Witajcie Kochani!
Czas płynie pogoda sprzyja a ja imprezuję, luty to okres przyjęć urodzinowych i tak jak na początku lutego brat, później ja teraz mama a za tydzień chrześnica

i jak tu można coś zrobić na działce hihi ale nie powiem udało mi się w zeszłym tygodniu. Pogoda sprzyjała więc przyciąłem, pobieliłem i opryskałem drzewka

zostało mi przycięcie kilku bylin i mogę czekać na wiosnę. Swoją drogą ciekawe czy nadejdzie, czy jeszcze zima nas zaskoczy, u nie ogólnie pogoda już jest wiosenna.
Oczywiście w związku z zbyt dużą ilością czasu wieczorami, wpadłem ostatnio na jedną z różanych szkółek.... miałem nie kupować róż, bo nie mam do końca na nie miejsca, ale że powiększam jedną rabatę stwierdziłem, że idealnie tam będą pasować i zakupiłem 6 sztuk... na liście znalazły się takie: Garden of Roses, Pastella, Giardina, Rosanna, Charming Piano i Souvenir de Baden Baden, mam je już zwizualizowane hihi. Żeby tego było mało skusiłem się na irysy, kilkanaście sztuk... nie wiem gdzie ja to pomieszczę

ale to było silniejsze ode mnie hahah.
Teresko[inka52] dziękuję, ogólnie domówiłem jeszcze do mojej kolekcji piwoniowej jakieś hmmm 10 sztuk
Danusiu[ktoś] dzięki, ta na 7 zdjęciu to Coral Charm, ogólnie ma ona kilka oblicz bo w słońcu jaśnieje

ona też jest na 3, 4 i 5.
Iwonko[iwona0042] tak masz rację 4 i 5 to te same

w sumie teraz ogólnie dostrzegam ich piękno...
Ewo[Pashmina] oj boje się o te moje róże, chyba wezmę i im te liście poobcinam, może jakoś pójdą spać czy coś... moja żółta też troszkę zwieszała i się obsypała szybko, ale to był jej 1 rok i słabo wyrosła, mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej
Bea[Beaby] dziękuję w imieniu moich piwonii, powiem że jakieś łebki moich tulipanków się pokazały, to może nie będzie tak źle
Piotrek[buum] dzięki!
Wiola[tulipanka] oj ja chyba zaszalałem ze wszystkim w tym roku, muszę sobie dostęp do konta ograniczyć chyba hahah bo jak tak dalej pójdzie to będę chyba musiał pół działki sąsiada zabrać.
Marysiu[Maska] dziękuję za miłe słowa
Beatko[Bazyla] tą o którą pytasz to Bartzella

ciekaw jestem czy coś Cię urzekło i się skusiłaś na coś
Alicjo[Alicja125] u mnie to też świeżynki hihi większość to jednoroczne
Stasiu[stasia_ogrod] ten rok co był to susza więc głowy do góry miały hihi, miejmy nadzieję, że zawsze tak będą stały i cieszyły oko. Z moim zdrówkiem już trochę lepiej, ale ciii żeby nie zapeszyć.
Elu[pela11] właśnie glukozaminę biorę

a na słonku już się trochę wygrzewałem
Marto[MartisM] u mnie powolutku ogród się budzi, już pierwsze krokusy i ranniki się pojawiły.
Jadziu[JAKUCH] ja swoje na jesieni też podkarmiłem zobaczymy czy jakiś efekt będzie, szkoda, że piwonia dość krótko kwitnie, ale nie powiem oko cieszy
Kochani u mnie wiosna już się budzi powoli, wrzucam kilka aktualnych fot z zeszłego tygodnia, również moje winko które już zlałem, więc częstujcie się

ja tymczasem muszę Was odwiedzić i się odezwać