Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- Plumi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Diego Goso-"Dr.House i jego Ewangelia"-nooo
Kwiaty to resztki Raju.
-
- 200p
- Od: 17 paź 2011, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aktualnie czytam 'przesunąć horyzont" Martyny Wojciechowskiej dla mnie to najlepsza polska podróżniczka- pisarka. Zaraz za nią jest Cejrowski, Pawlikowskiej książek nie trawie. Oraz 'bastion" kinga do , której zajrzałam dzięki forum (wątek postaci z książek) i nie żałuje.
Pozdrawiam Paulina
- tulipanekkk
- 10p - Początkujący
- Od: 8 lis 2011, o 14:30
Aktualnie czytam "Prawiek i inne czasy" Olgi Tokarczuk. Na prawde świtna książka, śmieszna, ale zarazem taka bajkowa. Polecam na te nadchodzące długie zimowe wieczory
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
M.A.Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" - po raz któryś już , z niezmienną przyjemnością
-
- 200p
- Od: 17 paź 2011, o 20:14
Dzięki forum jestem w trakcie czytania ' Bastionu" Kinga
Pozdrawiam Paulina
Pola Laska - Alef Stern Skrócony spis treści : http://ndb2010.wordpress.com/pola-laska/
Ciekawa jestem waszej opinii , nie mogę przebrnąć do końca mimo iż treść jest niezwykle intrygująca
Ciekawa jestem waszej opinii , nie mogę przebrnąć do końca mimo iż treść jest niezwykle intrygująca
Pozdrawiam
Anka
Anka
- Pani Szlązkiewicz
- Od: 25 sty 2006, o 18:51
- Kontakt:
O tak, Cejrowski ma dar pisania. Ja "połknęłam" wszystkie jego publikacje podróżniczechmara3 pisze:Potwierdzam jestem w trakcie "Gringo wśród dzikich plemion" i jak na razie świetnie sie czyta i ten jego humorystyczny styl jest świetny
Pozdrawiam
A teraz jestem na etapie roślinnym : "Zbrodnie roślin" Amy Stewart. Ciekawie wydana książka o roślinach szkodliwych i trujących bądź zagrażających w inny sposób. Napisana prostym, nie naukowym językiem, z lekkim humorem:) Głównie dotyczy roślin tropikalnych ale znajdziemy też trochę europejskich dziwadeł no i nasze rośliny doniczkowe
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
"Polska naszych marzeń" - chwyciłam ją chyba z chęci innego spojrzenia na autora... no niestety nie doszłam do końca.
Za to z czystą przyjemnością sięgnęłam po książkę Zbigniewa Korpolewskiego "Hanka Bielicka. Umarłam ze śmiechu"
Piękna, wzruszająca i zarazem przezabawna książka ukazująca utalentowaną kobietę, która potrafiła poradzić sobie w nie zawsze sprzyjającej jej rzeczywistości.
Za to z czystą przyjemnością sięgnęłam po książkę Zbigniewa Korpolewskiego "Hanka Bielicka. Umarłam ze śmiechu"
Piękna, wzruszająca i zarazem przezabawna książka ukazująca utalentowaną kobietę, która potrafiła poradzić sobie w nie zawsze sprzyjającej jej rzeczywistości.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Brent Weeks - "Droga Cienia". Polecam
Gdyby tylko owoc Twoich przemyśleń zechciał się skrystalizować w postaci aforyzmu, wiersza lub opowiadania, pisz. W przeciwnym razie godnie milcz. md5
- Kiri-liliomania
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 paź 2011, o 19:44
''Jedz, módl się i kochaj'' - Elizabeth Gilbert
W świecie, gdzie życie tak naturalnie łączy się z życiem, gdzie kwiat nawet w powiewie wiatru łączy się z innymi kwiatami, gdzie łabędź zna wszystkie łabędzie, tylko ludzie budują sobie samotność.
Pozdrawiam Krysia
Pozdrawiam Krysia
- Plumi
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
"MAKATKA" Grocholi i Szelągowskiej
Kwiaty to resztki Raju.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wybór felietonów Macieja Rybińskiego. Ciekawe, dowcipne, i pomimo, iż dotyczyły bieżących wydarzeń m. in. politycznych, przesłanie ich jest aktualne do dziś - pewnie dlatego, że śp. Autor był wierny zasadzie "stay on issue, not a person" - "dyskutuj o materii, nie o personaliach". Docipne, lekkie, a jednak pełne zatroskania o Polskę i jej dobro.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka