dziś za to nabyłam parasol jak sama będę jeździć to nawet nie mam gdzie się ukryć przed słonkiem. Mam co prawda taki pawilon rozkładany ale sama go nie rozłożę, więc wpadłam na pomysł żeby sobie kupić parasol. Fajnie jak by dotarł do piątku bo w piątek jadę na działeczkę i mam zamiar siedzieć tam do niedzieli Rano przed pracą Em mnie zawiezie a po pracy podjedzie do domu po wszystkie manele i jadło i wpadnie na działeczkę Jak się plan powiedzie to będzie moja pierwsza noc na działceSimbi pisze:Co tam nabyłaś na alle.... ?
początek mojej wielkiej przygody
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody
ja też się staram i ciągle mi nie wychodzi kupię , a potem myślę gdzie to będzie w ogóle pasowaćdavussum pisze:Teraz staram sie najpierw zaplanować wszystko dokładnie a później kupować.
Czyli jednak coś sobie kupiłaś Dzwoneczki i parasol i brdzo dobrze. Parasol zdecydowanie potrzebny, bo jak widać ostatnio pokazuje nam pełne lato
-
- 500p
mam taki namiot / pawilon ale sama bym go w życiu nie złożyła po za tym rozkładanie też troche trwa więc parasol się przyda. Wczoraj jak pojechałam ze znajomymi to też się gotowałyśmy bo nie chciało nam się rozkładać namiotu bo za dużo czasu zajmuje rozłożenie i później złożenie
Z tym kupowaniem też się staram i dziś już mnie ręka swędziała żeby coś kupić z roślinek na all... ale się jakoś powstrzymałam. Zaraz siadam do rozrysowania rabaty i może jeszcze dziś sobie coś zamówię
Z tym kupowaniem też się staram i dziś już mnie ręka swędziała żeby coś kupić z roślinek na all... ale się jakoś powstrzymałam. Zaraz siadam do rozrysowania rabaty i może jeszcze dziś sobie coś zamówię
To potem pokaż swoje rysunkowe dzieła i napisz czy coś kupiłaś. Ja muszę kupić astry jeszcze, jak to uczynię, to chyba będzie koniec nasadzeń. Przynajmniej taki mam plan
Pawilon z pewnością bardziej daje cień, a nie możecie go rozłożyć i przymocować do podłoża jakoś żeby potem go nie składać ?
Pawilon z pewnością bardziej daje cień, a nie możecie go rozłożyć i przymocować do podłoża jakoś żeby potem go nie składać ?
-
- 500p
Boję się że połamie się jak będzie większy wiatr albo komuś się przyda
Prędzej by się komuś zbytnio spodobał , bo jak dobrze zamontowany, to raczej nie odleci.davussum pisze:Boję się że połamie się jak będzie większy wiatr albo komuś się przyda
-
- 500p
Coś mnie wena opuściła, chciałam rozrysować narożną rabatę i pustka w głowie.
O niej mowa:
Prawa strona mi coś nie idzie, lewą zrobiłam póki co taką: cyprysiki, pomiędzy jakaś trawa i coś kolorowego np. lilie, z przodu białe hortensje ogrodowe
wersja 2
cyprysy, kule bukszpanowe, tawuła, żurawki
O niej mowa:
Prawa strona mi coś nie idzie, lewą zrobiłam póki co taką: cyprysiki, pomiędzy jakaś trawa i coś kolorowego np. lilie, z przodu białe hortensje ogrodowe
wersja 2
cyprysy, kule bukszpanowe, tawuła, żurawki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Pieknie Ci idzie pochwal sie jaki program używasz? I czy jest prosty w obsłudze szukam czegoś prostego dla laika jak ja i nie mogę nic znależć
Działeczka nabiera wyrazu i charakteru właścicielki ..cudnie!!
Działeczka nabiera wyrazu i charakteru właścicielki ..cudnie!!
marzenia się spełniają! Dana
-
- 500p
Dana wysłałam ci PW
wersja 3
cyprysy, kule bukszpanowe, hortensje, tawuła, żurawki
a może lewą stronę zrobić jak wersja nr 2 a prawą jak wersja nr 3 bo prawa strona jest o 80cm głębsza więc mogłabym oprósz kul, tawuły wcisnąć hortensje
wersja 3
cyprysy, kule bukszpanowe, hortensje, tawuła, żurawki
a może lewą stronę zrobić jak wersja nr 2 a prawą jak wersja nr 3 bo prawa strona jest o 80cm głębsza więc mogłabym oprósz kul, tawuły wcisnąć hortensje
Wiesz co, ja niestety z tym planowaniem nie jestem najlepsza , ale opcja z trawami pomiędzy tujami mi jakoś w ogóle nie pasuje. No ale to oczywiście moje spojrzenie. Reszta bardzo fajna, szkoda tylko,że nie rysowałaś sama, bo masz talent i by jeszcze lepiej wyglądało
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moim skromnym zdaniem wersja nr 3 jest super!
Ja też bawię się w projektowanie rabat - trudny wybór!
Ja też bawię się w projektowanie rabat - trudny wybór!
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
Do mnie te 1 wersja też nie przemawia ale coś nie miałam weny i tak mi właśnie byle jak wyszło. Najbardziej mi się podoba 3 wersja. Rysować sama zaczęłam ale mały mi wykradał kredki więc mu oddałam i usiadłam do komputera.
- Helios
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Dorotko, każdy tydzień przynosi coś nowego na Twojej działeczce.
Niedługo staniesz przed problemem braku miejsca i dylematem, co wyrzucić, by zmieścić nowe rośliny
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3