Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko...
Piekne hibiskusy,uwielbiam je,ja mam dwa,jeden bialy,drugi taki bialo-rozowy,jak wszystkie zaczynaja kwitnac to wyglada cudnie,naprawde.
Juz chce lata,juz chce ciepelka
Juz chce lata,juz chce ciepelka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękna kolekcja hibiskusów, ja sobie kupiła późną jesienią tego bylinowego i widzę patyczek z ziemi zielony sterczy więc chyba będzie rósł
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
GOSIU- tak wszystkie rosną w słońcu i chyba im dobrze,tym bylinowym usychają na zimę łodygi i mają wypuścić zobaczymy co będzie
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- ElleBelle
IZKO,MARYSIU-Tych bylinowych jeszcze nie rozgarniałam kopczyków żeby się całkiem nie dołować Ale mam taką cichą nadzieję,że będzie dobrze. One dość póżno wychodzą to niech sobie cicho siedzą
Pozdrawiam, Ela
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu storczyki śliczne każdy jeden i grudniki wspaniałe i kolorowe. I masz piękny zielony ogród taki wspaniały busz.
Najwieksze wrażenie zrobiły na mnie te wielkie zółte datury na początku twojego wątku, chyba też trochę z sentymentu bo moja babcia miała takie i różowe. Ale żółte były najwieksze raz miały 80 kwiatów, teraz zostało po nich tylko wspomnienie, przemarzły w piwnicy. Chyba muszę w tym roku postarać się choćby o jedną daturę.
Najwieksze wrażenie zrobiły na mnie te wielkie zółte datury na początku twojego wątku, chyba też trochę z sentymentu bo moja babcia miała takie i różowe. Ale żółte były najwieksze raz miały 80 kwiatów, teraz zostało po nich tylko wspomnienie, przemarzły w piwnicy. Chyba muszę w tym roku postarać się choćby o jedną daturę.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
- ElleBelle
BASIU-bardzo mi miło że do mnie zajrzałaś i że Ci się podoba mój ogród i moje domowe kwiatki Datury mam no nie wiem może miałam bo jakoś oznak życia nie widzę Żółty ,biały i różowy ale pacną najpiękniej żółte Ten rok jest jakiś taki popaprany że nie wiem co mam czy nie zginęło
Pozdrawiam, Ela
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
Ależ hibiskusy no no! piękna kolekcja, a kwiaty masz rację - olbrzymy Choć tyle na pocieszenie zanim wiosna zechce zawitać na dobre
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, jak ciepło się na duszy zrobiło dzięki kwiatuszkom.
Pogoda u mnie koszmarna, pada, siąpi, wieje.
I jak te kwiatki mają rosnąć
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Elu, hibiskusy są przepiękne Pokazuj więcej tych swoich cudeniek
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Elu śliczne hibiskusy Czy ten biały to bylinowy Ja kupiłam taki jednoroczny
- ElleBelle
SYLWIO-kwiaty ma ogromne tylko krótko kwitną ,a szkoda
HELENKO-no nic nie kwitnie pogoda listopadowa to trzeba się pocieszyć kolorkami żeby doła całkiem nie złapać
KASIU -mówisz i masz,fanie że podobają Ci się
ROMCIU-ja Ciebie proszę Ty mnie nie strasz jakimiś jednorocznymi To są bylinowe ,błotne nie wiem dlaczego,tak się nazywają Tak biały i bordowy,to są te bylinowe
A tak na pokrzepienie serc, przywołanie wiosny i wzmożenie apetytu, pochwalę się Wam moją brzoskwinią, która (odpukać ) pięknie owocuje mi prawie co roku. I jak widać zbiory są okazałe i cieszą nie tylko mnie, ale także dzieci i przede wszystkim wnuki!!
HELENKO-no nic nie kwitnie pogoda listopadowa to trzeba się pocieszyć kolorkami żeby doła całkiem nie złapać
KASIU -mówisz i masz,fanie że podobają Ci się
ROMCIU-ja Ciebie proszę Ty mnie nie strasz jakimiś jednorocznymi To są bylinowe ,błotne nie wiem dlaczego,tak się nazywają Tak biały i bordowy,to są te bylinowe
A tak na pokrzepienie serc, przywołanie wiosny i wzmożenie apetytu, pochwalę się Wam moją brzoskwinią, która (odpukać ) pięknie owocuje mi prawie co roku. I jak widać zbiory są okazałe i cieszą nie tylko mnie, ale także dzieci i przede wszystkim wnuki!!
Pozdrawiam, Ela
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Elu, Twoja kolekcja hibiskusów powaliła mnie na kolana
U mnie jakoś nie chcą rosnąć... Może podpowiesz mi jakieś wskazówki odnośnie uprawy? jakie stanowisko, ziemia, nawozy..? Rosną przed iglakami, w słonecznym ale nie palącym miejscu, mocno żółkły im liście latem, więc jesienią je obciełam dosyć nisko..teraz są takie paskudne kikuty... Nie wiem, czy to przeżyły... Czy Twoje już pokazują oznaki życia?
U mnie jakoś nie chcą rosnąć... Może podpowiesz mi jakieś wskazówki odnośnie uprawy? jakie stanowisko, ziemia, nawozy..? Rosną przed iglakami, w słonecznym ale nie palącym miejscu, mocno żółkły im liście latem, więc jesienią je obciełam dosyć nisko..teraz są takie paskudne kikuty... Nie wiem, czy to przeżyły... Czy Twoje już pokazują oznaki życia?
Elu brzoskwinka do schrupania lub mniamniania - ślinka cieknie taka apetyczna. Zdradź proszę sekret jak Ty to robisz, że tak ładnie owocuje?? A ta malutka - oj..... śliczniusia po prostu i te loczki - no do całowania buziaczek
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}