ja też mam to urządzenieCityMatic pisze:Jest naprawdę super, bez problemu można rozdrobnić gałęzie, pędy róż gałęzie śliwki, itd. Rozdrobniłem ok 20 taczek 150l gałęzi na zrębki. Całość poszła na kompostownik.

ja też mam to urządzenieCityMatic pisze:Jest naprawdę super, bez problemu można rozdrobnić gałęzie, pędy róż gałęzie śliwki, itd. Rozdrobniłem ok 20 taczek 150l gałęzi na zrębki. Całość poszła na kompostownik.
Mam AXT 25TC. Tnę gałęzie, do 4cm nie ma problemu - sam wciąga i szatkuje, miskanty - jeśli wkładam liście łącznie z łodygami to też nie ma problemu. Trochę się przytyka jeśli jadą same liście, ale wtedy daję cofaj, dokładam łodyg i jedzie dalej. Generalnie mogę polecić.origami pisze:Zastanawiam się na kupnem. Wypatrzyłam sobie dwa urządzenia, oba Boscha.
Różnice między modelem AXT 25 TC a modelem AXT 25 D. Wiem, że różnią się mechanizmem tnącym (bęben, turbina tnąca). Który lepszy i dlaczego? Ktoś może ma doświadczenia, wiedzę?
Będę wdzięczna za wypowiedzi
Posiadam taki już dwa lata. Ogólnie mogę polecić. Bez problemu rozdrabnia gałęzie grubości kciuka. Jak wkładam grube gałęzie z cieńszymi bocznymi to potrafi tych cienkich nie dociąć, szczególnie zbyt świeżych (mi to nie przeszkadza). Jakby odciąć cienkie i posegregować powinno być lepiej (jest regulowana płytka dociskowa). Rozdrabniam głównie gałęzie z drzew owocowych, czasem z iglaków.DOOOMINO pisze:ROZDRABNIACZ DO GAŁĘZI 2800W FREZOWY FAWORYT GTR44 Co sądzicie o takim wynalazku. Potrzebny mi na małą działkę 300m2 Zda egzamin? Wiem że firmowe są lepsze, ale do okazjonalnej pracy nie będę wydawał dodatkowego tysiaka.