Planuję ogród nieśmiało
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Planuję ogród nieśmiało
Dla mnie trochę za niskie, będę musiała bambusowe kupić
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu, u mnie one też nie funkcjonują jako podpora - a raczej jako osłona przed zadeptaniem
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Ja w tym roku dokupiłam kratki drewniane , jeszcze muszę nabyć podpory bambusowe. W szystko traktuję lakierobejcą aby nie zszarzało i było trwalsze.
Dzień zapowiada się słoneczny , ma być coraz cieplej, wszystkiego dobrego
Dzień zapowiada się słoneczny , ma być coraz cieplej, wszystkiego dobrego
- avalonne
- 500p
Ja też wszystko maluję, mój ulubiony kolor to dąb
Ja również szukam jakiejś podpory - żeby zabezpieczyć różę pnącą rosnącą przy altanie od ludzi narażonych na jej kolce Taka metalowa odpada, bo maksymalny rozstaw podpory dołem może wynosić max 30 cm.
Miłego dnia
Ja również szukam jakiejś podpory - żeby zabezpieczyć różę pnącą rosnącą przy altanie od ludzi narażonych na jej kolce Taka metalowa odpada, bo maksymalny rozstaw podpory dołem może wynosić max 30 cm.
Miłego dnia
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Witaj Celinko zrobiłam sobie spacerek po Twoim ogródeczku jest ślicznie wszystko zaplanowane ,
a altanka super i kwitnąca budleja z motylkami
a altanka super i kwitnąca budleja z motylkami
- avalonne
- 500p
Renatko dziękuję ale wiesz, ta budlejka z motylkami to jest przykładowe zdjęcie z Internetu, bo moje budlejki dopiero w tym roku na wiosnę sadzone ale mam szczerą nadzieję, że urosną i że będą motylki... - a wtedy na pewno wrzucę zdjęcia
- anastazja B
- 1000p
Celinko metalowe podpory są bardzo dobre do róż tylko nie te z supermarketów tylko zamawiane np u kowala ( najlepiej znajomego lub poleconego) On zrobi na wymiar i z mocnych prętów a jak zdolny to i ładne ozdoby walnie. Co prawda trochę to kosztuje.
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ale cudna altanka, naprawdę robi wrażenie i na dokładkę ładny ogród moja budlejka zakwitła po 3 latach więc nie jest źle
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Celinko na pewno pięknie Ci budleje wyrosną moje pięknie kwitły a motyli to nie można było zliczyć,i ten zapach...
Moje podgryzł jakiś szkodnik i bardzo słabo kwitną ,trzeba będie kupić nowe bo warto
Moje podgryzł jakiś szkodnik i bardzo słabo kwitną ,trzeba będie kupić nowe bo warto
- anastazja B
- 1000p
Moja budleja też wypuszcza nowe pędy a już myślałam ,że przemarzła
- avalonne
- 500p
O jak tu gwarnie - cieszę się, że tyle osób do mnie przyszło
Beatko, metalowe podpory, które kupiłam były tanie jak barszcz - dałam chyba 15 za sztukę, bo była wyprzedaż - i nie kupowałam w hipermarkecie, a wysyłkowo.
Kiedyś zamówię pewnie takie u kowala, ale na razie muszę się odbić od dna, bo cała kasa na ogród poszła
Bardzo się cieszę, że Twoja budlejka będzie rosła
Trzynastko, witam Cię serdecznie i cieszę się, że zajrzałaś Moje budleje jakby zaczęły rosnąć - widocznie humory im minęły
A na dodatek dzisiaj kupiłam jeszcze jedną w Biedronce
Renatko, właśnie liczę na motyle Mam małe dzieci - to będzie atrakcja również dla nich
Beatko, metalowe podpory, które kupiłam były tanie jak barszcz - dałam chyba 15 za sztukę, bo była wyprzedaż - i nie kupowałam w hipermarkecie, a wysyłkowo.
Kiedyś zamówię pewnie takie u kowala, ale na razie muszę się odbić od dna, bo cała kasa na ogród poszła
Bardzo się cieszę, że Twoja budlejka będzie rosła
Trzynastko, witam Cię serdecznie i cieszę się, że zajrzałaś Moje budleje jakby zaczęły rosnąć - widocznie humory im minęły
A na dodatek dzisiaj kupiłam jeszcze jedną w Biedronce
Renatko, właśnie liczę na motyle Mam małe dzieci - to będzie atrakcja również dla nich
- avalonne
- 500p
Dzisiaj u nas było chłodno, więc po powrocie z pracy zrobiłam tylko obchód ogrodu Róże po oprysku nie wyglądają gorzej - miejmy nadzieję, że choroba została zduszona w zarodku
Moje róże Aspirin Rose szykują się do kwitnienia i to jak
mają nawet 5 pąków na jednym pędzie
Pąki są już też na Clair Austin, ale już pojedyncze:
Bardzo ładne ulistnienie mają róże otrzymane od sąsiadki - jest to albo Montana, albo Rumba. Stawiam na tą pierwszą :
i też już mają pąki
Powojnik "Solidarność" wspina się coraz wyżej po pergoli
A Jan Paweł II urósł już taki duży jak siatka
Souvenir du docteur Jamain całkiem dobrze rośnie sobie w ciemnym kącie - jest mu tam ciepło i wilgotno
Goździki siane w tamtym roku już przymierzają się do kwitnienia
A aniołek na pergolce cieszy się, że wokół tak cudownie zielono
Hibiskus w domku kwitnie i czaruje - Tereniu i powiedz, czy nie taki sam jak Twój
A teraz roślinki, które przywiozłam i których jeszcze nie znam. Tu liczę na Waszą pomoc i podanie nazw roślin
Coś, co wygląda jak jakaś funkia, ale czy nią jest? czaiło się w fiołkach
Coś co często widzę, ale nie znam nazwy tej roślinki:
I jakaś roślinka skalna - też nie znam nazwy:
A na sam koniec niespodzianka
Ubiegłej jesieni zrobiliśmy odprowadzenie deszczówki do beczki, którą zakopaliśmy w ogrodzie. Teraz ze starego betona i niepotrzebnych kamieni mój M próbuje zrobić coś w rodzaju studni. Co wyjdzie, zobaczymy. Na razie wygląda to tak:
No to tyle foto-rewelacji na dziś
Moje róże Aspirin Rose szykują się do kwitnienia i to jak
mają nawet 5 pąków na jednym pędzie
Pąki są już też na Clair Austin, ale już pojedyncze:
Bardzo ładne ulistnienie mają róże otrzymane od sąsiadki - jest to albo Montana, albo Rumba. Stawiam na tą pierwszą :
i też już mają pąki
Powojnik "Solidarność" wspina się coraz wyżej po pergoli
A Jan Paweł II urósł już taki duży jak siatka
Souvenir du docteur Jamain całkiem dobrze rośnie sobie w ciemnym kącie - jest mu tam ciepło i wilgotno
Goździki siane w tamtym roku już przymierzają się do kwitnienia
A aniołek na pergolce cieszy się, że wokół tak cudownie zielono
Hibiskus w domku kwitnie i czaruje - Tereniu i powiedz, czy nie taki sam jak Twój
A teraz roślinki, które przywiozłam i których jeszcze nie znam. Tu liczę na Waszą pomoc i podanie nazw roślin
Coś, co wygląda jak jakaś funkia, ale czy nią jest? czaiło się w fiołkach
Coś co często widzę, ale nie znam nazwy tej roślinki:
I jakaś roślinka skalna - też nie znam nazwy:
A na sam koniec niespodzianka
Ubiegłej jesieni zrobiliśmy odprowadzenie deszczówki do beczki, którą zakopaliśmy w ogrodzie. Teraz ze starego betona i niepotrzebnych kamieni mój M próbuje zrobić coś w rodzaju studni. Co wyjdzie, zobaczymy. Na razie wygląda to tak:
No to tyle foto-rewelacji na dziś
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Celinko ,pączki masz faktycznie duże .Moje mniejsze .Ta roślina z bialozielonym liściem ,to wiązówka a ta druga to jakiś gatunek aloesa .Twój mężuś to zdolny facet ,studzienka jak malowanka