Towarzystwo dla róż
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Towarzystwo dla róż
Ja mam.
Tę jeżówkę mam jeszcze z ciemnopurpurową różą, ale one kwitną w innych terminach, więc nie jest to zestawienie zbyt ciekawe.
Tę jeżówkę mam jeszcze z ciemnopurpurową różą, ale one kwitną w innych terminach, więc nie jest to zestawienie zbyt ciekawe.
Pozdrawiam - BabajAGA
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Piękne jeżówki ,co to za biała róża ,wygląda na bardzo duże kwiaty .
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
To Memoire.A z przodu jest też róża, barwy kości słoniowej La Perla. Tylko,że akurat przekwitła.
Pozdrawiam - BabajAGA
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Dzięki ,następna zapisana na listę (którąś z kolei ) ale jest cudowna .
Witam pytałam już w innym wątku ale muszę to pilnie wiedzieć bo jestem trochę wkurzona a mianowicie
może sarenki nie są towarzystwem dla róz ale zeszłej nocy odwiedziły je i
obgryzły mi świeże przyrosty róż - co mam teraz zrobić ? odrosną i zakwitną czy lepiej róże przyciąć ??? Zresztą to samo z hostami i kalmią brrrrrrrrrrrr
może sarenki nie są towarzystwem dla róz ale zeszłej nocy odwiedziły je i
obgryzły mi świeże przyrosty róż - co mam teraz zrobić ? odrosną i zakwitną czy lepiej róże przyciąć ??? Zresztą to samo z hostami i kalmią brrrrrrrrrrrr
duduś
- Soniya
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 kwie 2012, o 17:35
- Kontakt:
Piękne macie te rabatki dobrze, że znalazłam ten wątek, bo w tamtym roku kupiłam parę krzaczków róż i się właśnie zastanawiam co do nich dosadzić, więc pozwolę sobie zaczerpnąć trochę z Waszych pomysłów
-
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
duduś, sarny uwielbiają róże. Przede wszystkim pomyśl jak ograniczyć im dostęp do nich, bo to uparte stworzenia i będą wracać.
Jeśli objadły młode pędy całkowicie to z tych węzłów już nic nie wyrośnie. Ja bym przycięła.
Jeśli objadły młode pędy całkowicie to z tych węzłów już nic nie wyrośnie. Ja bym przycięła.
Pozdrawiam. Sławka
- rumiankowa
- 100p
- Od: 30 maja 2011, o 16:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Potrzebuję porady
Jesteśmy w trakcie obsadzania niezbyt stromej skarpy, będzie obsadzona Lawendą Hidcote Blue i Blue Scent.
Zamierzałam pomiędzy nią usytuować jeszcze jakieś 2 krzewy róż, najlepiej 1 rodzaju.
Czy Pomponella stworzy ładny dla oka widok z lawendą, czy lepiej wybrać coś jaśniejszego? Tłem dla całości będzie posadzony za skarpą, już na prostym terenie żywopłot z bukszpanu.
Mam 2 Pomponelle na tymczasowym stanowisku i mogę je przenieść, lub kupić coś całkiem innego...
Jesteśmy w trakcie obsadzania niezbyt stromej skarpy, będzie obsadzona Lawendą Hidcote Blue i Blue Scent.
Zamierzałam pomiędzy nią usytuować jeszcze jakieś 2 krzewy róż, najlepiej 1 rodzaju.
Czy Pomponella stworzy ładny dla oka widok z lawendą, czy lepiej wybrać coś jaśniejszego? Tłem dla całości będzie posadzony za skarpą, już na prostym terenie żywopłot z bukszpanu.
Mam 2 Pomponelle na tymczasowym stanowisku i mogę je przenieść, lub kupić coś całkiem innego...
- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Moim zdaniem z lawendą wyglądają świetnie wszystkie róże, co do jednej.rumiankowa pisze:Potrzebuję porady
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Zgadzam się jak najbardziej z opinią Wandy , a zestawienie lawendy z pomponelką wygląda super (niestety nie mam zdjęcia ich razem) . Bardzo ładnie wygląda również l. z bonicą
- lulupakulu
- 50p
- Od: 30 kwie 2014, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też miałam żeniszka przy różowej różyczce, i mieszankę astrów karłowych przy drugiej mam takie pytanie, może troszkę nie w temacie, ale róże miniaturki zaczęły mi listki puszczać... to bardzo źle? zimowały w pokoju gdzie było troszkę chłodniej niż w reszcie mieszkania(ale na pewno powyżej 15st), i pozrzucały listki na spoczynek zimowy, ale od jakiegoś tygodnia zaczęły się budzić, to chyba wcześnie bo dopiero niecały miesiąc minął od zimowego przesilenia i nie ma jeszcze aż tak dużo światła. Powinnam może je jakoś powstrzymać przed wybudzaniem?
Paulina
Paulina
Paulina