Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

Danusiu z;jarha- Halinko Bardzo cieszę sie ,że moje wianki się spo9dobały ;:196
No tak robota zrobiona .a to najważniejsze .Wiosną zasieję trawę , może chwastów nie będzie ? :)
O tak, oszronione rośliny i ogród wyglądają bajecznie. Szkoda, że szron utrzymuje się krótko.
Hmm nie wiem czy kawałek styropianu to dobry aby pod nim woda nie zamarzała. Chyba wiatr wywieje. Ale spróbuję.
Dziękuję i pozdrawiam ;:196
Florian Silesia Dziękuję bardzo .
Ja wiem, ze masz mnóstwo dali. Myślałam, że już masz finito. No, no to u ciebie tego czasu na te wykopki Daliowe to trzeba sporo.
Ja robię po trochę coś z dekoracji na święta..
Bo wszystko na raz to nie da się zrobić. To ja już pomalutku.
Taki stroik na stół też już mam :)
Obrazek

Krychna- Krysiu Oj bidulko pochorowało ci się. ;:168 Ale cieszę się, że jest już lepiej i do mnie zaglądasz. ;:108
Dziękuję za wszystkie miłe słowa . ;:196 . I ja ozdrawiam serdecznie i zdróweczka Ci życzę ;:196
Bobka-Bogusiu Witaj w moich progach. I dziękuję za miłe słowa ;:196
Mrozik zelżał. Ano zryliśmy trochę działkę. Nie ma na całości trawki. Ale za to mam wodę przy samym warzywniku.
Oj u nas to ciągle coś tam się robi. Zresztą ty też ciągle coś zmieniasz. Nie mówiąc już o dosadzaniu roślin.
Wciągnęło cię to ogrodowinie na maxa. Fajnie. Takie hobby jest super. A nasz Dębowy wyjątkowy, jedyny, piękny .Zawsze ;:167
Dzięki i my pozdrawiam cieplutko .Waldiego też ;:196

Ciemierniki zaczynają kwitnąć. A u was ??
Cuchnący też się szykuje. Nie wiem czemu tak się nazywa. On wcale żle nie pachnie. Zupełnie normalnie.
Był przesadzany i myślałam, że nie zakwitnie. A jednak zakwitnie.
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie oto bombki już zrobiłam :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Te anioły z tylu też sama zrobiłam
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kania- Kasiu Och bardzo cieszę się, że się odezwałaś. ;:196
No niestety trzeba było trochę zbobrować trochę działkę. I ty też .A teraz mam widoki gołej ziemi .I nie są to za ładne widoczki.
Trudno. Na wiosnę obsieję trawką i będę zakałą aż się ładniej zazieleni. Tak jak i ty.
Oj tak, oszronione widoczki są ładne i nastrojowe. Szkoda, że trwają krótko.
Staw jest spory .Jeszcze sporo prac mnie z nim czeka w tym przyszłym sezonie. ta część ze stawem. O
Shalina- Halinko Dziękuję bardzo za miłe słowa. Ja hortensji wcale nie wycinam na zimę .Tylko wiosną.
Jeżówki tylko trochę tylko wycięłam .Jak i trochę badylków zostawiałm. Ze śniegiem , czy też ze szronem wyglądają wyjątkowo ładnie.
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu ;:167 ;:196

Ten berberys całkiem dobrze jeszcze się trzyma
Obrazek
Jak i ta róza
Obrazek
Taki oto obraz wczoraj namalowałam
Obrazek
chyba dzisiaj ubiorę świerk- choinkę w ogrodzie .
Dobrej soboty życzę miłym gościom ;:196
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jeszcze nie miałem czasu pójść do ogrodu po tych mrozach z niedzieli na poniedziałek, ale wedle wszelkiego prawdopodobieństwa raczej już nie mam petunii? A sowy oczywiście fajne są? Jak jeszcze mieszkałem w Krakowie na wielkim osiedlu, też wieczorami się je tam widywało?

Twoje ciemierniki mnie rozwaliły na amen? U mnie nawet jeszcze pąków kwiatowych nie mają i w zasadzie przed styczniem się ich nie spodziewam?

Ale i tak najbardziej zachwyciły mnie Twoje zdolności artystyczne. Bańki przepiękne a i obraz też cudny. ;:180

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu
Ciemierniki faaaajniste.
Ozdoby świąteczne bardzo ładne, ja co roku zabieram się za bombki decoupagowe ale zawsze mi brakuje czasu.
Może jak pójdę w zimie na urlop to może mnie wena twórcza ogarnie.
Na razie będę podziwiać u Ciebie.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, ano przytkało mnie na dłuższą chwilę i jakaś niemoc pisarska mnie dopadła. Ale wiesz przecież, że prędzej czy później do Twojego ogrodu to zawsze się doczłapię ;:168 Zakątki na Dębowym mają tę magiczną moc przyciągania, można powiedzieć, że jest to wątek z duszą ;:167 .
Napatrzeć się nie mogę jakie ładne malujesz obrazy ;:63 .
Elmshorn zrobiła fajny bukiet na czubku pergoli :D
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu piękne dekoracje świąteczne porobiłaś masz talent , ale jak pięknie Ci biały ciemiernik kwitnie mój zawsze gdzieś koło lutego , a tych cuchnących mam kilka tak one szykują się do kwitnienia będą piękne seledynowe cała zimę , ich nazwa wcale nie wskazuje na zapach , bynajmniej ja nie czuję pozdrawiam ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, dekoracje świąteczne, ;:215 ;:215 bombki, ;:138 ;:138 dekoracje ogrodowe ;:63 ;:63 i nareszcie malujesz kwiaty! ;:433 ;:433 ;:433
Mój ciemiernik cuchnący też zbiera się do pokazania kwiatów, a pozostałe w fazie liści jeszcze. ;:108
Wiem, bo byłam dzisiaj na działce. :lol: Z M i kotą.

Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Locutus-LOKI Z jednej strony to może już dobrze, że były przymrozki. Rośliny poszły spać. Odpoczynek. A możemy się przygotowywać. do Świąt. ;:173
Ja blisko sowy w życiu nie widziałam.
Ten biały ciemiernik to mi zawsze zaczyna kwitnąć od końca listopada jako biały. I aż do wiosny do kwietnia. W końcówce .
Na wiosnę różowieje
A cuchnący to zaczyna pomału od grudnia do wiosny :) A innych na razie nie mam kwitnących.
Kilka siewek dostałam w tym roku. ;:138 .Ale jakie będą , to może za rok będzie wiadomo.
Dziękuję bardzo i cieszę się, że moje bombki ( wiem wiem wy Krakowiacy mówicie bańki ) ci się spodobały.to miłe. :D
Obraz jeszcze do końca mi się nie podoba, coś jeszcze muszę w nim zmienić, dodać. Ale poczeka na nowe myśli.
A dziś malowałam inny. Ale jeszcze nie skończyłam to nie pokaże. Jak ukończę, to tak.
Dziękuję i ja pozdrawiam :wink:
ewita44-Ewuś; inka52-Tereniu Dziękuję bardzo za miłe słowa. ;:196
Ja dlatego już wcześniej zabrałam się za bombki, bo później to i ja nie mam czasu. A jeszcze malowanie też korci.
Od lata nie malowałam. Brak czasu.
Hmm w zimie urlop, to tylko chyba mniej atrakcyjny.
Fajnie, podziwiaj. Jeszcze kilka w toku robienia. ;:108
Mój biały ciemiernik tak zawsze zaczyna kwitnie pod koniec listopada i aż do kwietnia. I cuchnący. Ponoć to korzeń cuchnący.
Ale ja swojego wykopałam, przesadziłam i nie czułam, że też był cuchnący. To nie wiem czemu mam taką niewdzięczną nazwę. ;:192
Dziękuję .Pozdrawiam cieplutko ;:196
plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za tyle miłych, pozytywnych słow. ;:cm
Dekoracje już robię etapami. Bo potem już na to czasu brakuje. Ja już 2 obrazy mam z kwiatami. Ten jest 3. ;:173
kania-Kasiu witaj kochana ;:196 Bardzo cieszę się, ze się odzywasz, piszesz i zaglądasz do mnie. ;:138
I, to,że moje zakątki Dębowe cię przyciągają.
A wiesz, że jeszcze jedna forumka- Bogusia też jest z Dębowego Lasu :)
ależ mi sie podoba to twoje określenie wątek z duszą ;:167 . ;:cm
Ano zaczęłam w tym roku jeszcze malować. Od dawana mnie ciągnęło aby spróbować.
Sztaluga i podobrazia czekały chyba z 1, 5 roku.I doczekały się. Teraz co raz jakieś materiały dokupuję. :D
Elmshorn to cudna róża. Ale dębolistna już trochę na nią włazi.
Pozdrawiam cieplutko. :wink:

Choinka w ogrodzie już ubrana.
Obrazek
Obrazek
mój skrzat na tarasie jeszcze nie ukończony w pełni..to jeszcze go przodem nie pokaże.

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, działeczkę stroisz, czy to znaczy, że spędzisz tam Święta? :)
Ja też lampki zawiesiłam na iglakach, bo na pewno część świątecznego czasu będziemy na wsi.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu piękne znaki dla Mikołaja, na pewno zauważy i zostawi duży prezent roślinny.
Robisz już dekoracje świąteczne, ja dopiero uplotłam z gałązek konstrukcję wianka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

No ja wczoraj właśnie ubrałem choinkę, więc przygotowania można powiedzieć pełną parą idą? A że zajęło mi to (a właściwie nam to, bo z żoną ubieraliśmy) sześć godzin, to koniec końców nawet do ogrodu się nie wybrałem?

Fakt, że ciemiernik biały (dla niepoznaki po łacinie zwany czarnym, Helleborus niger), wcześniej kwitnie niż wschodnie? a u mnie w ogóle wypadł, więc na jego kwitnienie liczyć nie mogę?

A Twoje zdolności artystyczne są naprawdę niesamowite.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu! no i wywróżyło się!
Maska-Maryniu Cieszę się ,że do nie zaglądasz.
...nie zaglądałam bo znowu coś mnie odsunęło od laptopa, ogrodów. Nie wiem może najpierw deszczem zimno i szaruga, potem remont w domu a na koniec fala mrozów i śniegu ogród uśpiła. Nie czytałam ale zdjęć nie mogłam sobie odmówić, bo Twój ogród jest niezwykle nastrojowy, Hortensja dębolistna przecudnej urody szczególnie jesienią no i ta orgia dalii w ogrodzie urzekała. Jeszcze teraz trawa zielona i trawy ozdabiają ogród!. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Ciemiernik biały przepiękny! On mnie zawsze fascynował, bo kwitnie jakby wbrew naturze. Jeden mi wypadł ale mam i kwitnie mi już nowy :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”