Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
Moja nowa rabatka
wschodzi Kosmos
za chwilkę zakwitnie tawuła Grefsheim
opielony zielnik przez moją babcię
migdałek
wschodzi Kosmos
za chwilkę zakwitnie tawuła Grefsheim
opielony zielnik przez moją babcię
migdałek
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie, ale jeszcze lepiej będzie, jak wszystko się rozrośnie! A ja nawet nie wiedziałam, że masz migdałka, nawet się dziś nad nim zastanawiałam w markecie, tylko kompletnie nie miałam pomysłu, gdzie go posadzić!!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
A ja sie ucieszyłam że znalazłam w szkólce klon kulisty do mojej rabaty i nie jest tak drogi jak na allegro, bo 58zł za taki 2-2,5 m
-
- 50p
- Od: 10 sie 2009, o 13:00
Dzięki kochana za ten instruktaż tarasowy teraz widzę ,że u nas sporo wyżej bo na ok wydaje mi się ,że 3-4 pustaki .
-
- 50p
- Od: 10 sie 2009, o 13:00
Ja ostatnio kupiłam goryczkę za 5 zł sporą sadzonkę a na allegro z odbiorem w Krk za 11 zł kupiłam 4 pierwiosnki teraz mąż ma kilka dni wolnego i chcę go wyciągnąć do szkółki po modrzewia na patyku upolowałam szkółkę co nają go po 30 zł .
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj jestem zaskoczona twoją iloscią rabat (ale mile zaskoczona )
wrzosowisko przepiekne , zazdroszcze Ci tych wielu ciekawych i pieknych roslin
pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
wrzosowisko przepiekne , zazdroszcze Ci tych wielu ciekawych i pieknych roslin
pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi
amatorka015 cieszę się że Ci się podoba. Czekam aż się rozrosnie Chętnie zobaczę Twój ogród, daj linka
Renatko ja dużo roślin kupuje na allegro, mam kilku sprawdzonych sprzedawców. Niektórych roslin nie można dostać w szkółce, szczególnie jakichś rzadkich odmian. teraz własnie zamówiłam berberys Helmond Pilar bo w szkólkach w okolicy nie znalazlam. Udało mi sie zamowic po 4,50zł, przesylka 16zł, za 5 sztuk zaplacilam razem38 zl, moze byc, ale nie wszystko sie oplaca. Na przykład tawuły mam w szkołce po 7,50 a na allegro sa najtaniej po 5,50 plus przesyłka, nie opłaca się
Renatko ja dużo roślin kupuje na allegro, mam kilku sprawdzonych sprzedawców. Niektórych roslin nie można dostać w szkółce, szczególnie jakichś rzadkich odmian. teraz własnie zamówiłam berberys Helmond Pilar bo w szkólkach w okolicy nie znalazlam. Udało mi sie zamowic po 4,50zł, przesylka 16zł, za 5 sztuk zaplacilam razem38 zl, moze byc, ale nie wszystko sie oplaca. Na przykład tawuły mam w szkołce po 7,50 a na allegro sa najtaniej po 5,50 plus przesyłka, nie opłaca się
Babcia ma 86 lat i jej pasja to była działka i oczywiście żyje moim ogrodem, chociaż mieszka 200km ode mnie i od wielu lat nie ma juz działki, bo juz nie to zdrowie, niestetyLusia 57 pisze:Fantastyczny masz zielnik i babcię.
Migdalek kwitnie teraz, potem to zielone liscie, cudowne kwiatki, ale musi pasowac. ja tez mam kilka roslin ktore mi sie nie zmieszcza juz, mimo ze nie mam jeszcze wszystkiego zagospodarowanegoSure pisze:Pięknie, ale jeszcze lepiej będzie, jak wszystko się rozrośnie! A ja nawet nie wiedziałam, że masz migdałka, nawet się dziś nad nim zastanawiałam w markecie, tylko kompletnie nie miałam pomysłu, gdzie go posadzić!!
Moje iglaczki mini - kiedyś urosną
sosna gietka
sosna rumelijska
sosna koreańska
jadła mandżurska
jodła nikko
a ta nie wiem
biały fiołek
sosna gietka
sosna rumelijska
sosna koreańska
jadła mandżurska
jodła nikko
a ta nie wiem
biały fiołek
Świerk Procumbens Karzeł
Świerk Nidifirmis
i wiekszy
Swierk Daisy's White
skalnica
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko, tak oglądam te zdjęcia i myślę, że masz ogromny zapał i dużo energii, skoro tak dużo działasz w swoim ogrodzie.
Niektóre z tych iglaczków rosną powoli i ostatecznie nie osiągają dużych rozmiarów.
Ale i tak trudno sobie wyobrazić, jakie rozmiary potrafią osiągać.
Kiedy sadziliśmy świerki, to liczyłam, że taki jeden, może osiągnąć średnicę około 3 m.
Ale nie wzięłam pod uwagę tego, że taki będzie rósł podkarmiany w ogrodzie, a nie w lesie, gdzie miałby konkurencję innych.
Ani się obejrzysz, a urośnie Ci busz.
Niektóre z tych iglaczków rosną powoli i ostatecznie nie osiągają dużych rozmiarów.
Ale i tak trudno sobie wyobrazić, jakie rozmiary potrafią osiągać.
Kiedy sadziliśmy świerki, to liczyłam, że taki jeden, może osiągnąć średnicę około 3 m.
Ale nie wzięłam pod uwagę tego, że taki będzie rósł podkarmiany w ogrodzie, a nie w lesie, gdzie miałby konkurencję innych.
Ani się obejrzysz, a urośnie Ci busz.