Zakątki na Dębowym 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Danusiu z;jarha- Halinko Bardzo cieszę sie ,że moje wianki się spo9dobały
No tak robota zrobiona .a to najważniejsze .Wiosną zasieję trawę , może chwastów nie będzie ?
O tak, oszronione rośliny i ogród wyglądają bajecznie. Szkoda, że szron utrzymuje się krótko.
Hmm nie wiem czy kawałek styropianu to dobry aby pod nim woda nie zamarzała. Chyba wiatr wywieje. Ale spróbuję.
Dziękuję i pozdrawiam
Florian Silesia Dziękuję bardzo .
Ja wiem, ze masz mnóstwo dali. Myślałam, że już masz finito. No, no to u ciebie tego czasu na te wykopki Daliowe to trzeba sporo.
Ja robię po trochę coś z dekoracji na święta..
Bo wszystko na raz to nie da się zrobić. To ja już pomalutku.
Taki stroik na stół też już mam
Krychna- Krysiu Oj bidulko pochorowało ci się. Ale cieszę się, że jest już lepiej i do mnie zaglądasz.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa . . I ja ozdrawiam serdecznie i zdróweczka Ci życzę
Bobka-Bogusiu Witaj w moich progach. I dziękuję za miłe słowa
Mrozik zelżał. Ano zryliśmy trochę działkę. Nie ma na całości trawki. Ale za to mam wodę przy samym warzywniku.
Oj u nas to ciągle coś tam się robi. Zresztą ty też ciągle coś zmieniasz. Nie mówiąc już o dosadzaniu roślin.
Wciągnęło cię to ogrodowinie na maxa. Fajnie. Takie hobby jest super. A nasz Dębowy wyjątkowy, jedyny, piękny .Zawsze
Dzięki i my pozdrawiam cieplutko .Waldiego też
Ciemierniki zaczynają kwitnąć. A u was ??
Cuchnący też się szykuje. Nie wiem czemu tak się nazywa. On wcale żle nie pachnie. Zupełnie normalnie.
Był przesadzany i myślałam, że nie zakwitnie. A jednak zakwitnie.
Takie oto bombki już zrobiłam
Te anioły z tylu też sama zrobiłam
No tak robota zrobiona .a to najważniejsze .Wiosną zasieję trawę , może chwastów nie będzie ?
O tak, oszronione rośliny i ogród wyglądają bajecznie. Szkoda, że szron utrzymuje się krótko.
Hmm nie wiem czy kawałek styropianu to dobry aby pod nim woda nie zamarzała. Chyba wiatr wywieje. Ale spróbuję.
Dziękuję i pozdrawiam
Florian Silesia Dziękuję bardzo .
Ja wiem, ze masz mnóstwo dali. Myślałam, że już masz finito. No, no to u ciebie tego czasu na te wykopki Daliowe to trzeba sporo.
Ja robię po trochę coś z dekoracji na święta..
Bo wszystko na raz to nie da się zrobić. To ja już pomalutku.
Taki stroik na stół też już mam
Krychna- Krysiu Oj bidulko pochorowało ci się. Ale cieszę się, że jest już lepiej i do mnie zaglądasz.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa . . I ja ozdrawiam serdecznie i zdróweczka Ci życzę
Bobka-Bogusiu Witaj w moich progach. I dziękuję za miłe słowa
Mrozik zelżał. Ano zryliśmy trochę działkę. Nie ma na całości trawki. Ale za to mam wodę przy samym warzywniku.
Oj u nas to ciągle coś tam się robi. Zresztą ty też ciągle coś zmieniasz. Nie mówiąc już o dosadzaniu roślin.
Wciągnęło cię to ogrodowinie na maxa. Fajnie. Takie hobby jest super. A nasz Dębowy wyjątkowy, jedyny, piękny .Zawsze
Dzięki i my pozdrawiam cieplutko .Waldiego też
Ciemierniki zaczynają kwitnąć. A u was ??
Cuchnący też się szykuje. Nie wiem czemu tak się nazywa. On wcale żle nie pachnie. Zupełnie normalnie.
Był przesadzany i myślałam, że nie zakwitnie. A jednak zakwitnie.
Takie oto bombki już zrobiłam
Te anioły z tylu też sama zrobiłam
- anabuko1
kania- Kasiu Och bardzo cieszę się, że się odezwałaś.
No niestety trzeba było trochę zbobrować trochę działkę. I ty też .A teraz mam widoki gołej ziemi .I nie są to za ładne widoczki.
Trudno. Na wiosnę obsieję trawką i będę zakałą aż się ładniej zazieleni. Tak jak i ty.
Oj tak, oszronione widoczki są ładne i nastrojowe. Szkoda, że trwają krótko.
Staw jest spory .Jeszcze sporo prac mnie z nim czeka w tym przyszłym sezonie. ta część ze stawem. O
Shalina- Halinko Dziękuję bardzo za miłe słowa. Ja hortensji wcale nie wycinam na zimę .Tylko wiosną.
Jeżówki tylko trochę tylko wycięłam .Jak i trochę badylków zostawiałm. Ze śniegiem , czy też ze szronem wyglądają wyjątkowo ładnie.
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu
Ten berberys całkiem dobrze jeszcze się trzyma
Jak i ta róza
Taki oto obraz wczoraj namalowałam
chyba dzisiaj ubiorę świerk- choinkę w ogrodzie .
Dobrej soboty życzę miłym gościom
No niestety trzeba było trochę zbobrować trochę działkę. I ty też .A teraz mam widoki gołej ziemi .I nie są to za ładne widoczki.
Trudno. Na wiosnę obsieję trawką i będę zakałą aż się ładniej zazieleni. Tak jak i ty.
Oj tak, oszronione widoczki są ładne i nastrojowe. Szkoda, że trwają krótko.
Staw jest spory .Jeszcze sporo prac mnie z nim czeka w tym przyszłym sezonie. ta część ze stawem. O
Shalina- Halinko Dziękuję bardzo za miłe słowa. Ja hortensji wcale nie wycinam na zimę .Tylko wiosną.
Jeżówki tylko trochę tylko wycięłam .Jak i trochę badylków zostawiałm. Ze śniegiem , czy też ze szronem wyglądają wyjątkowo ładnie.
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu
Ten berberys całkiem dobrze jeszcze się trzyma
Jak i ta róza
Taki oto obraz wczoraj namalowałam
chyba dzisiaj ubiorę świerk- choinkę w ogrodzie .
Dobrej soboty życzę miłym gościom
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jeszcze nie miałem czasu pójść do ogrodu po tych mrozach z niedzieli na poniedziałek, ale wedle wszelkiego prawdopodobieństwa raczej już nie mam petunii? A sowy oczywiście fajne są? Jak jeszcze mieszkałem w Krakowie na wielkim osiedlu, też wieczorami się je tam widywało?
Twoje ciemierniki mnie rozwaliły na amen? U mnie nawet jeszcze pąków kwiatowych nie mają i w zasadzie przed styczniem się ich nie spodziewam?
Ale i tak najbardziej zachwyciły mnie Twoje zdolności artystyczne. Bańki przepiękne a i obraz też cudny.
Pozdrawiam!
LOKI
Twoje ciemierniki mnie rozwaliły na amen? U mnie nawet jeszcze pąków kwiatowych nie mają i w zasadzie przed styczniem się ich nie spodziewam?
Ale i tak najbardziej zachwyciły mnie Twoje zdolności artystyczne. Bańki przepiękne a i obraz też cudny.
Pozdrawiam!
LOKI
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
Ciemierniki faaaajniste.
Ozdoby świąteczne bardzo ładne, ja co roku zabieram się za bombki decoupagowe ale zawsze mi brakuje czasu.
Może jak pójdę w zimie na urlop to może mnie wena twórcza ogarnie.
Na razie będę podziwiać u Ciebie.
Ciemierniki faaaajniste.
Ozdoby świąteczne bardzo ładne, ja co roku zabieram się za bombki decoupagowe ale zawsze mi brakuje czasu.
Może jak pójdę w zimie na urlop to może mnie wena twórcza ogarnie.
Na razie będę podziwiać u Ciebie.
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, ano przytkało mnie na dłuższą chwilę i jakaś niemoc pisarska mnie dopadła. Ale wiesz przecież, że prędzej czy później do Twojego ogrodu to zawsze się doczłapię Zakątki na Dębowym mają tę magiczną moc przyciągania, można powiedzieć, że jest to wątek z duszą .
Napatrzeć się nie mogę jakie ładne malujesz obrazy .
Elmshorn zrobiła fajny bukiet na czubku pergoli
Napatrzeć się nie mogę jakie ładne malujesz obrazy .
Elmshorn zrobiła fajny bukiet na czubku pergoli
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu piękne dekoracje świąteczne porobiłaś masz talent , ale jak pięknie Ci biały ciemiernik kwitnie mój zawsze gdzieś koło lutego , a tych cuchnących mam kilka tak one szykują się do kwitnienia będą piękne seledynowe cała zimę , ich nazwa wcale nie wskazuje na zapach , bynajmniej ja nie czuję pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, dekoracje świąteczne, bombki, dekoracje ogrodowe i nareszcie malujesz kwiaty!
Mój ciemiernik cuchnący też zbiera się do pokazania kwiatów, a pozostałe w fazie liści jeszcze.
Wiem, bo byłam dzisiaj na działce. Z M i kotą.
Zdrówka.
Mój ciemiernik cuchnący też zbiera się do pokazania kwiatów, a pozostałe w fazie liści jeszcze.
Wiem, bo byłam dzisiaj na działce. Z M i kotą.
Zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
Locutus-LOKI Z jednej strony to może już dobrze, że były przymrozki. Rośliny poszły spać. Odpoczynek. A możemy się przygotowywać. do Świąt.
Ja blisko sowy w życiu nie widziałam.
Ten biały ciemiernik to mi zawsze zaczyna kwitnąć od końca listopada jako biały. I aż do wiosny do kwietnia. W końcówce .
Na wiosnę różowieje
A cuchnący to zaczyna pomału od grudnia do wiosny A innych na razie nie mam kwitnących.
Kilka siewek dostałam w tym roku. .Ale jakie będą , to może za rok będzie wiadomo.
Dziękuję bardzo i cieszę się, że moje bombki ( wiem wiem wy Krakowiacy mówicie bańki ) ci się spodobały.to miłe.
Obraz jeszcze do końca mi się nie podoba, coś jeszcze muszę w nim zmienić, dodać. Ale poczeka na nowe myśli.
A dziś malowałam inny. Ale jeszcze nie skończyłam to nie pokaże. Jak ukończę, to tak.
Dziękuję i ja pozdrawiam
ewita44-Ewuś; inka52-Tereniu Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Ja dlatego już wcześniej zabrałam się za bombki, bo później to i ja nie mam czasu. A jeszcze malowanie też korci.
Od lata nie malowałam. Brak czasu.
Hmm w zimie urlop, to tylko chyba mniej atrakcyjny.
Fajnie, podziwiaj. Jeszcze kilka w toku robienia.
Mój biały ciemiernik tak zawsze zaczyna kwitnie pod koniec listopada i aż do kwietnia. I cuchnący. Ponoć to korzeń cuchnący.
Ale ja swojego wykopałam, przesadziłam i nie czułam, że też był cuchnący. To nie wiem czemu mam taką niewdzięczną nazwę.
Dziękuję .Pozdrawiam cieplutko
plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za tyle miłych, pozytywnych słow.
Dekoracje już robię etapami. Bo potem już na to czasu brakuje. Ja już 2 obrazy mam z kwiatami. Ten jest 3.
kania-Kasiu witaj kochana Bardzo cieszę się, ze się odzywasz, piszesz i zaglądasz do mnie.
I, to,że moje zakątki Dębowe cię przyciągają.
A wiesz, że jeszcze jedna forumka- Bogusia też jest z Dębowego Lasu
ależ mi sie podoba to twoje określenie wątek z duszą .
Ano zaczęłam w tym roku jeszcze malować. Od dawana mnie ciągnęło aby spróbować.
Sztaluga i podobrazia czekały chyba z 1, 5 roku.I doczekały się. Teraz co raz jakieś materiały dokupuję.
Elmshorn to cudna róża. Ale dębolistna już trochę na nią włazi.
Pozdrawiam cieplutko.
Choinka w ogrodzie już ubrana.
mój skrzat na tarasie jeszcze nie ukończony w pełni..to jeszcze go przodem nie pokaże.
Ja blisko sowy w życiu nie widziałam.
Ten biały ciemiernik to mi zawsze zaczyna kwitnąć od końca listopada jako biały. I aż do wiosny do kwietnia. W końcówce .
Na wiosnę różowieje
A cuchnący to zaczyna pomału od grudnia do wiosny A innych na razie nie mam kwitnących.
Kilka siewek dostałam w tym roku. .Ale jakie będą , to może za rok będzie wiadomo.
Dziękuję bardzo i cieszę się, że moje bombki ( wiem wiem wy Krakowiacy mówicie bańki ) ci się spodobały.to miłe.
Obraz jeszcze do końca mi się nie podoba, coś jeszcze muszę w nim zmienić, dodać. Ale poczeka na nowe myśli.
A dziś malowałam inny. Ale jeszcze nie skończyłam to nie pokaże. Jak ukończę, to tak.
Dziękuję i ja pozdrawiam
ewita44-Ewuś; inka52-Tereniu Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Ja dlatego już wcześniej zabrałam się za bombki, bo później to i ja nie mam czasu. A jeszcze malowanie też korci.
Od lata nie malowałam. Brak czasu.
Hmm w zimie urlop, to tylko chyba mniej atrakcyjny.
Fajnie, podziwiaj. Jeszcze kilka w toku robienia.
Mój biały ciemiernik tak zawsze zaczyna kwitnie pod koniec listopada i aż do kwietnia. I cuchnący. Ponoć to korzeń cuchnący.
Ale ja swojego wykopałam, przesadziłam i nie czułam, że też był cuchnący. To nie wiem czemu mam taką niewdzięczną nazwę.
Dziękuję .Pozdrawiam cieplutko
plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za tyle miłych, pozytywnych słow.
Dekoracje już robię etapami. Bo potem już na to czasu brakuje. Ja już 2 obrazy mam z kwiatami. Ten jest 3.
kania-Kasiu witaj kochana Bardzo cieszę się, ze się odzywasz, piszesz i zaglądasz do mnie.
I, to,że moje zakątki Dębowe cię przyciągają.
A wiesz, że jeszcze jedna forumka- Bogusia też jest z Dębowego Lasu
ależ mi sie podoba to twoje określenie wątek z duszą .
Ano zaczęłam w tym roku jeszcze malować. Od dawana mnie ciągnęło aby spróbować.
Sztaluga i podobrazia czekały chyba z 1, 5 roku.I doczekały się. Teraz co raz jakieś materiały dokupuję.
Elmshorn to cudna róża. Ale dębolistna już trochę na nią włazi.
Pozdrawiam cieplutko.
Choinka w ogrodzie już ubrana.
mój skrzat na tarasie jeszcze nie ukończony w pełni..to jeszcze go przodem nie pokaże.
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, działeczkę stroisz, czy to znaczy, że spędzisz tam Święta?
Ja też lampki zawiesiłam na iglakach, bo na pewno część świątecznego czasu będziemy na wsi.
Ja też lampki zawiesiłam na iglakach, bo na pewno część świątecznego czasu będziemy na wsi.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu piękne znaki dla Mikołaja, na pewno zauważy i zostawi duży prezent roślinny.
Robisz już dekoracje świąteczne, ja dopiero uplotłam z gałązek konstrukcję wianka.
Robisz już dekoracje świąteczne, ja dopiero uplotłam z gałązek konstrukcję wianka.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
No ja wczoraj właśnie ubrałem choinkę, więc przygotowania można powiedzieć pełną parą idą? A że zajęło mi to (a właściwie nam to, bo z żoną ubieraliśmy) sześć godzin, to koniec końców nawet do ogrodu się nie wybrałem?
Fakt, że ciemiernik biały (dla niepoznaki po łacinie zwany czarnym, Helleborus niger), wcześniej kwitnie niż wschodnie? a u mnie w ogóle wypadł, więc na jego kwitnienie liczyć nie mogę?
A Twoje zdolności artystyczne są naprawdę niesamowite.
Pozdrawiam!
LOKI
Fakt, że ciemiernik biały (dla niepoznaki po łacinie zwany czarnym, Helleborus niger), wcześniej kwitnie niż wschodnie? a u mnie w ogóle wypadł, więc na jego kwitnienie liczyć nie mogę?
A Twoje zdolności artystyczne są naprawdę niesamowite.
Pozdrawiam!
LOKI
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu! no i wywróżyło się!
...nie zaglądałam bo znowu coś mnie odsunęło od laptopa, ogrodów. Nie wiem może najpierw deszczem zimno i szaruga, potem remont w domu a na koniec fala mrozów i śniegu ogród uśpiła. Nie czytałam ale zdjęć nie mogłam sobie odmówić, bo Twój ogród jest niezwykle nastrojowy, Hortensja dębolistna przecudnej urody szczególnie jesienią no i ta orgia dalii w ogrodzie urzekała. Jeszcze teraz trawa zielona i trawy ozdabiają ogród!. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówkaMaska-Maryniu Cieszę się ,że do nie zaglądasz.
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Ciemiernik biały przepiękny! On mnie zawsze fascynował, bo kwitnie jakby wbrew naturze. Jeden mi wypadł ale mam i kwitnie mi już nowy