Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Witaj Aniu,pospacerowałam po twoim ogrodzie,jest uroczy z pięknym oczkiem,miło się w nim odpoczywa,a rabata żurawkowa pięknie wygląda kolorystycznie 

-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny Twój ogród, ja dopiero zaczynam. Piękne żurawki ja się nimi zauroczyłam w zeszłym roku . Pozdrawiam.
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, no i widzisz, dzięki Twoim bodziszkom, które tak mi się tutaj spodobały i moja działka wzbogaciła się o te kwiatki
. Mam już trzy kępki, ciekawe czy się przyjmą
.

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Aniu, nazwy żurawek są obłędne to prawda. Często adekwatne do ich wyglądu. Kwiatki mojej Lipstick absolutnie wyglądają jak czerwona szminka
Psiulka w serduszku idealnie się tam wpasowała

Psiulka w serduszku idealnie się tam wpasowała

Aniu, gdzie się podziewasz? Czekam na zdjęcia Twoich różyczek, a ponieważ się ociągasz , wybrałam się dziś do ogrodu różanego w Forst
Czy może byłas tam kiedyś?
Przepiękne miejsce, 17 ha różanych nasadzeń wkomponowanych w urokliwą architekturę ogrodową . Polecam gorąco , odległość z Zielonej Góry ok.80 km, wstęp 11 euro
Nie mogłam się oprzeć zapachowi Forster Rosentaum - mężuś nie odmówił mi prezentu na 50- stkę ( do pażdziernika pewnie jeszcze nie raz nie będzie mógł mi odmówić
)
Świetna wycieczka
Pozdrawiam serdecznie
Dorota

Przepiękne miejsce, 17 ha różanych nasadzeń wkomponowanych w urokliwą architekturę ogrodową . Polecam gorąco , odległość z Zielonej Góry ok.80 km, wstęp 11 euro

Nie mogłam się oprzeć zapachowi Forster Rosentaum - mężuś nie odmówił mi prezentu na 50- stkę ( do pażdziernika pewnie jeszcze nie raz nie będzie mógł mi odmówić

Świetna wycieczka

Pozdrawiam serdecznie
Dorota
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Co u Ciebie kwitnie? U mnie robi się różanie 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniutka bywa, bo widuję, ale jakoś o nas zapomniała 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jestem,jestem i biegnę do Was....dwa wątki nie wyrabiam czasowo
Zaniedbuje wątek,a wina czego? No wiadomo ...biegnącego czasu...wszystko zaczęło kwitnąć,nie nadążam,ale postaram się w miarę możliwości pilnować się
Beatko ja też lubię jak roślinki nabierają ciałka,doskonale możemy ująć to na fotkach z różnych okresów czasowych:)
Aniu oczęta chętnie zaproszę do ogrodu,mam na nią chrapkę jak i na wiele innych ...
Żurawek mam już sporo...na razie będę je obserwowała,czy warto w nie inwestować,chociaż na razie moich kilka ładnie się spisuje...
Kasiu tak oczko jest to samo co na początku,kiedyś to był basenik,a teraz mam w nim rybki,tatarak,iryski wodne i lilie
Maju córcia dziękuję za pochwały
Kocha tą swoją psinę bardzo
Może i Ty kupisz sobie kiedyś parę żurawek? Oczywiscie ja do niczego nie namawiam
Koziorozec dziękuję za wizytę i spacerek:) Żurawki wniosą trochę kolorków przy oczku,ciągle rosło tam nie to co powinno a to ziemowity,a dąbrówka,a teraz chociaż mam porządek:)
123katex witaj u mnie,dziękuję
Kaniu bodziszki potrafią zamotać w głowie,zero z nimi problemu,ładnie się rozrastają
Przyjmą się na bank
Lulka to prawda,że nazwy żurawek są obłędne
Psinka wiedziała jak zapozować
Dorotko dziękuję Ci bardzo za info o Frost,niestety nie byłam w tych stronach,ale jak piszesz,że warto to może za rok zaciągnę tam mężusia
Piękny prezent dostałaś od męża
Ewuś u mnie kwitną teraz oczywiście róże,szałwie,lawendy,ach jest cudnie,ale ukrop taki,że nie wyrabiam.
Jak tak dalej będzie to róże szybko będą zakwitać,a potem gubić kwiaty...a ja muszę zobaczyć Cafe w tym roku
Maju kochana jestem...usłyszałam Twoje wołanie....
Wandziu nie zapomniałam
Kto wymyślił zegar? Dobę wydłużyć koniecznie
LO zaczęła...

Kwitną szałwie...

Powojnik Andromeda...

Bukiet piwoniowy...

Munstead Wood...

Powojnik bylinowy Olgae...

Miała być szałwia trójbarwna,a jest jednobarwna...nie szkodzi i tak ładna:)

Iryski...

Ciemnofioletowa ostróżka...

Dzisiejszy zakup róża historyczna Mme Louis Lavaque...

Milego dzionka.....u mnie gorąc niesamowity

Zaniedbuje wątek,a wina czego? No wiadomo ...biegnącego czasu...wszystko zaczęło kwitnąć,nie nadążam,ale postaram się w miarę możliwości pilnować się

Beatko ja też lubię jak roślinki nabierają ciałka,doskonale możemy ująć to na fotkach z różnych okresów czasowych:)
Aniu oczęta chętnie zaproszę do ogrodu,mam na nią chrapkę jak i na wiele innych ...
Żurawek mam już sporo...na razie będę je obserwowała,czy warto w nie inwestować,chociaż na razie moich kilka ładnie się spisuje...
Kasiu tak oczko jest to samo co na początku,kiedyś to był basenik,a teraz mam w nim rybki,tatarak,iryski wodne i lilie

Maju córcia dziękuję za pochwały

Może i Ty kupisz sobie kiedyś parę żurawek? Oczywiscie ja do niczego nie namawiam

Koziorozec dziękuję za wizytę i spacerek:) Żurawki wniosą trochę kolorków przy oczku,ciągle rosło tam nie to co powinno a to ziemowity,a dąbrówka,a teraz chociaż mam porządek:)
123katex witaj u mnie,dziękuję

Kaniu bodziszki potrafią zamotać w głowie,zero z nimi problemu,ładnie się rozrastają

Lulka to prawda,że nazwy żurawek są obłędne

Dorotko dziękuję Ci bardzo za info o Frost,niestety nie byłam w tych stronach,ale jak piszesz,że warto to może za rok zaciągnę tam mężusia

Ewuś u mnie kwitną teraz oczywiście róże,szałwie,lawendy,ach jest cudnie,ale ukrop taki,że nie wyrabiam.
Jak tak dalej będzie to róże szybko będą zakwitać,a potem gubić kwiaty...a ja muszę zobaczyć Cafe w tym roku

Maju kochana jestem...usłyszałam Twoje wołanie....

Wandziu nie zapomniałam

LO zaczęła...

Kwitną szałwie...

Powojnik Andromeda...

Bukiet piwoniowy...

Munstead Wood...

Powojnik bylinowy Olgae...

Miała być szałwia trójbarwna,a jest jednobarwna...nie szkodzi i tak ładna:)

Iryski...

Ciemnofioletowa ostróżka...

Dzisiejszy zakup róża historyczna Mme Louis Lavaque...

Milego dzionka.....u mnie gorąc niesamowity

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, bardzo podoba mi się powojnik Olgae. Ostatnio zachorowałam na te dzwoneczki.
Biała szałwia też fajnie wygląda.
Ja też nie nadążam z czasem.
Biała szałwia też fajnie wygląda.
Ja też nie nadążam z czasem.
Białą szałwię muszę zdobyć, bo mi się bardzo podoba
Olgae właśnie kupiłam niedawno, ciekawe jak się sprawdzi. Posadziłam go obok piwonii i lilii. Czy on długo kwitnie i kiedy go przycinasz? Piwonie cudowne
Kocham ich zapach. U mnie już po piwoniach... Szkoda, że tak krótko kwitły. Ciekawa jestem Twojej ostróżki
Moja się rozsiała, ale same "kundelki" wyrosły 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Już sprawdziłam tę różę
Przepiękna i w moim ulubionym kolorze, ale z 6 strefą. Nie dla mnie, a w każdym razie nie teraz. Kulka w środku rozkwitającego kwiatu ogromnie mi się podoba
Kuleczkowe pąki też. No śliczna róża i już 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Białej szałwii i ja nie mam, choć odmian mam co najmniej kilka. Jakoś mi sie nie trafiła, jest bardzo ladna.
Rany jaka sliczna jest ta biała szałwia.
Widzę, że zakochałaś się w historycznych... 

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV