Rabatki Konstantego część 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 3
a ja myślałam, że to oczko w podwórkowym......
No dobra, w domu też może być, nawet fontanna.
A co Kostek na to, nie traktuje go jako wodopoju ?
No dobra, w domu też może być, nawet fontanna.
A co Kostek na to, nie traktuje go jako wodopoju ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witajcie z ochłodzeniem.W Podwórkowym deszcz podlał.Nieźle prezentuje się Rabata Wielojęzyczna,żurawki się rozrosły i okrzepły,hosty niektóre bardzo przybrały na liściach,obie języczki kwitnące już przekwitły.Na Rabacie nr 2 bergenie okrzepły,brunery powoli po suszy dochodzą do siebie,orliki podsychają nieco.Kupiłam nasiona pełnych orlików-mieszanka,więc stadko się powiększy.Mieczyki jeszcze nie kwitną.Lilie obie coraz bardziej zbliżają się do rozkwitu,na dalii Evelynne pierwsze pączki.
Z dawno planowanej i odsuwanej z różnych względów przeważnie wiążących się z anomaliami pogody wyprawy w krainę piasków i do Szkółki Ani Woj nici.Może to od początku nie miało sensu?Przecież skalniakowe roślinki i bliżej bez problemów znajdę.A Piaskową Górkę muszę na skalniaczek już zagospodarować,bo mam dość "pamiątek".
Kogro-naturalnie każdy kot jeśli zauważy nowe źródło wody nie omieszka skosztować!
Z dawno planowanej i odsuwanej z różnych względów przeważnie wiążących się z anomaliami pogody wyprawy w krainę piasków i do Szkółki Ani Woj nici.Może to od początku nie miało sensu?Przecież skalniakowe roślinki i bliżej bez problemów znajdę.A Piaskową Górkę muszę na skalniaczek już zagospodarować,bo mam dość "pamiątek".
Kogro-naturalnie każdy kot jeśli zauważy nowe źródło wody nie omieszka skosztować!
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś Dziękuję za dłuuugą pogawędkę tel ...Dziewczyno zapłacisz majątek za takie rozmowy. Zapewniam Ciebie że wszystko co piszesz - czytam uważnie... nie odzywam się... domyśl się dlaczego
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Właśnie wróciłam z Krakowa do domu szukałam na Podwalu różnych zbiorów zadań z fizyki zaleconych przez Kuratoriumi nawet zaglądnęłam na Twoją ulicę, ale Ciebie nie było natomiast bardzo mi się podobały kwitnące przed Liceum zawilce japońskie, w Krakowie bardzo przyjemnie ,
u mnie trochę zimno. POZDRAWIAM OLGA
u mnie trochę zimno. POZDRAWIAM OLGA
- EwkaEs
Witam ulewnie i nie za ciepło.Zadzwonił znajomy-ma nad urodzaj małych ogórków,a także chce się podzielić papryką.Na pytanie czy znajdą się u niego na działce również liście czarnej porzeczki,dodał,że nie tylko, bo i wiśniowe i winogronowe także są.Tak więc zapowiada się kiszenie.Są także lepsze prognozy co do działki w ROD.
Zyto-było mi miło,a Ty miałaś urodziny!Trochę zazdroszczę tych odłożonych na dożynki zbóż,bo wiesz zaraz potem Matki Boskiej Zielnej.Ale może chociaż owies będę miała.
Olu-jeśli chce się kogoś spotkać w innej miejscowości,to wystarczy uprzednio umówić się telefonicznie,działa w domowym i sekretarka automatyczna i identyfikacja dzwoniącego numeru,a komórce toż samo.Zawilce japońskie są na sąsiedniej posesji nieco przetrzebione przy ubiegłorocznej wymianie okien i tynkowaniu ubytków,ale fakt teraz w pełni rozkwitu. Też mam takiego,ale z innego źródła-z Targów Jesiennych.Naturalnie w masie wyglądają lepiej.Na dodatek płotek i pan tercjan są skuteczną przeszkodą dla spacerujących w wiadomym celu psów.
Zyto-było mi miło,a Ty miałaś urodziny!Trochę zazdroszczę tych odłożonych na dożynki zbóż,bo wiesz zaraz potem Matki Boskiej Zielnej.Ale może chociaż owies będę miała.
Olu-jeśli chce się kogoś spotkać w innej miejscowości,to wystarczy uprzednio umówić się telefonicznie,działa w domowym i sekretarka automatyczna i identyfikacja dzwoniącego numeru,a komórce toż samo.Zawilce japońskie są na sąsiedniej posesji nieco przetrzebione przy ubiegłorocznej wymianie okien i tynkowaniu ubytków,ale fakt teraz w pełni rozkwitu. Też mam takiego,ale z innego źródła-z Targów Jesiennych.Naturalnie w masie wyglądają lepiej.Na dodatek płotek i pan tercjan są skuteczną przeszkodą dla spacerujących w wiadomym celu psów.
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo nie planowałam spotkan towarzyskich, bo nie wiedzialam do końca kiedy wyjadę psy, koty , korek na zakopiance po prostu byłam obok w księgarni, a zawilce mi się podobaly, bo po za nimi w Krakowie dość mało kwiatów w porównaniu z ogródkami na Podhalu gdzie szaleją lilie i liliowce.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, u Ciebie sezon ogórkowy :P . U mnie nie ma w tym roku klęski urodzaju ,
ale co kilka dni coś przetwarzam. Chłodno i tutaj, zbyt gwałtownie skacze ta temperatura
ale co kilka dni coś przetwarzam. Chłodno i tutaj, zbyt gwałtownie skacze ta temperatura
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lato w tym roku oszalało
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Zimno, mokro, ponoć na Kasprowym spadł śnieg
U mnie leje bez przerwy.
Ewo, różnica między lilią orientalną a azjatycką m.in. jest taka ,że ta pierwsza nie zimuje w gruncie.
Ale jakikolwiek będzie jej kolorek, ma dużo pąków i na pewno będzie piękna
U mnie leje bez przerwy.
Ewo, różnica między lilią orientalną a azjatycką m.in. jest taka ,że ta pierwsza nie zimuje w gruncie.
Ale jakikolwiek będzie jej kolorek, ma dużo pąków i na pewno będzie piękna
Ewuniu przyszłam zobaczyć co u Ciebie i Konstantego słychać.Jak widać truskaweczki na oknie ciągle owocują.Czy Konstanty podjada te truskawki niektóre zwierzęta lubią owoce.Przy okazji chciałam zapytać kiedy się wybierzesz do Cieszyna i Czech.Jeden miesiąc wakacji za niedługo minie.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Ewuś
Donoszę Ci że przesyłka od Kostka doszła dzisiaj.
Przytul Go i ucałuj... i pochwal za staranne pismo
To że się Kostek wtrąca się do rozmowy, jest zazdrosny - wiedziałam, pisaniem to mnie zaskoczył Kostuś tak że zamarłam na chwilę ... co ta mordka jeszcze wymyśli - Powiedz?
Kostka wyczyny nie poszły na marne mam fotkę w swoim wątku....hi,hi,hi...
Dobranoc Ewuś
Donoszę Ci że przesyłka od Kostka doszła dzisiaj.
Przytul Go i ucałuj... i pochwal za staranne pismo
To że się Kostek wtrąca się do rozmowy, jest zazdrosny - wiedziałam, pisaniem to mnie zaskoczył Kostuś tak że zamarłam na chwilę ... co ta mordka jeszcze wymyśli - Powiedz?
Kostka wyczyny nie poszły na marne mam fotkę w swoim wątku....hi,hi,hi...
Dobranoc Ewuś
- EwkaEs
Zawilce japońskie dla Olgi(Ogród Azy),bliżej legalnie podejść nie mogłam-wakacje i nie było w pobliżu nikogo z grona profesorskiego(moja koleżanka z liceum naucza tam fizyki,znam też księdza katechetę) ani pracowników dozoru.
Dalej ketmia syryjska od Tajgi.
Dalia Evelynne jest moim zdaniem wysokiego wzrostu,pierwsze pączki.
Zyto-poczta jednak działa.
Danusiu-już niedługo!Zadzwonię z wyprzedzeniem.Wakacji miesiąc mija,ale u nas praktyki,więc urlopuję dopiero tydzień.Truskawki jeszcze owocują i zaokienne i te na siatce granicznej w Podwórkowym.
Teresat-lilia jedna i druga wygląda na to,że nie będzie ciemno fioletowa,a biała albo łososiowa,wykopię ją naturalnie po przekwitnieniu.Wczoraj lało mocno,podtopiło Stary Bieżanów(Serafa) szósty raz w tym roku,woda na chodnikach z płyt kamiennych stoi,w te stare płyty jakoś wsiąka szparami i ubytkami, dziękuję kanalizacyjne pozatykane albo robią bokami.W Podwórkowym woda powoli wsiąka.Jak na lipiec przesadnie ciepło nie jest,zwłaszcza nocami(9-11 stopni).Ceny owoców adekwatne do pogody,Mama wysłała mnie dziś na targ po morele,dość szpetne i drobne,naturalnie krajowe po 16-18 zł kilo.
Aszko-fakt nic już nie jest tak jak dawniej!
Dalej ketmia syryjska od Tajgi.
Dalia Evelynne jest moim zdaniem wysokiego wzrostu,pierwsze pączki.
Zyto-poczta jednak działa.
Danusiu-już niedługo!Zadzwonię z wyprzedzeniem.Wakacji miesiąc mija,ale u nas praktyki,więc urlopuję dopiero tydzień.Truskawki jeszcze owocują i zaokienne i te na siatce granicznej w Podwórkowym.
Teresat-lilia jedna i druga wygląda na to,że nie będzie ciemno fioletowa,a biała albo łososiowa,wykopię ją naturalnie po przekwitnieniu.Wczoraj lało mocno,podtopiło Stary Bieżanów(Serafa) szósty raz w tym roku,woda na chodnikach z płyt kamiennych stoi,w te stare płyty jakoś wsiąka szparami i ubytkami, dziękuję kanalizacyjne pozatykane albo robią bokami.W Podwórkowym woda powoli wsiąka.Jak na lipiec przesadnie ciepło nie jest,zwłaszcza nocami(9-11 stopni).Ceny owoców adekwatne do pogody,Mama wysłała mnie dziś na targ po morele,dość szpetne i drobne,naturalnie krajowe po 16-18 zł kilo.
Aszko-fakt nic już nie jest tak jak dawniej!
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Witaj Ewo
A w Szczecinie ciągle susza, w nocy trochę popadało, tylko tyle żeby odświeżyć powietrze.
Trawniki w mojej dzielnicy wysuszone. Przydałoby się więcej tej darmowej wody z nieba, ale nie zazdroszczę tym, których podlewa.
Ketmia powinna być niebieska z czerwonym środkiem. Zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam
A w Szczecinie ciągle susza, w nocy trochę popadało, tylko tyle żeby odświeżyć powietrze.
Trawniki w mojej dzielnicy wysuszone. Przydałoby się więcej tej darmowej wody z nieba, ale nie zazdroszczę tym, których podlewa.
Ketmia powinna być niebieska z czerwonym środkiem. Zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam