Większość nasadzeń
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Większość nasadzeń
Piękne fotki! Jeszcze masz floksy?
Jeżówki pięknie się prezentują, sporo masz odmian! moją świeżo zakupioną jeżówkę żółtą posadziłam w ogródku przed domem i upał, odbijające się od ściany słońce dosłownie upiekły ją, pomimo podlewania. Liście zeschły jak chwastom po ścięciu, nie wiem czy odbije, czy zakorzeni się i wyjdzie w przyszłym roku?
Jeżówki pięknie się prezentują, sporo masz odmian! moją świeżo zakupioną jeżówkę żółtą posadziłam w ogródku przed domem i upał, odbijające się od ściany słońce dosłownie upiekły ją, pomimo podlewania. Liście zeschły jak chwastom po ścięciu, nie wiem czy odbije, czy zakorzeni się i wyjdzie w przyszłym roku?
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyżby już marcinki u Ciebie kwitły
Jeżówki obłędne ...w różnych odcieniach i formach.
Jeżówki obłędne ...w różnych odcieniach i formach.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewa, jeżówki i floksy zapierają dech w piersiach. Wszystkie bez wyjątku cudne. Mnie padły w oko te ciemniejsze. Co to za odmiana? Mają prześliczny kolor
Widzę, że Twoja Bailando w drugim kwitnieniu też wpada bardziej w morelę. U mnie pokazała pierwszy, powtórkowy kwiat i jest identyczny w kolorze
Widzę, że Twoja Bailando w drugim kwitnieniu też wpada bardziej w morelę. U mnie pokazała pierwszy, powtórkowy kwiat i jest identyczny w kolorze
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ważka początkowo wstydliwie zasłaniała się skrzydłem, ale jak tylko się zorientowała przed jakim forum wystąpi, a właściwie na jakim, to przedstawiła się w całej krasie. Cudne portrety jej zrobiłaś
Wiesz,co? Mam wątpliwości, czy moja Meteor, to na pewno ona? Co prawda nie wiem jaką inną mogłaby być, ale płatki kwiatów ma dłuższe niż Twoje, nie wywijają się ku dołowi i w dalszym ciągu nie tworzy się jej ta charakterystyczna czuprynka. Ale może jeszcze ma czas? Jeszcze ja poobserwuję. A ta nowa jeżówka jak ma na imię?
Wiesz,co? Mam wątpliwości, czy moja Meteor, to na pewno ona? Co prawda nie wiem jaką inną mogłaby być, ale płatki kwiatów ma dłuższe niż Twoje, nie wywijają się ku dołowi i w dalszym ciągu nie tworzy się jej ta charakterystyczna czuprynka. Ale może jeszcze ma czas? Jeszcze ja poobserwuję. A ta nowa jeżówka jak ma na imię?
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Nowa jeżówka mnie zaciekawiła
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniałe kępy jeżówek. Naprawdę godne pozazdroszczenia. Razem z floksami wyglądają idealnie.
ewarost Ewa, jak kupowałam Bailando to myślałam, ze jest bardziej różowa. Okazało się, ze to róż z brzoskwinią. Jak zakwitła razem z Bremer Stadtmusikanten to stwierdziłam, ze razem im do twarzy. Rosą na tej samej rabacie.
kropelka Mariola mam kilka odmian o różnej porze kwitnienia. Te są już ostatnie. Można zmusić floksy do powtórnego kwitnienia ścinając im kwiatostany. Wypuszczą nowe z kącików liściennych i zakwitną ponownie. W tym roku przekwitłe obcięłam nisko ze względu na inne rośliny, które potrzebują wody, szykują się do swojego pokazu.
Ja nowo zakupione rośliny najpierw trzymam kilka dni w cieniu i dopiero potem sadzę. Obetnij ta jeżówkę , osłoń od palącego słońca i podlej rosahumusem. Może się zregeneruje.
Elizabetka, tylko te dwa maja ochotę zakwitnąć, inne jeszcze czekają. W centrum ogrodniczym widziałam kolejne ładne marcinki. Chyba jutro pojadę na zakupy marcinkowe. Jeżówki to moja największa miłość
Mam zamiar w tym roku pobawić się w krzyżowanie jeżówek. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
dorotka350, floksa kupowałam W BR i jeżeli dobrze pamiętam to odmiana Purple Flame. U mnie bailando jest od wiosny i póki co jestem z niej zadowolona. kwitnie prawie cały czas.
Iwonka1, najważniejsze, żeby Ci się podobała ta jeżówka. Niestety nowa jeżówka kupiona jako NN i nie mam pomysłu co to za jedna. Ja lubię kolor cytrynowy. Wszytki pojedyncze to dobre jeżówki, więc na pewno będzie fana.
Alania Monika, mnie też się spodobała i już jest u mnie. Ma delikatny kolor.
wanda7 dziękuję w imieniu jeżówek
najmłodsza rabata. Jeszcze wszystko się ze sobą zlewa
kropelka Mariola mam kilka odmian o różnej porze kwitnienia. Te są już ostatnie. Można zmusić floksy do powtórnego kwitnienia ścinając im kwiatostany. Wypuszczą nowe z kącików liściennych i zakwitną ponownie. W tym roku przekwitłe obcięłam nisko ze względu na inne rośliny, które potrzebują wody, szykują się do swojego pokazu.
Ja nowo zakupione rośliny najpierw trzymam kilka dni w cieniu i dopiero potem sadzę. Obetnij ta jeżówkę , osłoń od palącego słońca i podlej rosahumusem. Może się zregeneruje.
Elizabetka, tylko te dwa maja ochotę zakwitnąć, inne jeszcze czekają. W centrum ogrodniczym widziałam kolejne ładne marcinki. Chyba jutro pojadę na zakupy marcinkowe. Jeżówki to moja największa miłość
Mam zamiar w tym roku pobawić się w krzyżowanie jeżówek. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
dorotka350, floksa kupowałam W BR i jeżeli dobrze pamiętam to odmiana Purple Flame. U mnie bailando jest od wiosny i póki co jestem z niej zadowolona. kwitnie prawie cały czas.
Iwonka1, najważniejsze, żeby Ci się podobała ta jeżówka. Niestety nowa jeżówka kupiona jako NN i nie mam pomysłu co to za jedna. Ja lubię kolor cytrynowy. Wszytki pojedyncze to dobre jeżówki, więc na pewno będzie fana.
Alania Monika, mnie też się spodobała i już jest u mnie. Ma delikatny kolor.
wanda7 dziękuję w imieniu jeżówek
najmłodsza rabata. Jeszcze wszystko się ze sobą zlewa
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewka moja Ballerina już przekwitła, ale może po tym deszczu jeszcze otworzy kilka bukiecików, bo widziałam pączuszki Festiwal Hortensji i u ciebie się zaczął ... Moje patyczkowe maluszki też się garna do kwitnienia
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
U mnie Ballerina ma sporo paków kwiatowych. Jesienią przesadziłam Vanillę i w nowym miejscu czaruje mnie swoim pięknem.ewarost pisze:Ewka moja Ballerina już przekwitła, ale może po tym deszczu jeszcze otworzy kilka bukiecików, bo widziałam pączuszki Festiwal Hortensji i u ciebie się zaczął ... Moje patyczkowe maluszki też się garna do kwitnienia
Nigdy nie udało mi się wyhodować hortensji z patyczków. Nie mam do tego ręki.
Moje hortki w różnym stadium zaawansowania.
Hortensja Bukietowa Magical Moonlight kupiona w tamtym roku, w tym zachwyca mnie dużymi kwiatostanami. Sztywna, dobrze trzyma kwiat
Hortensja bukietowa Magical Candle, u mnie wymaga podpór
Hortensja bukietowa SILVER DOLLAR ma dużo kwiatów, sztywna, radzi sobie bez podpór. Mam je dwie, jedna rośnie w pólcieniu , druga w słońcu. Zdecydowanie wcześniej rozkwitła ta w słońcu.
Hortensja bukietowa Polar Bear buduje duży kwiatostan, ale czy go utrzyma ?
Hortensja bukietowa Limelight, piękna, dużo kwiatów, sztywna, chyba można powiedzieć, że jest niezawodna
Byłąm wczoraj na Marcinkowych zakupach. Marcinki maja być u mnie w trzech miejscach.
Takie cuda kupiłam. Prawda, że piękne ?
Pokażę Wam moją marcinkową kolekcję Trochę tego uzbierałam. Teraz muszę je pogrupować i zrobić z nich kompozycje
W tamtym roku upolowałam takie
Ima, jeszcze takie
Amarantowe
Różowe
białe
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Cudne marcinki Ja uwielbiam te jesienne kwiaty i też ciągle wzbogacam kolekcję
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Zawsze lubiłam marcinki i rosło ich u mnie sporo. Teraz ich nie mam i patrząc na Twoje zastanawiam się, czy rzeczywiście róże musiały wyprzeć niemal wszystkie inne kwiaty? Pięknie wyglądają na jesiennych rabatach! Fajne zakupy, naprawdę fajne!
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Pewnie, że piękne te marcinki . Wszystkie cudne . Kiedyś na pewno powiększę swoją mini kolekcję . Ja nie znam większości odmian swoich hortensji bukietowych . Wiem tylko która to Limeligt i jest na razie od zeszłego roku u mnie. W każdym razie sztywno trzyma wielkie kwiaty . Ciekawe czy kiedykolwiek zidentyfikuję pozostałe hortensje . Pozdrawiam .
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewka kolekcja Marcinków piękna ... To pierwsze kwiatki jakie dostałam od sąsiadki, jak się tu sprowadziłam . Po 2 latach już całkiem fajne poduchy się zrobiły, bo ja mam te niższe i pewnie jak jeszcze gdzieś spotkam białe i amarantowe to dokupię
Rajsko,wiejsko,sielsko...II