Skromny ogród Joli część 7
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skromny ogród Joli część 7
Joluś - ależ przestrzeń
Słoneczniki u mnie jeszcze nie kwitną .. widać im za zimno
A tawułka o takich kwiatach jest na liście moich chciejstw - na razie nie zdobyta ,,, ale ,,,, może z czasem .
Słoneczniki u mnie jeszcze nie kwitną .. widać im za zimno
A tawułka o takich kwiatach jest na liście moich chciejstw - na razie nie zdobyta ,,, ale ,,,, może z czasem .
Joluś piękna fotka z ogrodu i bardzo urokliwa różana ulubienica ,intrygujący kolorek moje róże w różnych odcieniach różu a miały być kolorowe
Jolu, jak miło po dłuższej przerwie pospacerowć po Twoim ogrodzie!
Wiciokrzew japoński też bardzo mi się podoba - kupiłam go sobie w zeszłym roku, ale coś nie najlepiej u mnie rośnie
Wiciokrzew japoński też bardzo mi się podoba - kupiłam go sobie w zeszłym roku, ale coś nie najlepiej u mnie rośnie
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
U mnie dziś pięknie i słonecznie
mój młody lasek świerkowy....kiedy on urośnie
Witaj Bernadetko czy masz na myśli te tawułkę ?
Witaj Eluś czy dobrze zrozumiałam, wszystkie róże masz w różowym odcieniu i ani jednej innej ?
Witaj Daluś mam nadzieje że wypoczęłaś Daluś daj swojemu wiciokrzewowi jeszcze trochę czasu a spewnością odwdzięczy się
Dziś zaczęłam robić nowa rabatę hostową
mój młody lasek świerkowy....kiedy on urośnie
Witaj Bernadetko czy masz na myśli te tawułkę ?
Witaj Eluś czy dobrze zrozumiałam, wszystkie róże masz w różowym odcieniu i ani jednej innej ?
Witaj Daluś mam nadzieje że wypoczęłaś Daluś daj swojemu wiciokrzewowi jeszcze trochę czasu a spewnością odwdzięczy się
Dziś zaczęłam robić nowa rabatę hostową
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też chciałabym nową rabatę dla host ...
A co w oczku - stawie piszczy
A co w oczku - stawie piszczy
- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Też mi się marzy taka rabata
ale niestety nikt z sąsiadów nie chce mi odstapic kawałka ziemi
Joluś, a hortensję pnącą to gdzie posadzisz?
Bardzo bym też chciała ją sobie sprawic, ale brakuje już mi miejsca...
Ale kto wie...kto wie...może coś nie będzie chciało życ i miejsce się samo zrobi...
ale niestety nikt z sąsiadów nie chce mi odstapic kawałka ziemi
Joluś, a hortensję pnącą to gdzie posadzisz?
Bardzo bym też chciała ją sobie sprawic, ale brakuje już mi miejsca...
Ale kto wie...kto wie...może coś nie będzie chciało życ i miejsce się samo zrobi...
Joluś wszystkie w odcieniu różowym ale wiesz nie rozpaczam , posadzone są w różnych miejscach ogrodu i kwitną w różnym czasie dlatego teraz powiedziałam tylko kwitnące
Ciekawam rabaty hostowej moja pod dzikim bzem nie wypaliła , śmieciuch z niej straszny i peeeełno mszycy
Ciekawam rabaty hostowej moja pod dzikim bzem nie wypaliła , śmieciuch z niej straszny i peeeełno mszycy
- jollla500
Witajcie Kochani
Rabata hostowa już wczoraj została zakończona, dzisiaj zrobiłam zdjęcie ale padły mi baterie , więc na pewno pokażę ale jutro
Olu dzieci wczoraj 5 godzin się kąpały, zadowolone jak nie wiem......ale mąż planuje staw opalować czy jak to się mówi aby brzeg się nie obsypywał.......
Witaj Anulko swoja hortensje pnąca już posadziłam koło wejścia do domu, będzie się pięła po daszku nad gankiem w ubiegłym roku też miałam podobna hortensje ale szybko uschła, jakaś licha była sadzonka....ta jest piękna i dorodna więc mam nadzieję że będę się zachwycać i podziwiać ją.....
Witaj Igorku mam nadzieję że moja hortensja jednak do jesieni urośnie choć 11 cm
Magnolia hmmm.....ciągle się wstrzymywałam z jej zakupem, możne dlatego że niedaleko mnie rośnie ogromniaste drzewo i wystraszyłam się trochę, no ta odmiana jest o wiele niższa...no przynajmniej mam taką nadzieję
Eluniu kiedyś przed domem miałam trzy różne pnące...wszystkie jednakowe, pięły się po murze no i jedna uschła więc dokupiłam niby taką sama....... co się potem okazało jak się domyślasz była całkiem inna......ale za to jest najbardziej ulubiona moją różą w ogrodzie
Rabata hostowa już wczoraj została zakończona, dzisiaj zrobiłam zdjęcie ale padły mi baterie , więc na pewno pokażę ale jutro
Olu dzieci wczoraj 5 godzin się kąpały, zadowolone jak nie wiem......ale mąż planuje staw opalować czy jak to się mówi aby brzeg się nie obsypywał.......
Witaj Anulko swoja hortensje pnąca już posadziłam koło wejścia do domu, będzie się pięła po daszku nad gankiem w ubiegłym roku też miałam podobna hortensje ale szybko uschła, jakaś licha była sadzonka....ta jest piękna i dorodna więc mam nadzieję że będę się zachwycać i podziwiać ją.....
Witaj Igorku mam nadzieję że moja hortensja jednak do jesieni urośnie choć 11 cm
Magnolia hmmm.....ciągle się wstrzymywałam z jej zakupem, możne dlatego że niedaleko mnie rośnie ogromniaste drzewo i wystraszyłam się trochę, no ta odmiana jest o wiele niższa...no przynajmniej mam taką nadzieję
Eluniu kiedyś przed domem miałam trzy różne pnące...wszystkie jednakowe, pięły się po murze no i jedna uschła więc dokupiłam niby taką sama....... co się potem okazało jak się domyślasz była całkiem inna......ale za to jest najbardziej ulubiona moją różą w ogrodzie
Jolu, róża przepiękna, no i ten kolorek :P Stawiku zazdraszczam, zwłaszcza, że pogoda ostatnio jest bardzo ładna; sama bym się chętnie przekąpała
A hortensja pnąca tak już ma! Przez pierwsze dwa, trzy lata ukorzenia sie i rośnie bardzo wolno, a potem jak już ruszy z kopyta! Moja po 5 latach wspina się po jabłonce na wysokość ok. 3 metrów...
A hortensja pnąca tak już ma! Przez pierwsze dwa, trzy lata ukorzenia sie i rośnie bardzo wolno, a potem jak już ruszy z kopyta! Moja po 5 latach wspina się po jabłonce na wysokość ok. 3 metrów...
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, chciałam się przywitać po powrocie
Zachwyciły mnie Twoje hosty, takie już dorodne!! Różyczka z ostatniego zdjęcia wyjątkowo urodziwa- bardzo lubię ten kolor.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Zachwyciły mnie Twoje hosty, takie już dorodne!! Różyczka z ostatniego zdjęcia wyjątkowo urodziwa- bardzo lubię ten kolor.
Pozdrawiam Cię serdecznie
- jollla500
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, lato bez Twoich słoneczników jest stracone
Hostowisko zapowiada się wspaniale!!
Do wieczora
Hostowisko zapowiada się wspaniale!!
Do wieczora
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tak, tak potwierdzam lato bez słoneczników to lato stracone, u Ciebie na takie sielskie widoczki - u mnie niestety słoneczniki pewnie wyplewione no może te wieloletnie ale to nie takie, przybyła nam nowa Słonecznikowa Królowa,
a ta rabatkę z hostami to psiunia nawet nie obleci w taka pogodę - podrap od Reksia, tez taki zmęczony
a ta rabatkę z hostami to psiunia nawet nie obleci w taka pogodę - podrap od Reksia, tez taki zmęczony