Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3
Nie było mnie a tu nowe zdjęcia - kociska rozleniwione - mój znalazł sobie dziuple w ligustrze i tam spogląda (skarpa) na wszystko i wszystkich, oby ptaszki zostawił w spokoju
W plener .... w plener - piękna pogoda
W plener .... w plener - piękna pogoda
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Jagi, witam upalnie w nowym tygodniu!
Masz coś orzeźwiającego pod ręką? U mnie gorąc niemożliwy.
Pytałaś mnie o opinię o Munstead Wood - absolutnie brać! Piękna, zdrowa, o oszałamiającym zapachu... prawdziwy cukierek
Miłego!
Masz coś orzeźwiającego pod ręką? U mnie gorąc niemożliwy.
Pytałaś mnie o opinię o Munstead Wood - absolutnie brać! Piękna, zdrowa, o oszałamiającym zapachu... prawdziwy cukierek
Miłego!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kochana
Jagi moja ulubiona, chyba sobie nie pomyślałaś że ja mogłabym się na Ciebie pogniewać? No na Ciebie? Przecież to jest absolutnie niemożliwe, aaaawykonalne i w ogóle nie do pomyślenia
To ja jestem tak rzadko na Forum, że po prostu mi aż wstyd... nie mam kiedy wpisywac się u Was, pisać u siebie.... Ale mam nadzieję, że jesienią i zimą nadrobimy.
Ibrakadabra w swoich pozach jest oczywiście niepowtarzalna, ale i Szuwarek dzielnie znosi upał. Myzianko dla wszystkich podopiecznych poproszę. Ja zmykam podlewać.
Buzaki wciąż nieustające
Jagi moja ulubiona, chyba sobie nie pomyślałaś że ja mogłabym się na Ciebie pogniewać? No na Ciebie? Przecież to jest absolutnie niemożliwe, aaaawykonalne i w ogóle nie do pomyślenia
To ja jestem tak rzadko na Forum, że po prostu mi aż wstyd... nie mam kiedy wpisywac się u Was, pisać u siebie.... Ale mam nadzieję, że jesienią i zimą nadrobimy.
Ibrakadabra w swoich pozach jest oczywiście niepowtarzalna, ale i Szuwarek dzielnie znosi upał. Myzianko dla wszystkich podopiecznych poproszę. Ja zmykam podlewać.
Buzaki wciąż nieustające
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale zaszalałas z tym remontem.
Jestem bardzo ciekawa co udało Ci sie wsadzić w puste miejsce nic nie kupując.
Chociaż słysze o planowanych nowych różyczkach
Avalon dzisiaj zakwitł.
Ale zdjęcia niet
Jestem bardzo ciekawa co udało Ci sie wsadzić w puste miejsce nic nie kupując.
Chociaż słysze o planowanych nowych różyczkach
Avalon dzisiaj zakwitł.
Ale zdjęcia niet
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witam cienistym zakątkiem tych, którzy są na łonie natury i tych, którzy jeszcze lub już nie mogą
Zrobiło się trochę chłodniej pod pełnym słońcem, mam więc zamiar kontynuować szlachetne dzieło gleboryjca. Jeszcze trochę tej gleby do zrycia zostało... Ogród trochę przygasa, przekwitły lilie, a róże jeszcze nie zebrały się do ponownego kwitnienia i od razu zrobiło się mniej bujnie i mniej kolorowo... , ale czy gorzej
Sosenko , przyznaję, latanie z wężem jest zajęciem mało twórczym, choć Basia twierdzi, że właśnie przy tej czynności może spokojnie myśleć o zmianach na poszczególnych rabatach. Może kup sobie jakiś wydajny zraszacz, który tę robotę wykona za Ciebie, bo na szybki odwrót upałów za bardzo bym nie liczyła. Ja ta to konto nabyłam kolejne 20 m węża, żeby sięgnął do każdego zakątka ogrodu.
Dla Ciebie Rose de Rescht.
Agnieszko, biedne te nasze koty, one też pewnie nie przywykły do takich wysokich temperatur . Na potęgę szukają cienia i nawet dokazywać nie mają ochoty. Tylko Ibrakadabra wykazuje czasem chęć do figlowania, ale kocury nie...
Zobacz, jak sobie odpoczywa Szuwarek.
Agu, ratuję się zimną kawą lub herbatą z cytryną, niczym z procentami, żeby nie ryć nosem w rabatkach, co przy tym upale byłoby prawdopodobne, no i grozi bólem głowy , a tego to już naprawdę nam nie trzeba. Pytałam Cię o różę, bo intensywnie szukam miejsca na jeszcze kilka, w tym purpurowych, i zależy mi na sprawdzonej opinii. A za tę serdecznie dziękuję .
Troszkę dziś jakby chłodniej, wiaterek powiewa, ale jak będzie dalej Teraz trochę narzekamy, ale niebawem będziemy to lato wspominać z łezką w oku i... z utęsknieniem czekać na następne .
Dedykuję Ci Avalona, jakoś nie pamiętam, czy go masz.
O, Daffo, moje Słoneczko się odnalazło i w dodatku nie gniewa się, że je zgubiłam, choć powinnam pilnować, jak największy skarb . Odpoczywałaś gdzieś To bardzo dobrze. Bardzo boleję, że nie masz czasu na ogródkowanie i prezentację mojego ulubionego ogrodu, ale może choć od czasu do czasu... . Widzę, że szukasz dobrych pnących róż, ja też, więc przypatruję się radom, jakich Ci udzielają życzliwe koleżanki z forum, może i ja skorzystam z tych rad... Ale najbardziej interesuje mnie efekt Twoich poczynań, który nam kiedyś pokażesz, prawda
A póki co, buzaki od serca . I takie cóś...
Margo, łapiesz mnie za słówka i słusznie. Nie chcę już niczego kupować, oprócz... róż .
A poza tym, sama wiesz, ogród nigdy ogrodnika tak do końca nie zadowala, zawsze jest coś, co trzeba zmienić, przesadzić. Ot choćby mój Abraham Darby, drań jeden, takie ładne miejsce mu wybrałam, w półcieniu, rozrósł się pięknie, ale co z tego, kiedy wszystkie kwiatki odwraca d... do widza, a twarzą do słońca . Zbieram sugestie, jakie róże nabyć. Głównie szukam małych rabatówek, które długo kwitną i nie gubią kwiatów po dwóch dniach... Są takie
Dla Ciebie rabata tarasowa, która wymaga remontu, bo zrobiła się zbyt czerwona .
Sceny z życia ogrodu.
Kolejna poszerzona rabata, czyli remont w gościnnym trwa.
A teraz miejsce pracy prawdziwego ogrodnika, według Filozofa, oczywiście .
Może teraz zmieni zdanie o mnie, jako ogrodniku .
A takie cóś szalało na sąsiedniej ulicy. Czymś takim to dopiero można straszyć dzieci .
Dzięki za odwiedziny zielonych pokoi - Jagoda
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Czy TO żyje?
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Jeszcze jak żyje , Majowa, a jak się wyginało .
I jakie TOTO olbrzymie .
Żeby to pokazać, lepszy byłby film .
Pozdrawiam - Jagoda
I jakie TOTO olbrzymie .
Żeby to pokazać, lepszy byłby film .
Pozdrawiam - Jagoda
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Jagi kochana dzięki za przepiękne kogutki (?).
Przesłodkie i przesłodka poza ... Trafiłaś z dedykacją - lubię takie drobiazgi.
Wiesz, moje dzieci jak ostatnio zobaczyły takie TO to zdążyły - na wyścigi oczywiście - wspiąć się po TYM na dobre 20 metrów nad ziemię zanim to zauważyłam .... Schodzili znaczenie wolniej -chyba - widząc wściekłą mamusię na dole
Oczywiście TOTO wówczas nie pracowało....tylko stało sobie samotne i niezabezpieczone (jeśli kilu desek nie liczyć)
Co do róż to oczywiście powiem, co zdecydowałam.... No i wstawię fotki
Wakacje....szkoda że to tak krótko. Byliśmy w południowej Dalmacji, Dubrowniku, na Korculi
Buzaki wspominkowe
Przesłodkie i przesłodka poza ... Trafiłaś z dedykacją - lubię takie drobiazgi.
Wiesz, moje dzieci jak ostatnio zobaczyły takie TO to zdążyły - na wyścigi oczywiście - wspiąć się po TYM na dobre 20 metrów nad ziemię zanim to zauważyłam .... Schodzili znaczenie wolniej -chyba - widząc wściekłą mamusię na dole
Oczywiście TOTO wówczas nie pracowało....tylko stało sobie samotne i niezabezpieczone (jeśli kilu desek nie liczyć)
Co do róż to oczywiście powiem, co zdecydowałam.... No i wstawię fotki
Wakacje....szkoda że to tak krótko. Byliśmy w południowej Dalmacji, Dubrowniku, na Korculi
Buzaki wspominkowe
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jagi, cienisty zakątek idealny na dzisiejsze popołudnie...a miejsce pracy ogrodnika wymarzone
To nalewam sobie zimnego ponczu i siadam do "pracy"
To nalewam sobie zimnego ponczu i siadam do "pracy"
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stwór wygląda na Mechagodzillę
Była cała seria z tym potworem,ja widziałem Powrót Mechagodzilli
Chłodne pozdrowienia,
Sławek
Była cała seria z tym potworem,ja widziałem Powrót Mechagodzilli
Chłodne pozdrowienia,
Sławek
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Na ławeczce filozofa powinnaś poustawiać jak sąsiad na drabinie wiadra po farbach
Remont na całego
Ja coś nie mam zapału w tą gorączkę i wielkie remonty zostawiam na jesień.
Za to Ciebie podziwiam
Remont na całego
Ja coś nie mam zapału w tą gorączkę i wielkie remonty zostawiam na jesień.
Za to Ciebie podziwiam
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Ja też nie mam siły na nic a dziś jeszcze miałam z młodym jazdę do lekarza autobusami prawie 7 godzin
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jagodo Pomorska -jak to pięknie brzmi tak nawiasem mówiąc - zaglądam do Zielonych Pokoi Filozofa , bo jest tu wszystko , co lubię : humor , rozważania , przemyślenia i przede wszystkim - Gospodyni - zawsze życzliwa i odlotowa ( nie mylić z miotłą czarownicy z Sabatu .
jak dobrze ,że jesteś .
Pozdrawiam , wykończona upałami J. Małopolska
jak dobrze ,że jesteś .
Pozdrawiam , wykończona upałami J. Małopolska
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...