Grubosz - Crassula Cz.1
Re: Grubosz jak uformowac?
Sliczne te Twoje kaktusiki.Ogolem mam bardzo duzo roslinek,roznego rodzaju,nawet sama ich nie policze.Grubosze rozne gatunki ,kaktusy,sukulenty,paprocie ,hoje,duzo by opowiadac ale nie umiem jeszcze wrzucac zdjec,wstyd mi
Z czasem sie wszystkiego nauczysz:) Początku najtrudniejsze, a później bedzie cudownie:) to moze załóż swój wątek?? i pokaz nam twoje skarby co??
- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
noNo ja mam w plan ie sprawić sobie hobbitka;p
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu
- luczek95
chyba chodzi o swój wątek ??
No to wchodzissz w kaktusy i sukulenty(zależnie od rodzaju roślin jakie posiadasz) i klikasz Nowy temat
a jeśli chodzi o dodawanie fotek to gdy piszesz posta pod okienkiem w którym piszesz masz takie coś:
Dodawanie zdjęć do postu przez Imageshack.us
Dodawanie zdjęć przez Fotosik
(Ja korzystam z fotosika;)
Mam nadzieje że pomogłem
No to wchodzissz w kaktusy i sukulenty(zależnie od rodzaju roślin jakie posiadasz) i klikasz Nowy temat
a jeśli chodzi o dodawanie fotek to gdy piszesz posta pod okienkiem w którym piszesz masz takie coś:
Dodawanie zdjęć do postu przez Imageshack.us
Dodawanie zdjęć przez Fotosik
(Ja korzystam z fotosika;)
Mam nadzieje że pomogłem
Witajcie!
Proszę o poradę odnośnie przycinania gruboszy. Czy z załączonymi modelami da się zrobić coś dzięki czemu nabiorą "ładnych kształtów"? Przyznam, że mam ich sporo, lecz jeszcze nigdy nie podchodziłam do nich od strony fachowej. Będę wdzięczna, ponieważ nie chcę by się za bardzo rozrosły, ani żeby za bardzo poszły w górę. Jeśli mam je ciąć to ewentualnie gdzie i czy już mogę to robić czy może poczekać do wiosny.
Proszę o poradę odnośnie przycinania gruboszy. Czy z załączonymi modelami da się zrobić coś dzięki czemu nabiorą "ładnych kształtów"? Przyznam, że mam ich sporo, lecz jeszcze nigdy nie podchodziłam do nich od strony fachowej. Będę wdzięczna, ponieważ nie chcę by się za bardzo rozrosły, ani żeby za bardzo poszły w górę. Jeśli mam je ciąć to ewentualnie gdzie i czy już mogę to robić czy może poczekać do wiosny.
Powie mi ktoś, jak uformować moje grubosze:
na takie, jak ma harpii411? Piękny te Twoje drzewko hobbita. Moje mają chyba ponad 2 lata. Nie obcinam ich, bo nie chce mieć ciągle takich małych. Ale ten okazały u harpii... miód.
na takie, jak ma harpii411? Piękny te Twoje drzewko hobbita. Moje mają chyba ponad 2 lata. Nie obcinam ich, bo nie chce mieć ciągle takich małych. Ale ten okazały u harpii... miód.
- luczek95
Ja jestem ciekaw jak przycinać system korzeniowy aby otrzymać bonsai...
Obecnie czekam aż malutka sadzoneczka sie powiększy
Obecnie czekam aż malutka sadzoneczka sie powiększy
ale jak je formować, by nie przyciąć za dużo?
- Zulka
- 100p
- Od: 29 cze 2009, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja tam wybieram główne pędy, najmocniejsze i najładniejsze a te co z boku wyrastają ucinam. Chodzi o to żeby odciąć czubki to będą się rozrastać. Ostatnio przycięłam jednego grubosza porządnie żeby się zagęścił na czubie i chyba będzie ładnie:) Jest tu sporo informacji na forum, poszperaj i będziesz wiedzieć wszystko co jest niezbędne do prawidłowej pielęgnacji. Pozdrawiam.