AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!
Jagódko - dziękuję za tak miłe słowa
Przyznaję ze trawy też skradły mi trochę serca Posadziłam niewielkie turzyce, dodają rabatom lekkości i ładnie się komponują z żurawkami
A phormium szalenie mi się spodobało I właśnie w tych zielnkawo- limnokowo - żółtych odcieniach ! Pochodzi z Australii, ale jakoś znosi szkockie zimy. Mam nadzieję że się zadomowi w moim ogrodzie. Sprawdziłam w necie - po polsku to tęgosz. Podobno kwitnie, ale jak na kwiaty nie liczę, w szkocji chyba za zimne lato dla nich zadowolę sie pięknymi liśćmi
Przyznaję ze trawy też skradły mi trochę serca Posadziłam niewielkie turzyce, dodają rabatom lekkości i ładnie się komponują z żurawkami
A phormium szalenie mi się spodobało I właśnie w tych zielnkawo- limnokowo - żółtych odcieniach ! Pochodzi z Australii, ale jakoś znosi szkockie zimy. Mam nadzieję że się zadomowi w moim ogrodzie. Sprawdziłam w necie - po polsku to tęgosz. Podobno kwitnie, ale jak na kwiaty nie liczę, w szkocji chyba za zimne lato dla nich zadowolę sie pięknymi liśćmi
- AgaNet
Gosia - trawnik nie wygląda zle na zdjęciach - w rzeczywistości jest w dużo gorszym stanie...
Elle - no to szczęściara z ciebie
Loki - czyli sprawdza się traktowanie roślin tak po macoszemu... Walczą wtedy o przetrwanie i pięknie kwitną A jak człowiek chodzi, chucha i dmucha, to robią niespodzianki
Michalska - Marysiu, w tym roku roślinki wystartowały z wegetacją wyjątkowo szybko. Marzec był najcieplejszy od 150 lat, więc i w ogrodach bardziej letnio sie zrobiło. Na moim trawniku też na razie przetestuje te prostsze metody
Kogra - Grażynko - może i faktycznie najprostsze metody bywają najlepsze ? W tym tygodniu kompletny brak czasu, ale może w przyszłym pomyślimy nad tym rozwiązaniem areacyjnym
Nemezja - roślinki nie ucierpiały podczas zimy, nie zmarzły, to i szybko ruszyły z wegetacją
Elle - no to szczęściara z ciebie
Loki - czyli sprawdza się traktowanie roślin tak po macoszemu... Walczą wtedy o przetrwanie i pięknie kwitną A jak człowiek chodzi, chucha i dmucha, to robią niespodzianki
Michalska - Marysiu, w tym roku roślinki wystartowały z wegetacją wyjątkowo szybko. Marzec był najcieplejszy od 150 lat, więc i w ogrodach bardziej letnio sie zrobiło. Na moim trawniku też na razie przetestuje te prostsze metody
Kogra - Grażynko - może i faktycznie najprostsze metody bywają najlepsze ? W tym tygodniu kompletny brak czasu, ale może w przyszłym pomyślimy nad tym rozwiązaniem areacyjnym
Nemezja - roślinki nie ucierpiały podczas zimy, nie zmarzły, to i szybko ruszyły z wegetacją
- AgaNet
Helios, Helenko - nie wiem jak to będzie z tym trawnikiem, ale to fakt - pod wpływem forum znika szybko i w dużych ilościach
Aancyk - ja zaczęłam stosować kurzy granulat w zeszłym sezonie. W tym roku też już sypnęłam granulki wczesną wiosną Po podlaniu zapach jest ale roślinki ważniejsze, a zresztą i tak się wtedy nie siedzi na tarasie
Steasi - Paula, dawno cię nie było i gdzieś twój wątek mi się zawieruszył Do lata niestety daleko, temperatury ostatnio też niestety bliżej zera.... brrr.... Wiosno wróć !
Monia - dzięki Przy sadzeniu sypnęłam trochę nawozu do dołka, no i dałam dobrej ziemi dla RH. Tak więc z nawożeniem czekam aż przekwitną
Majeczko - ano busz mi się zrobił ale ja lubię jak jest tak gęsto nasadzone
-- 17 kwi 2012, o 19:59 --
Ziminca u mnie, wieje, pada na zmianie: deszcz z gradem......... brrrr....... niestety wiatrzysko ułamało mi pęd piwonii Oczywiście ten z pąkiem kwiatowym !!!!!!!!! Wypatrzyłam jeszcze jakiś na krzaku, ale jak tak dalej pójdzie to kwiatów na piwonii nie zobaczę
Ułamaną gałązkę włożyłam do wazoniku, ale w domu chyba nie zakwitnie... pączek zbyt mały.....
Aancyk - ja zaczęłam stosować kurzy granulat w zeszłym sezonie. W tym roku też już sypnęłam granulki wczesną wiosną Po podlaniu zapach jest ale roślinki ważniejsze, a zresztą i tak się wtedy nie siedzi na tarasie
Steasi - Paula, dawno cię nie było i gdzieś twój wątek mi się zawieruszył Do lata niestety daleko, temperatury ostatnio też niestety bliżej zera.... brrr.... Wiosno wróć !
Monia - dzięki Przy sadzeniu sypnęłam trochę nawozu do dołka, no i dałam dobrej ziemi dla RH. Tak więc z nawożeniem czekam aż przekwitną
Majeczko - ano busz mi się zrobił ale ja lubię jak jest tak gęsto nasadzone
-- 17 kwi 2012, o 19:59 --
Ziminca u mnie, wieje, pada na zmianie: deszcz z gradem......... brrrr....... niestety wiatrzysko ułamało mi pęd piwonii Oczywiście ten z pąkiem kwiatowym !!!!!!!!! Wypatrzyłam jeszcze jakiś na krzaku, ale jak tak dalej pójdzie to kwiatów na piwonii nie zobaczę
Ułamaną gałązkę włożyłam do wazoniku, ale w domu chyba nie zakwitnie... pączek zbyt mały.....
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Grad? Brrr..
U nas też zimno, ale przynajmniej słonecznie, ma się ocieplić trochę pod koniec tygodnia. Przydałoby się, bo mam zamiar popracować trochę w ogrodzie w ten weekend!
Jakie wesołe te Twoje rabaty, wyglądają jak latem...
U nas też zimno, ale przynajmniej słonecznie, ma się ocieplić trochę pod koniec tygodnia. Przydałoby się, bo mam zamiar popracować trochę w ogrodzie w ten weekend!
Jakie wesołe te Twoje rabaty, wyglądają jak latem...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
Agata, ano zimnica okropna ! Jest około 5 * , słońca brak, mgła.... gdzie ta wiosna ???
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Agusiu u Ciebie wiosna już była a u nas jeszcze nie żartowałam wszyscy czekamy na wytęsknioną wiosnę taką prawdziwą a nie z białym szronem czy gradem,ale u Ciebie i tak już prawie letnio Życzę ciepełka
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- AgaNet
Elle - dziękuję ! Ciepełko by się przydało, i to bardzo ! Dziś w nocy znowu tylko 4 * ale wieje dość zimny wiatr i wzmaga poczucie zimna....
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Aga u mnie to samo..Nizej jestem niz Ty,ale tez zimno jak diabli..Dzis u nas caly dzien lalo,nic w ogrodku nie zrobilam,nie szlo nosa wysciubic,bo nie dosc,ze deszcz to straszny wiatr brrr..
- AgaNet
Iza - u mnie leje, leje.... leje......... i nie zapowiadają poprawy pogody
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusia a u mnie zimno i nie chce padać , jest tak sucho , że latam z węzem .
Aguś, u nas też pada i ponoć do końca tygodnia taka aura ma nam doskwierać... Jezu, jak ja kocham słońce! Normalnie nie funkcjonuję przy takiej deszczowej pogodzie...
Mimo wszystko, uśmiechu życzę...
Mimo wszystko, uśmiechu życzę...
- AgaNet
Agniesiu, podlewasz ??? Chciałabym żeby i u mnie trochę to wszystko przeschło.agatka123 pisze:Agusia a u mnie zimno i nie chce padać , jest tak sucho , że latam z węzem .
......mam już dość tego ciągłego deszczu! Kiedy u mnie przestanie padać ???????
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga musiałam podlać , bo nawóz nie miał jak się rozpuścić
Więc wzięłam i polatałam z wężem po ogródku
Więc wzięłam i polatałam z wężem po ogródku