Moje różne zakątki....
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki....
Witajcie.Wreszcie cieplejszy dzień
Iwonko1; JAKUCH -Jadziu Floks pójdzie po przekwitnieniu do przesadzenia. Moja azalia, to prawdziwa żarówka w ogrodzie.
Wielosiłem ciesze się pierwszy rok.
iwek-Iwonko Powojnik pomału przekwita.ale wielkokwiatowe już mają spore pączki.Także będą jeszcze ładne widoczki
Orliki ładnie wyglądają.Ja też dopiero od 4, 3 lat je zapraszam do ogrodu
cyma2704-Soniu Mam na imię -Ania.A działka jest przy zalewie Dębowy LAs
Hosty wszystkie nowe i te sadzone , dzielone na jesieni wychodzą.także na drugi rok, powinno to ładniej wyglądać
Tak hosty wyglądają z jednej strony
U góry Hosta (Funkia) Pauls Glory.August Mon
June pięknieje
Te całe nie ucierpiału od gradobicia:)
Halcyon
i gość na funki- zgłąb
I hosty z drugiej strony domku, po gradzie z przed kilku dni
Antioch
Ta jeszcze możliwie wygląda
Najgorzej wygląda WAR Paint
Funkia Orange Marmalade
Z dalszej odległości nawet nie straszą
Iwonko1; JAKUCH -Jadziu Floks pójdzie po przekwitnieniu do przesadzenia. Moja azalia, to prawdziwa żarówka w ogrodzie.
Wielosiłem ciesze się pierwszy rok.
iwek-Iwonko Powojnik pomału przekwita.ale wielkokwiatowe już mają spore pączki.Także będą jeszcze ładne widoczki
Orliki ładnie wyglądają.Ja też dopiero od 4, 3 lat je zapraszam do ogrodu
cyma2704-Soniu Mam na imię -Ania.A działka jest przy zalewie Dębowy LAs
Hosty wszystkie nowe i te sadzone , dzielone na jesieni wychodzą.także na drugi rok, powinno to ładniej wyglądać
Tak hosty wyglądają z jednej strony
U góry Hosta (Funkia) Pauls Glory.August Mon
June pięknieje
Te całe nie ucierpiału od gradobicia:)
Halcyon
i gość na funki- zgłąb
I hosty z drugiej strony domku, po gradzie z przed kilku dni
Antioch
Ta jeszcze możliwie wygląda
Najgorzej wygląda WAR Paint
Funkia Orange Marmalade
Z dalszej odległości nawet nie straszą
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Aniu,aż żal patrzeć na takie zniszczenia Szkoda, że pogoda tak je potraktowała na samym początku sezonu. Nastroju nie poprawia fakt, że w następnym sezonie nie będzie po tym śladu. Dobrze chociaż, że z drugiej strony nie ucierpiały i pięknie rosną, te Cię pocieszą
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Witaj Aniu. Wpadłam z rewizytą i od razu zakochałam się w twoim ogrodzie. Ja też ostatnio wpadłam trochę z hostami, ale gdzie mi tam do ciebie Piękne, nawet po przygodzie z gradem Świetna ta rabata od świerkiem, sama chciałam taką, tylko że nie mam takiego drzewa A Fiona urzekająco elegancka Uwielbiam sierściuszki
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Masz piękne hosty szkoda że gradobicie poniszczyło liście, współczuje
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu przykro że tak twoje hosty oberwały. To musiało być porządne gradobicie... Niestety z przyrodą się nie wygra, nic nie można zrobić w takim przypadku...
Jedyne co pozostaje to teraz podziwiać je z daleka.
Nie chwaliłam jeszcze twojej pupilki a masz ją cudną. Wygłaskaj ją ode mnie.
Jedyne co pozostaje to teraz podziwiać je z daleka.
Nie chwaliłam jeszcze twojej pupilki a masz ją cudną. Wygłaskaj ją ode mnie.
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Hostom się dostało odbudują jednak listki .Pogoda ładna ma już nie być dziwnych zawirowań atmosferycznych.mam nadzieję ,że prognozy się sprawdzą .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Biedne hosty ja bym im pościnała te wszystkie uszkodzone liście wtedy może wypuściłyby nowe zdrowe.Tego pana jeszcze u mnie nie spotkałam http://images77.fotosik.pl/607/561a9641d4cbafd5.jpg super fotka to bardzo rzadki okaz
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
O matko Ale się zregenerują. Mają przed sobą cały sezon.
Aniu, muszę się przyznać do czegoś....otóż jesienią zaczynam prace nad nową rabatą hostową. Bardzo mi się podoba takie zorganizowanie jak u Ciebie, a ja mam wschodnią ścianę wolną, i tam postanowiłam przenieść wszystkie moje hosty z rabaty sprzed domu. Tam za duży bałagan się zrobił.
Aniu, muszę się przyznać do czegoś....otóż jesienią zaczynam prace nad nową rabatą hostową. Bardzo mi się podoba takie zorganizowanie jak u Ciebie, a ja mam wschodnią ścianę wolną, i tam postanowiłam przenieść wszystkie moje hosty z rabaty sprzed domu. Tam za duży bałagan się zrobił.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aniu, jaki wstręciuch ten grad
Szybkiej regeneracji tym hostom życzę.
Szybkiej regeneracji tym hostom życzę.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
witajcie!!
Iwonko1; Filemon24-Anitko;; becia123-Beatko; Olu2310; JAKUCH-Jadziu; Beaby-Beatko
No, biedne hosty.Ale płakać nie będę.Trudno.nigdy nie miałam zniszczeń po gradobiciu.Kiedyś musi byc ten pierwszy raz.
W tym roku zachwycać z tej strony nie będą.Dobrze,że mam z drugiej i pod winogronem jeszcze.I w nowym młode.Na coś zawsze można popatrzeć .a i innych roślinek jest sporo.I dobrze.
Te najgorzej pocięte liście powycinam.Dam profilaktycznie oprysk grzybobójczy, i bardziej ich podkarmię nawozem.
clem3-Małgosiu witaj w moich progach.Dziękuję za miłe słowa. Staram się ,żeby w moim ogrodzie od wiosny do jesieni było coś ładnego, kwitnącego
Nowe hostowisko i to pod świerkiem, jeszcze będzie wysypane korą.Będzie dopiero ładniej wyglądać.Tak mam na działce.Nawet pracy tam z zielskiem nie mam
Fiona to taka nasza księżniczka domowa .Dzięki, wygłaskana od was tez.Jak to kot takie ,rzeczy uwielbia. .
PEPSI-Małgosiu No szkoda tych uszkodzonych host.Zwłaszcza,że tam sa ciekawe odmiany.
Ale cóż nawet w ogrodzie życie bywa nieprzewidywalne.Trudno.
Zakładaj, zakładaj hostowisko, edę kibicować tobie i im
Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk
Bodziszki
Bodziszek żałobny Samobor
Bodziszek kantabryjski Cambridge
bodziszek Spessart
rozkwitają kolejne iryski. Zapomniałam nawet ,że tą mała sadzonkę dostałam na jesieni
Iwonko1; Filemon24-Anitko;; becia123-Beatko; Olu2310; JAKUCH-Jadziu; Beaby-Beatko
No, biedne hosty.Ale płakać nie będę.Trudno.nigdy nie miałam zniszczeń po gradobiciu.Kiedyś musi byc ten pierwszy raz.
W tym roku zachwycać z tej strony nie będą.Dobrze,że mam z drugiej i pod winogronem jeszcze.I w nowym młode.Na coś zawsze można popatrzeć .a i innych roślinek jest sporo.I dobrze.
Te najgorzej pocięte liście powycinam.Dam profilaktycznie oprysk grzybobójczy, i bardziej ich podkarmię nawozem.
clem3-Małgosiu witaj w moich progach.Dziękuję za miłe słowa. Staram się ,żeby w moim ogrodzie od wiosny do jesieni było coś ładnego, kwitnącego
Nowe hostowisko i to pod świerkiem, jeszcze będzie wysypane korą.Będzie dopiero ładniej wyglądać.Tak mam na działce.Nawet pracy tam z zielskiem nie mam
Fiona to taka nasza księżniczka domowa .Dzięki, wygłaskana od was tez.Jak to kot takie ,rzeczy uwielbia. .
PEPSI-Małgosiu No szkoda tych uszkodzonych host.Zwłaszcza,że tam sa ciekawe odmiany.
Ale cóż nawet w ogrodzie życie bywa nieprzewidywalne.Trudno.
Zakładaj, zakładaj hostowisko, edę kibicować tobie i im
Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk
Bodziszki
Bodziszek żałobny Samobor
Bodziszek kantabryjski Cambridge
bodziszek Spessart
rozkwitają kolejne iryski. Zapomniałam nawet ,że tą mała sadzonkę dostałam na jesieni
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu a ja przynajmniej zobaczyłam ileż Ty masz host i jakie piękne odmiany Nie ma się co martwić, najważniejsze że korzeń zdrowy to i hosta się zregeneruje. Jak nie w tym to w przyszłym sezonie.
Bodziszek żałobny Samobor udało Ci się pięknie uchwycić
Bodziszek żałobny Samobor udało Ci się pięknie uchwycić
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Tylko kto tak okropnie nazwał taki ładny kwiatek? Przykro mi z powodu host Ale kolekcja- wspaniała!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kwitnące rododendrony i azalie zawsze zapierają mi dech Swoją rabatkę hostowo-żurawkową tez planuję wysypać korą, mam już na jednej i nie dość, że roślinki ładniej tam rosną to jeszcze chwasty nie mają pola do popisu Iryski piękne
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe