Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Agu a od czego telefony! :;230 już to braliśmy tylko z innym kurnikiem i mniejszym stadkiem ;:333 Damy radę!

Lucynko bardzo dziękuję! ;:196 ;:196 Wiesz moja kiedyś szefowa zawsze mówiła po 60-tce trzeba Panu Bogu dziękować na każdy dzień....żyje do dzisiaj i jej mąż też ....oboje 1929 rocznik!

Kasieńko wielkie dzięki! ;:196
jagusia111

Post »

Marysiu można i tak :D . Gratulacje z okazji rocznicy i wielu kolejnych wspólnych lat ;:138 .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A to w takim razie mogę Ci wysłać, jedno małe pióreczko, jak jeszcze nie na dniach masz to sanatorium. Ale daj go od razu do doniczki, może jak się rozrośnie to wtedy próbuj z gruntem, mnie się to drugie nie udało. Oczywiście połcień. Czerwonego krwawnika malutko wyślę bo się jeszcze nie rozrósł, ale podzielony na pewno ruszy i u Ciebie i u mnie. Czy coś jeszcze potrzeba?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agu ;:4 bardzo dziękuję ;:196

Beaciu poczekajmy proszę do powrotu, bo kto się maleństwami będzie opiekował jak mnie zabraknie a do walizki nie zabiorę ;:196 wiesz to trzeba podlewać, pieluszki zmieniać :;230 :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne, Marysiu, ok.
Ja też gratuluję jubileuszu ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wczoraj już nie wyrobiłam nic napisać ,ale gratuluję rocznicy ,cudnie spędziliście dzień ,uwielbiam siedzieć w koszykach na rynku ,musimy się kiedyś umówić i posiedzieć w kawiarence,pogoda jeszcze ładna ,chociaż miało padać ,więc idę do pracy w ogrodzie ,przede wszystkim muszę podlać zasadzone roślinki,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Spóźnione ale szczere gratulacje jubileuszu ;:138 Żonkile przecudowne masz ;:215
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Marysiu wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Obrazek

Piękny masz ten wiosenny zakątek z poletkiem żonkilowym. Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu i ja dołączam się do gratulacji ;:304 ... kolejnych szczęśliwych lat życzę ;:168 .
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu wybierałam się już parę razy do Ciebie od weekendu, ale czekałam na dłuższą wolną chwilke, bo musiałam najpierw nadrobić, a zaległości mi w Twoim wątku rosły :wink:
W końcu nie doczytałam się tego, czy nowe kurki-puszyste matrony zostały miło przyjęte przez obecna stadko? No a przynajmniej jakoś znośnie, czy jest wojna? Kogut zupełnie nie po dżentelmeńsku się zachował, że porzucił swoje stadko i uciekł i to w takim momencie przed przeprowadzką do Ciebie, a to niecnota!
Obejrzałam Twój widok z ławeczki, no naprawdę serce roście patrząc na te czasy, taka żółciutka wiosna zawitała do Ciebie ;:3 Ja też planuję ławeczkę, w niedzielę staliśmy z M. pod czereśniami patrząc na warzywnik i zdecydowaliśmy...że tam właśnie stanie ławka z pergolą, z widokiem na warzywa ;:306
Jak dziś zobaczyłam zdjęcia Twoich martagonów to od razu poszukałam swojej jednej sierotki i znalazłam tyci-tyci kiełek, ale grunt, że jest i się obudziła ;:215
Mam nadzieję, że uda Ci się dokończyć wszystkie prace, jakie sobie zaplanowałaś i udasz się na odpoczynek z poczuciem satysfakcji, spokojna że wszystko zostało w porządku ;:168
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie ! bardzo, bardzo Wam dziękuję ObrazekObrazek
Ja to się nie mam prawa nudzić w życiu ;:185 dzisiejszym dniem mogłabym niezły tydzień obdzielić! Niby lubię ruch, ale on to mnie już kocha w nadmiarze :shock:

Pomidory zostały na tarasie ze zniczem zapalonym pod folią, a na polu zimnica! Pół godziny temu przyjechał kogut do wcześniej przywiezionych sierotek. Było ciemno więc zdecydowaliśmy wstawić pudło z kogutem w kurniku kochinowym i się okaże jutro o 6 rano ;:oj Zakładów nie przyjmuje Obrazek

Bea zamówiłam sobie kanadyjskiego, ale to chyba nie ten co mam patyczki od Ciebie ;:oj
Dziękuję Obrazek

Martusiu już chyba drugi rok umawiamy się na Rynku więc może w tym roku się uda ;:162 Dzisiaj miałam zwariowany dzień, jutro muszę do ściany płaczu, bo wydałam caluśką gotówkę po południu, a w środę mamy tą lepszą część rocznicy i idziemy Pod bażanty. Jest w Korzkwi super postkomunistyczna restauracja drewniana czynna tylko jak jest ciepło, a jedzenie jest boskie....kuchnia zwykła polska! Dziękuję za gratulacje, bo to nie lada wyczyn Obrazek Zaraz idę spać bo padam na twarz! Dobrej nocki Obrazek

Mariuszu dziękuję! ;:180 nic nie spóźnione tylko wcześniej zaczęliśmy świętować Obrazek wiesz jak jest ;:304

Kasiu dziękuję! ;:180 Żonkile to szlaczek na szaliku! Obrazek

Ewuś bardzo dziękuję Obrazek już wiele przeżyliśmy, a co jeszcze przed nami :uszy

Agusiu już miałam paść na twarz, ale skoro poruszyłaś tyle ważnych problemów to podparta ze wszech stron jeszcze poruszam palcami po klawiaturze :;230 Kurki w pierwszych dniach zbiły się w jeden tłumek i przemieszczały się raz po jednej stronie woliery, a drugi po przeciwnej. Kogut Gospodarz rozwiązywał konflikty między kwokami waląc je dziobem po łbie i był spokój ;:306 Dzisiaj prawie, że się kurki wymieszały i zaczęło być normalnie a tu niespodzianka i telefon...dzisiaj przywozimy buliona ;:oj . Bulionek przyjechał w pudle po ciemku więc jak przystało na faceta w pewnym wieku śpiąc. Wstawiliśmy pudło do pierwszego kurnika, w którym jest obecnie 3 koguty i jedna matrona...co zastane rano uwidim! mam informować nawet o 6 rano ;:306 Tyle o drobiu!
Moja ławeczka to dwa pieńki modrzewiowe i deska, ale wysokość dobra i siedzi się wygodnie. Szukam jeszcze wygodnych ławek do kącika pod orzechem, bo nasze robione wg. mojego projektu nieco nadpróchniały i boję się że mi goście zrobią sobie krzywdę ;:oj
Bardzo się cieszę, że martagonek wychynął i mam nadzieję że choć jeden kwiatuszek pokażą :D
Agnieszko prac mi przybywa, a sił u.... jednak muszę dać radę ;:223 Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i ściskam resztką sił Obrazek ;:4

Dobrej nocy, bo padam na twarz ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

O Boże, Maryś, Ty znowu zaharowana. ;:167
Tak nie można, trzeba robić sobie dłuższe przerwy, bo się naprawdę wykończysz, kobieto i ogród miast radością, stanie się dla Ciebie utrapieniem. ;:108
Wyśpij się i zapomnij o kogucie. ;:19 Pomyśl o tym jutro. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, kanadyjski to ten, o którym Ci ostatnio pisałam, że u mnie tylko w doniczce daje radę. O niego wczoraj pytałam czy Ci podesłać. Ale ok, może będziesz miała mocniejsze sadzonki. A ten zielony to dereń rozłogowy, to dość wysoki krzew.
Jestem mile zaskoczona bo mój bez koralowy ma pączki kwiatowe, może wreszcie ruszy do przodu. Chyba dotarło do niego, że myślałam o zamianie jego na nowszy model. ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i ja gratuluję rocznicy i życzę kolejnych takich wspaniałych rocznic ;:4 ;:4
Masz kolejnego kogutka ;:333 dobrze że kurki się pogodziły .
U nas po południu troszkę popadało i tak strasznie się ochłodziło że musieliśmy uciekać z działki .
Serdecznie pozdrawiam i dużo sił życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

przede wszystkim Wszystkiego Najlepszego :)
Witam się wiosennie i nieśmiało zaglądam :) oraz spacerkiem z Franiem ruszam na odwiedziny Twojego ogrodu :)
Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”