nam , kto tu naprawdę rządzi. Już pora przyspieszyć prace porządkowe w naszych ogrodach
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Majko - absolutnie wspaniała Cream Abundance. Lubię białe i kremowe kwiaty. Czy ciągle tak pięknie kwitną Ci różyczki czy też to zdjęcia z lata? Widać, że masz dobrą rękę i ... dobrą ziemię. Brawo!
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie Lacre ma przeboje.
Najpierw całe lato stała jak zaczarowana i ani drgnęła, potem została doszczętnie przez jakieś coś połamana
A teraz wypuściła masę nowych przyrostów z najniższych partii.
Mam nadzieję, że przed zimą zdążą drewnieć.
Okryję ją po sam czubek
Najpierw całe lato stała jak zaczarowana i ani drgnęła, potem została doszczętnie przez jakieś coś połamana
Okryję ją po sam czubek
- majka411
Annes 77 pisze:Maju witaj z rana:)
Ania witaj jestem pewna, że skusisz się na kolejne róże....
Domówiłam kolejną Anahe i mam chrapkę na kolejną różę Orarda tą w paseczki czekoladowe
- majka411
Tolinka pisze:Majeczko mogłabyś napisać coś więcej o Mamma Mia mam bardzo podobną róże ,którą kupiłam w A jako Pirouette ale nią nie jest natomiast bardzo mi ją przypomina twoja Mamma Mia Czy ona jest wysoka ,liście błyszczące,kwiaty ma duże i prawie wcale nie pachnie?
Tolinko Mamma Mia mam już kilka lat ... co mogę o niej napisać... jest piękna i niezawodna... zdrowa... liście ma błyszczące i ciemnozielone... kwiaty może nie bardzo duże, ale większe niż te średnie.... ma ich po kilka w grupie.
Ponieważ musiałam ją przesadzić, to w tym sezonie zajęła się odbudowaniem korzeni i nie urosła aż tak wysoko jak podają.
Moje zdjęcia nie są dobre... ale zerknij tu.... na tych zdjęciach jej kolor i układ kwiatów jest idealny jak w rzeczywistości.
http://www.rosen-direct.de/popup_image. ... 38/imgID/1
http://www.poulsenroser.com/assortment/ ... a-mia.aspx
- majka411
ewka36jj pisze:Majko - absolutnie wspaniała Cream Abundance. Lubię białe i kremowe kwiaty. Czy ciągle tak pięknie kwitną Ci różyczki czy też to zdjęcia z lata? Widać, że masz dobrą rękę i ... dobrą ziemię. Brawo!
Ewa to są ostatnie zdjęcia przed mrozem, który zostawił wyraźny ślad na różach.
Też lubię i sporo mam róż w jasnych kolorach... Czy ja mam dobra rękę.... oj chyba nie bardzo... ale staram się
o nie dbać jak tylko potrafię.... cały czas się uczę....
Margo2 pisze:U mnie Lacre ma przeboje.
Okryję ją po sam czubek
Gosia czytałam, że Lacre u Ciebie nie miała farta.... ale te nowe przyrosty,
to dobry znak... ona ma wigor