forumowicz pisze:Fajny pomysł. Siej Michał, będziesz miał piękną rozsadę.
Tak powinienem Ci napisać, bo Ty się zaliczasz do początkujących. Ale ponieważ nie jestem złośliwy napiszę:
- Nie wiem jakiego Ty używasz papieru toaletowego, bo ten ogólnie dostępny, to ma za małą średnicę
rurek na które jest nawinięty. Będzie Ci rozmiękał, bo przecież to jest tylko papier a pomidor musi mieć stale wilgotno. Poza tym papiery toaletowe są wybielane SO3 i może Ci rozsada nie chcieć rosnąć wcale.. Jak masz zamiar sam robić rozsadę trzeba zgromadzić trochę kubków 0,4 l po jogurtach albo kupić za grosze pół litrowe , plastikowe kufle do piwa. Będą Ci służyły parę sezonów.
Pozdrawiam
Miło z Twojej strony.
Możę tu, na Forum mam 50 postów z hakiem, to nie znaczy, że jestem początkującym ogrodnikiem. Zajmuję się tym prawie 7 lat + to, że ilekroć jestem u babci w Rabce to podziwiam jej piękne pomidory rosnące pod nieogrzewanym tunelem foliowym.
Niezwykle dorodne warzywa itd. Racja, od dzisiaj zaprzestane zbierania tych rurek i zabieram się za opakowania po jogurtach maślankach itd. Jeśli bym się uparł to oczywiście pomidorki, które wysieję 15 marca (chyba że wcześniej) po przepikowaniu posadzę do takich średniej wielkości doniczek.
Ale za to jutro sieję kalarepę i paprykę na rozsadę.