Pietruszka ( korzeniowa i naciowa)
- Black Rose
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pietruszka ( korzeniowa i naciowa)
Bezpośrednio do gruntu.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- rosliny
- 200p
- Od: 11 sty 2015, o 14:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłam ostatnio w nasiennym kilka kobietek kupowało nasiona pietruszki. Trochę mnie to zaciekawiło dlatego zapytałam sprzedawczynię dlaczego te kobietki ją kupiły, okazało się że one wysiewają pietruszkę do gruntu w listopadzie aby na drugi rok cieszyć się pietruszką. Z taką informacją i ja zakupiłam pietruszkę gdyż nie mogę się dochować. Nie mam problemu z naciową ale o korzeniu nie ma mowy... dlatego wypróbuję ten sposób
O efektach napiszę a może ktoś już tak wysiewał pietruszkę?

Pozdrawiam Danuśka
- rosliny
- 200p
- Od: 11 sty 2015, o 14:35
Tak jak pisałam wyżej pietruszkę zasiałam. Wiosną się okaże, czy ten sposób będzie dobry 

Pozdrawiam Danuśka
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Ja wysiewam co roku w listopadzie pietruszkę , marchew i szpinak ozimy - plon szpinaku wysoki natomiast pietruszka i marchew też nie złyrosliny pisze:Byłam ostatnio w nasiennym kilka kobietek kupowało nasiona pietruszki. Trochę mnie to zaciekawiło dlatego zapytałam sprzedawczynię dlaczego te kobietki ją kupiły, okazało się że one wysiewają pietruszkę do gruntu w listopadzie aby na drugi rok cieszyć się pietruszką. Z taką informacją i ja zakupiłam pietruszkę gdyż nie mogę się dochować. Nie mam problemu z naciową ale o korzeniu nie ma mowy... dlatego wypróbuję ten sposób![]()
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Jakiś czas temu zebrałem reszte pietruszki. Teraz czas na wybór odmian na kolejny sezon. 

-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
Posiałam w tym roku odmianę Ołomuńcką. W życiu nie miałam takiej smacznej pietruszki
. Aromatyczna, delikatna, o miękkim miąższu. Z zupy wyjadam najpierw pietruszkę.
Korzeń nie wyrósł może duży ale była okrutna susza a nie podlewałam. Za to wykiełkowała i wyrosła bardzo równomiernie, jak rzadko kiedy.

Korzeń nie wyrósł może duży ale była okrutna susza a nie podlewałam. Za to wykiełkowała i wyrosła bardzo równomiernie, jak rzadko kiedy.
Pozdrawiam. Sławka
-
- Od: 12 lis 2019, o 10:27
Pierwszy raz zasiałem jesienią pietruszkę, marchew i koper. Jestem ciekaw co wyrośnie 

Pozdrawiam Paweł
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Najbardziej będą wschodzić chwasty, obecnie jest tyle sposobów na przyspieszenie wczesnego plonu, że nie warto siać przed zimą.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
- Od: 12 lis 2019, o 10:27
Zaczynam przygodę z uprawą warzyw, więc postanowiłem poeksperymentować.
Stracę najwyżej 3 opakowania nasion a wiosną i tak będę siał normalnie. Mam ok 200m kwadratowych które mogę wykorzystać na warzywnik.
Stracę najwyżej 3 opakowania nasion a wiosną i tak będę siał normalnie. Mam ok 200m kwadratowych które mogę wykorzystać na warzywnik.
Pozdrawiam Paweł
-
- 500p
- Od: 30 sty 2007, o 13:07
- Kontakt:
U mnie najładniejsza pietruszka wychodzi z siewu zimowego. Już się zrobiły zimne noce, więc w najbliższych dniach wysieję marchewkę, pietruszkę, koperek i może trochę szpinaku.
U mnie marchewka, pietruszka, koperek, cebulka i por już powschodziły na zimę przykryte gałązkami i i lisciami, mam nadzieję że na wiosnę coś zostanie i nie wymarznie 

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Ależ mi się spodobają wasze eksperymenty z siewem jesiennym. Jak bym siebie widziała w latach 80-tych,ubiegłego stulecia
Co wyczytałam to musiałam wypróbować, trochę jeszcze tak mi zostało. Z tego się nie wyrasta
.
Dajcie znać na wiosnę jak się udało. Ja sobie tylko w doniczkach pietruszkę posiałam i posadziłam cebulę szalotke .Doniczki stoją w szklarni w razie mrozów mogę przestawić do garażu

Dajcie znać na wiosnę jak się udało. Ja sobie tylko w doniczkach pietruszkę posiałam i posadziłam cebulę szalotke .Doniczki stoją w szklarni w razie mrozów mogę przestawić do garażu

- DorotaH
- 50p
- Od: 23 lut 2020, o 18:03
Witam
I jak tam Wasze oziminy? W sumie to zimy nie było to pewnie szystko przetrwało. Jestem ciekawa jak koper, bo tego jeszcze nie próbowałam.
I jak tam Wasze oziminy? W sumie to zimy nie było to pewnie szystko przetrwało. Jestem ciekawa jak koper, bo tego jeszcze nie próbowałam.
Pozdrawiam, Dorota
Stare chińskie przysłowie mówi: Nie podchodź do byka od przodu, do konia od tylu, a do idioty... w ogóle.
Stare chińskie przysłowie mówi: Nie podchodź do byka od przodu, do konia od tylu, a do idioty... w ogóle.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Pietruszkę naciową wysiałem dziś do gruntu. Po jakim czasie powinna powschodzić? Pytam dlatego gdyż nasiona były po terminie ważności.
Pozdrawiam Andrzej.
-
- 200p
- Od: 8 lip 2008, o 13:39
Dokładnej daty nie podam, ale myślę że śmiało trzy tygodnie trzeba poczekać. Pietruszka ma nasiona dla wyjątkowo cierpliwych osób i na wschody trzeba długo czekać.
Pozdrawiam Jarek