Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Queen of night jest zachwycający, dziś w pełnym słońcu podziwiałam jego intensywny ciemny kolor. Prawdziwa perełka :D
Też mam tak samo. Kiedy wstaje rano patrze przez okno na te moje kwiatuchy i od razu jakoś cieplej na sercu.

No jasnota piękna ale nie mam jej na razie gdzie posadzić- właśnie jestem w trakcie kradzieży części warzywniaka :twisted: A u mnie wszystko co rośnie w donicy strasznie się męczy bo zapominam podlewać ;:224

Pełne tulipany które pokazujesz muszę jesienią zdobyć, piękne wielkie. Nie kładą się po deszczu?

Smagliczkę mam i szybko może jakoś nie rośnie ale ładnie się rozsiewa więc wizja żółtych kobierców nie jest taka odległa :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zostawiam wam dzisiaj więcej zdjątek,bo jadę na majówkę,na moim Dębowym :heja
Jeszcze fasolkę posiejemy szparagową,i ogóreczki i pory,,,więcej się boje,bo M mówi,ze przymrozki mają jeszcze być do - 4 ;:219
Muszę wszystko posypać dolomitem,zregenerować nawozem podzielone hostki,i inne roślinki zasilić,różom też jakaś dawka przydałaby się.
Zielko na pewno nie da mi pierwszego spokoju,więc trzeba będzie i to zrobić.
I wreszcie będzie czas na delektowanie się soczystą zielenią.! 1 maja a liści na drzewach mnóstwo!!!
Zielono i kolorowo ;:215 Trwa już była koszona,ale kto wie może znowu mężczyźni moi( mąż i synkowie) będą mieli zajęcie ;:306 Potem penie będą rybki na temacie...
No i kwiatuszki,co nowego u nich się dzieje,co rozkwitło,co przekwitło??
I wreszcie czas na odpoczynek,girl,,, i książeczka nowa do czytania też jest ;:108

Aneczka1979 Bez brateczków już ogrodu sobie nie wyobrażam,u mnie już są.Gdzieś się wysiewają pojedynczo więc je zbieram do kupki i gdzieś w nowe miejsce sadzę.

Obrazek

gracha-Grażynko Tak to już jest ,że teraz mammy mnóstwo roślin,kwiatuszków na żywo,a potem zostaje nam mnóstwo zdjęć i wspomnień ;:108
Obrazek
Obrazek

Any57 Ty też widzę ,pracujesz i pracujesz w ogrodzie, dobrze,że to kochamy,ale myślę,że przy tej majówce trochę po odpoczywamy ;:3
Obrazek
A to inny podobny
Obrazek

Steasi-PauloTo prawda,Queen of night jest najpiękniejszy,najciemniejszy ;:333 Widok na ogród i na kwiatuchy to najwspanialszy widok i energia do życia ;:167 Oj,myśl o tej jasnocie,jak się namyślisz to daj znać,W każdej chwili mogę Ci ją wysłać ;:108 Nie,te Pełne tulipany nie kładą sie po deszczu,stulają n się na noc,na deszcz,mądre kwiatuszki,ciężaru nie nabierają :D To fajnie,że smagliczka tak się rozsiewa,podobają mi się takie kolorowe ,żywe kobierce ;:167

Floks szydlasty = płomyk szydlasty
Obrazek
Obrazek
Obrazek
narcyz Sir Winston Churchill w towarzystwie przekwitającego Orangery
Obrazek

Orliki w pąkach
Obrazek

Tulipan ?Queen of Night?
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Życzę Wam wszystkim miłej majówki,Pogoda cudna ;:3
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Aniu, cudne okazy tulipanków. Ja też miałam dziś być na działeczce i grillować, a pada deszcz. Mam nadzieję, ze do południa się rozpogodzi.Udanego wypoczynku :wit
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipan "Królowa nocy" ma super kolor ;:333
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Aniu witaj :wit
Ale cudny spektakt przygotowałaś, cudne masz tulipany. Skalnica rozrasta się szybko. Na skalniaku zajeła mi tyle miejsca ze byłam zmuszona ją całkowicie przetranspotwować w inne miejsce.
Roślinki masz śliczne urzekła mnie bardzo Twoja Opunkcja. Bardzo ciekawie sie prezentuje.
Niby zimy nie było a szkody są. Przykto jest jak trzeba rozstać się z roślinką. Chociaż jak to się mówi nie ma co się martwić bo dzięki temu mamy nowe miejsce na kolejne rośłinki.
Też słyszałam o przymrozkach więc trzeba uważać.
Pozdrawiam i udanej majówki życzę ;:168
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Aniu!! Nie masz za dużo takich głazów!! Przydałoby mi się kilka!! Szkoda, że przesyłka jest tak droga... heh...
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Ania, piękne okazy roślin i przy okazji dowiedziałam się , jak moje niektóre tulipany się nazywają, dziękuję ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, uwielbiam epimedia, a dzięki Twoim zdjęciom jeszcze bardziej
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu piękną masz wiosnę na działce, mnóstwo tulipanów kwitnie a 'Mata Hari' zmienia swoje oblicze wraz z wiekiem ;:oj ale ja jeszcze upajam się Twoimi fotkami ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu wataj :wit
Bardzo ładne tulipany :D słonecznego weekendu ;:3 i pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Mata Hari i Mon Amour wpadły mi w oko już w wielu wątkach. Muszę sobie je zapisać do kajeta :wink: Czy ja dobrze widzę opuncję :shock: ? Jak zimuje? Masz ją w gruncie czy zdołowana?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,miłego wypoczynku życzę ,na działeczce pięknie wszystko kwitnie,miło się wypoczywa wśród pięknych roślin :wit ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu maj to cudny miesiąc a tu nas przymrozkami straszą, oby się nie sprawdziło, takie piękne rosliny :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Przymrozków nie ma ,ale zimno strasznie ;:120 Na spacer po działce trzeba poczekać,więc odpowiem i pozaglądam do Was :D

powojnik Kaiser pięknieje
Obrazek
Obrazek

Wolusiu Tulipanki jeszcze są, ale w większości przekwitają,szkoda,bo one dużo koloru wnosiły do naszych ogrodów ;:173 Mam nadzieję,że pogoda u Ciebie się poprawiła i grilek był???

jeszcze są,ostanie też rozkwitają,więc cieszmy się nimi,bo już bardzo dużo przekwitło :roll:
Tulipan Elegant Lady i Tulipan Queen of Night
Obrazek

Aguś1504 Królowa nocy jeszcze kwitnie :D
Tulipan World Expression
Obrazek
Obrazek

Sylwio85 ; Alicjod31;bozuniu-Bożko Tulipanki,jeszcze ubarwiają ogrody,,ale to już chyba końcówki. Dużo tulipanów z tego roku,przypadło mi go serca.
Mon Amour jak rozkwita w pełni ,w południe to jak różyczka wygląda.Skalnica rozrasta się szybko to dobrze.
Opuncję tą mam w ogrodzie chyba już ze 4 lata.Nie nakrywam jej na zimę,Jak widać radzi sobie dobrze,Kwitnie na żółto.
Dziękuję majówka super,tylko dzisiaj coś zimno,mam nadzieję,że tych przymrozków nie będzie ;:202
Tulipan 'Creme Upstar
Obrazek
Obrazek

misiaczekm-Piotrze No tak kamienie ciężkie, na przesyłce chyba nie bardzo wyszłoby się dobrze.Kamienie są z różnych budów ,gdzie mój mąż prowadził budowy, był chłopak( pracownik ),który mu zbierał oddzielnie,,także są z całej Polski prawie :) Ja gdzie jestem to też brałam i biorę kamienie.Mam nawet ze Szwecji,Ze św,Krzyża z Babiej Góry ;:138
narcyz sir winston churchill
Obrazek

Ivona44 Dziękuję,Tak to juz jest ,ja tez na Forum u innych dowiaduję się jak nie które roślinki,czy odmiany się nazywają :wink:
Hosta - Earth Angel
Obrazek

Margo2-Gosiu Dziękuję, ;:196 epimedium mam pierwszy raz.Wdzięczna mała roślinka.Mam nadzieję,że dobrze zimuję??

Hosta ( Funkia ) Paradise Glory
Obrazek

mar33-Marysiu Dziękuję za pochwały mojej fotografii ;:196
Wiosna jest cudowna,tyle kolorów żywych ;:167 'Mata Hari' faktycznie zmienia kolor,juz bardziej różowa.
Hosta ( Funkia ) War Paint
Obrazek
Obrazek

koziorozec-Marto; Iwonko0042 Dziękuję , wypopczynek suuper zawsze w ogrodach jest przyjemnie.Rośliny,kwiaty tak dobrze,pozytywnie oddziałowują na człowieka,prawda??
Ale dzisiaj cosik zimno.Jak myślicie to już zimna ogrodników??
Hosta undulata 'Medio Variegata
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Aniu u mnie też pogoda do niczego. 4 st i pada. Powojnik piękny. Bardzo podobny do moich Josephine. Tylko one dopiero w małych pąkach a u Ciebie już zachwyca :) Długo go masz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”