Weranda u Maji :) cz.3
-
- 50p
- Od: 29 sie 2010, o 15:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Weranda u Maji :) cz.3
Wczoraj???? Był jakiś strajk na poczcie czy co? Paczka priorytet od poniedziałku do czwartku??? Chyba nic z nich nie będziesz miała
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Maju, a skoro Ty tak zachęcasz do siania to może daj no jakiś przepis na poszerzenie i wydłużenie parapetów Ja mam siewki już popikowane ostróżek, szałwii omszonej (chyba ją skrzywdziłam bo zaczęła padać, raptem kilka rośnie , kocimiętki, zatrwiana, poziomki, ostrogowca, łubinu, tawułki arendsa (swoją drogą zszokowałam się gdy otworzyłam nasionka za 3,90, a tam 8 mini nasionek w torebeczce strunowej , szczepkami pelargonii, patykami azalii i derenia, oraz eksperymerntalnie-pomidory koktailowe, malinowe, kalafiora, papryczki piri piri, i selera. Oraz całe biurko mojego M zastawiłam wielgaśnymi donicami z kannami, które podpędzam ....i teraz kto mnie pobije w ilości siewek
Zmoderowano./Iwona
Zmoderowano./Iwona
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A'propo patyczków azalii-robisz 1wszy raz czy kolejny?Napisz na pw coś więcej,chętnie podgapię.
W zeszłym roku ułamałam kawałek rh i wsadziłam w ziemię obok dorosłego-łanie wygląda po zimie:)
Masz piękną kolekcję maluszków.
Dawno siałas ostróżki?
W zeszłym roku ułamałam kawałek rh i wsadziłam w ziemię obok dorosłego-łanie wygląda po zimie:)
Masz piękną kolekcję maluszków.
Dawno siałas ostróżki?
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Asiu, nic Ci za specjalnie nie powiem, bo te patyczki są z mojej pierwszej azalii, która mi się pod śniegiem połamała A tak na nią chuchałam i dmuchałam. Patyczki wstawiłam do szklanki z wodą. Powinien być jeszcze ukorzeniacz, ale ja go nigdy nie stosowałam. Ponoć azalie bardzo łatwo się ukorzeniają. Niby można do ziemi, ale ja wolę do wody-jakiś ten sposób jest dla mnie pewniejszy. Czy coś z tego wyjdzie to dam Ci znać Ostróżki siałam jakoś po połowie stycznia i bardzo ładnie rosną, już zaczęły puszczać właściwe liście. Jak mi się wszystkie poprzyjmują to będę miała 35 ostróżek bylinowych
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
-
- 50p
- Od: 29 sie 2010, o 15:57
Hej, hej, co tu tak cicho? Wszyscy śpią? Majko, czyżby wiosna od Ciebie uciekła? Co tam nowego wysiałaś?
Widzę tu jakieś sposoby patyczkowe na "gazetę" Musze zgłębić temat i poczytać, co dziewczyny popisały. Ta gazeta ma być mokra? I w jakim okresie to robić? Ktoś coś wie?
Widzę tu jakieś sposoby patyczkowe na "gazetę" Musze zgłębić temat i poczytać, co dziewczyny popisały. Ta gazeta ma być mokra? I w jakim okresie to robić? Ktoś coś wie?
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
Hej Majeczko gdzie jesteś????co tu taka cisza???
Pozdrawiam Ilona
Mój wątek:Balkonowe inspiracje Lolki
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Kochani jestem ,przepraszam za moją nieobecność
Celinko kochana z całych sił walczyłam,żeby postawić na nogi Pelaśki,ale mimo to
niestety nie udało mi się Za długo na poczcie leżały Wysiałam Petunii,z siewu zebranego mojej mamci,popikowałam czerwoną Szałwie i już powolutku czas na łososiową i różową
Lolka jestem kochana Wiosna nie uciekła,czekam z utęsknieniem na słoneczko,bo ma być już jutro
Serce wtedy bardzo się raduję,zamierzam w tygodniu wystawiać na dzień Begonki i Fuksje na dwór ,oczywiście na noc do domku
Celinko kochana z całych sił walczyłam,żeby postawić na nogi Pelaśki,ale mimo to
niestety nie udało mi się Za długo na poczcie leżały Wysiałam Petunii,z siewu zebranego mojej mamci,popikowałam czerwoną Szałwie i już powolutku czas na łososiową i różową
Lolka jestem kochana Wiosna nie uciekła,czekam z utęsknieniem na słoneczko,bo ma być już jutro
Serce wtedy bardzo się raduję,zamierzam w tygodniu wystawiać na dzień Begonki i Fuksje na dwór ,oczywiście na noc do domku
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Moje fuksje ładnie się już zazieleniły
- lolka289
- 100p
- Od: 4 kwie 2012, o 12:27
Witaj powiedz mi Majeczko czy swoim fuksjom po zimie dajesz jakiś nawóz???
Pozdrawiam Ilona