Tajeczko cały czas myślę nad odpowiednim miejscem dla paprotnika, może niedługo coś wymyślę
Ciekawa jestem co Twój Tadzio powiedział na ławeczkę będzie próbował robić?
Soniu u mnie w LM był tylko jeden ten ciemiernik a w drugim sklepie moja koleżanka też nie wypatrzyła, ale cieszę się że choć jeden mi się trafił. Ja ostnicy nie wysiewam wcale sama się mocno sieje i te najmniejsze siewki najlepiej sobie radzą, w tym tygodniu sporo wyrzuciłam ostnicy i jeszcze trochę przydałoby się wyrwać. Hortensje przycięłam we wtorek, w tym roku potraktowałam je dość krótko bo w tamtym Jola z Martą powiedziały że za długi pędy zostawiłam, mam nadzieję że będzie dobrze.
Ewa witaj i dziękuję, taka ławeczka to dla Twojego Marka zapewne pikuś więc może i Tobie zrobi.
Dorcia szkoda Twojego goździka mój wygląda tak jakby zimy w ogóle nie było. Teraz czekam czy biedronkowa goryczka odbije.
W tym tygodniu pogoda nie była fajna jedynie we wtorek udało mi się cokolwiek zrobić w ogródku, więc dalej ścinałam suche byliny, gdzieniegdzie plewiłam, posadziłam biedronkowe róże i przycięłam hortensje. Posadziłam też brateczki w donice przed domem

Prac porządkowych końca nie widać a tu już pierwsza paczka przyszła z sadzawki, zamawiałam 2 cyklameny dyskowate i 2 bluszczolistne, dwie paprocie cyrtomium falcatum i adiantum pedatum i jeffersonię. Cyklameny nawet ładne, paprocie dopiero zaczynają się rozwijać ale sadzonki tez w miarę ale jeffersonie to ledwo widać w tej doniczce
W biedronce pojawiły się też pierwsze cebulki, jest kilka odmian dalii, mieczyków, jakieś begonie. Ja kupiłam liatrę, tygrysówkę i zefiranta różowego.
Mam nadzieję że w nadchodzącym tygodniu pogoda się poprawi a najlepiej żeby we wtorek już było ładnie bo znów mam wolny dzień i liczę na ciąg dalszy ogrodowych prac.
Mimo brzydkiej pogody pojawiają się nowe kwaitki
krokusy

ciemierniki

Będąc przy ciemiernikach czy ktoś wie co zrobić aby ciemierniki ładnie kwitły co roku? Bo mam takiego którego kupiłam 3 lata temu i tylko wtedy miał kwiat.
miłek nie może rozwinąć kwiatu, może w przyszłym roku ładniej zakwitnie

kokorycze niedługo pokażą swoje kwiatki

iryski żyłkowane w tym roku się nie popisały na razie tylko dwa kwiatki reszta wypuściła tylko szczypiorki, trzeba będzie je dobrze podkarmić chyba

Na koniec pokażę Wam ptaszynę która chciała zamieszkać w naszej budce

Prawda że fajny?