halinkab bardzo dziękuję. No nie wierzę, Tobie też się podoba ten skrętnik

Mi też się podoba. Teraz został przesądzony i pozostaje czekać na kwiaty

Po oborniku zauważyłem, że liście stają się ciemnozielone, odżywione, a ogólna kondycja rosliny jest lepsza. Nie wiem czy to się sprawdzi w innych roślinach domowych prócz fiołasków. Ale do fiołków jak najbardziej polecam.
Czas leci nieubłaganie. Pamiętam jak dopiero co zaczął się czerwiec, a tu już lipiec wkroczył

Oprócz regału, na którym stoją fiołki nie mam zbytnio innych roślin poza storczykami, monsterą, kaktusami i sukulentami, juką, szeflerą i paprotką. Ostatnio coś mnie naleciało na spróbowanie swoich sił w hojach. Wiem, że to kosztowne hobby, ale kilka sztuk na spróbowanie nie zaszkodzi (chyba)

W moim pokoju na poddaszu muszę sobie kupić coś na szybę rozpraszającego bezpośrednie promienie słoneczne. Mam wystawę południową i słońce mi tu wszystko przypala latem.
No dobra, napisałem co mi na sercu leżało i co mam w planach. Teraz pokaże Wam mojego chyba najbardziej ulubionego storczyka. Co roku kwitnie mi w wakacje.
Dendrobium phalaenopsis (dokładnie odmiany nie pamiętam)
I drugi storczyk, również bardzo go lubię. Prawdopodobnie white apple.
I kolejny, również ładniutki.
I na koniec moja duma. Kaladium 'White Christmas'
Fiołki pokażę, aż będą kwitnąć. Na razie jest sałata i pewnie nikt nie będzie chciał jej oglądać