Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiaty balkonowe.
wszystcy
Ten wątek będę przeglądać z dużym zaciekawieniem i pewie sama się udzielać
Sama posiadam balkon i chcę go odziać kwiatami, warzywami i ziołami. Mam nadzieję że mi sięto uda.
Część planów nasiennych została zrealizowana, reszta w swoim czasie
Już nie mogę się doczekać wiosny i prac kwiatkowych
Ten wątek będę przeglądać z dużym zaciekawieniem i pewie sama się udzielać
Sama posiadam balkon i chcę go odziać kwiatami, warzywami i ziołami. Mam nadzieję że mi sięto uda.
Część planów nasiennych została zrealizowana, reszta w swoim czasie
Już nie mogę się doczekać wiosny i prac kwiatkowych
Może raczej co tu jest ( może nawet włożone w małych doniczkach do większej), a nie rośnie, bo watpię by rosły dobrze w takim stłoczeniu
1.świecznica o ciemnych listkach, lantana, osteospermum, suchołuska, jakas trawka, żurawka, surfinia Million Bells
2.To wysokie nie wiem bo kwiatów nie widać (ale chyba jakiś penstemon), suchołuski, tojeść kropkowana, lantana o żółtych kwiatach, żurawka bordowa, jakaś trawa i to zwisające nie wiem , jakiś bluszczyk (Glechoma?)
1.świecznica o ciemnych listkach, lantana, osteospermum, suchołuska, jakas trawka, żurawka, surfinia Million Bells
2.To wysokie nie wiem bo kwiatów nie widać (ale chyba jakiś penstemon), suchołuski, tojeść kropkowana, lantana o żółtych kwiatach, żurawka bordowa, jakaś trawa i to zwisające nie wiem , jakiś bluszczyk (Glechoma?)
Dziękuję serdecznie.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To zwisające to na pewno tojeść rozesłana (występuje w dwóch odmianach, zielonej i żółtej "Aurea"), roślina zadarniająca.
Cudownie wygląda w tej kompozycji.
Cudownie wygląda w tej kompozycji.
- pozia
- 200p
bardzo fajne kompozycje, tylko rzeczywiście roślinkom może być troszku ciasno ;)
kompozycje na balkon
Witam, jestem poczatkujaca ogrodniczka i szukam informacji jakie rosliny mozna posadzic ze soba tak zeby tworzyly fajna kompozycje. Zastanawialam sie nad polaczeniem begoni,frezji i maciejki. ale nie wiem czy to dobry pomysł? jeśli tak to w jakich odstepach... Zamierzałam kupic dwie metrowe doniczki.
pozdrawiam
Evi
pozdrawiam
Evi
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Re: kompozycje na balkon
Ja na parapecie w metrowych doniczkach rok temu miałemm 1róże miniaturkę na środku i po obu storonach Hebe ładnie to wygląda tylko to nie zwiesza sie a w innej miałem pelargonie kaskadowe i bluszcza ozdobnego
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Re: kompozycje na balkon
Do metrowych skrzynek ... myślę, że wejdzie po pięc roślin.
Super kompozycje, ogląda się Wasze pomysły z zapartym tchem.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 mar 2011, o 11:30
Witam! Jestem tu taj nowa.
Tak jak moj login jestem Zielona w kwestii ogrodu,balkonu i tarasu.
Mam pytanko, jakie kwiatki polecicie mi na bardzo sloneczny balkonik?
Tak jak moj login jestem Zielona w kwestii ogrodu,balkonu i tarasu.
Mam pytanko, jakie kwiatki polecicie mi na bardzo sloneczny balkonik?
- pozia
- 200p
podobno pelargonie sa wytrzymałe, ja też mam słoneczny balkon ale będę próbowała mieć surfinie i petunie, bo jakoś na pelargoniami nie przepadam
Witajcie serdecznie
Właśnie się zalogowąlam na tym cudownym forum i przeczytałam ten wątek od deski do deski gdyz zamierzam właśńie w tym roku mieć piękny balkon
Poradzcie proszę, czy na wysiew nasion nie jest za póżno? Zamierzam skorzystać z domowej miniszklarenki..to będzie mój debiut..
Właśnie się zalogowąlam na tym cudownym forum i przeczytałam ten wątek od deski do deski gdyz zamierzam właśńie w tym roku mieć piękny balkon
Poradzcie proszę, czy na wysiew nasion nie jest za póżno? Zamierzam skorzystać z domowej miniszklarenki..to będzie mój debiut..