Rudbekia(Rudbeckia)
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rudbekia(Rudbeckia)
Soniu rudbekia "Cherry Brandy" to rudbekia owłosiona (R.hirta) czyli w naszych warunkach roślina jednoroczna lub w najlepszym układzie pozostawiona w ogrodzie bywa dwuletnia.
Nie rezygnuj więc lecz raczej zmień nastawienie jeśli chcesz cieszyć się jej pieknymi kwiatami .
Nie rezygnuj więc lecz raczej zmień nastawienie jeśli chcesz cieszyć się jej pieknymi kwiatami .
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wiem, że jednoroczna, ale właśnie nie mogę się dochować większej liczby siewek. Słabo wschodzą nasiona i jakoś nie mam ręki do prowadzenia siewek na dalszym etapie. Większość pada we wczesnej fazie wzrostu, mimo że sadziłam w różnych podłożach.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- corazonbianco
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dokładnie! Potwierdzam twoje obserwacje. Nasiona słabo kiełkują. I bardzo długo. Sama roślina posadzona do gruntu też potrzebuje bardzo dużo czasu na przyjęcie się i rozpoczyna kwitnienie późno, bo dopiero we wrześniu.cyma2704 pisze:Ostatni rok uprawy Cherry Brandy. Wyjątkowo chimeryczna, trzeci rok wysiewam i przeżywa kilka roślin, w tym tylko jedna.
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
Witaj ,rudbekie masz cudowne ,również je lubię ,ale zainteresowała mnie ta werbena ,czy ona jest taka niska, bo moje mają około metra?
Zmod. Iwona
Zmod. Iwona
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Dziękuję, zastanawiam się czy te odmianowe przetrwają zimę.
- corazonbianco
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jest werbena żyłkowana (Verbena rigida), kuzynka werbeny patagońskiej. Tutaj możesz o niej poczytać:smirka pisze:Witaj ,rudbekie masz cudowne ,również je lubię ,ale zainteresowała mnie ta werbena ,czy ona jest taka niska, bo moje mają około metra?
viewtopic.php?f=31&t=124104
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.