Malwa (Alcea rosea)- dyskusje ogólne
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Malwy
Dawniej nasze babcie same piekły chleb,wędziły szyneczkę i to wszystko było zdrowe. Ja nie będę pryskał malw zobaczymy jak to będzie.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak się zrobi cieplej to kupie kłącza malw: czerwonej,żółtej, białej, czarną jedną mam i nasionka z niej mam chyba niedługo ją posieje.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
PEPSI pisze:Bo ja na wsi mieszkam5 lat temu uciekłam z miasta i dobrze mi tu, oj jak dobrze

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Zasiałam w zeszłym roku malwy o pełnych kwiatach,jesienią zakwitły
Robiłam wczoraj obchód oprócz suchych badyli nic nie widzę
Czy powinno się już coś pojawić ?
ANKA
Robiłam wczoraj obchód oprócz suchych badyli nic nie widzę

Czy powinno się już coś pojawić ?
ANKA
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Możesz wysiać kolejne, ale jest szansa, że jeszcze "wyjdą" z ziemi. U mnie w niektórych miejscach trawnika rosną i teraz jeszcze nie ma śladu, a potem wyskakują jak tylko przyjdzie na nie pora, tylko pierwsze koszenie sama wolę wykonać, bo M by ich nie zauważył i wykosił 

pozdrawiam Ewa
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sadzenie malw
Proszę o pomoc- chciałabym mieć malwy pod oknami domu, i teraz nie wiem jak powinnam je posadzić-tzn.w jakiej odległości od ściany budynku?? Czy to ma być równy rządek czy może jakoś inaczej nasadzać aby to ładnie wyglądało...? Kompletnie nie wiem jak ozdobić puste pole wokół nowo wybudowanego domu....
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
Re: Sadzenie malw
Wiesz mało widać ale ja na twoim miejscu zaczęłabym od wytyczenia ogródka z bylinami itp. za pomocą niskiego żywopłociku z bukszpanu lub ligustru .TAk wytyczone dwa prostokąty czy półkola łatwiej zagospodarowywać czy planować niż chaotycznie całość .Potem kręgi można rozszerzać lub zataczać większe ale najpierw to co przy wejściu no i pod oknami. WIem z doświadczenia,że blisko domu coś żeby ci pachniało cieszyło oko jak chcesz wiejski klimat (malwy) no to bez dzika jabłonka wkoło byliny poszperaj po forum !Jak ja ci zazdroszcę tego pola do popisu !!!