Wygrzebane na targach staroci
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2
Takie kafelki bym chciała mieć, gdzie kupiłaś jeśli można zapytać?
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
KASIU, kupiłam w Leroy, poszperaj w internecie, na pewno dostaniesz i taniej.
Hej
Widzę że lubujecie się w takich "starych" rzeczach, mam pytanie, otóż mam komplet karafkę i 6 kielichów takich brązowych, jak wiele rzeczy tutaj na zdjęciach, chętnie bym to zamieniła na jakąś sadzonkę (np różę) czy mogę tu coś takiego "ogłosić"?
Sekcja handlowo- wymienna, znajduje się w innym dziale forum, pomid.
Widzę że lubujecie się w takich "starych" rzeczach, mam pytanie, otóż mam komplet karafkę i 6 kielichów takich brązowych, jak wiele rzeczy tutaj na zdjęciach, chętnie bym to zamieniła na jakąś sadzonkę (np różę) czy mogę tu coś takiego "ogłosić"?
Sekcja handlowo- wymienna, znajduje się w innym dziale forum, pomid.
Piękne te wasze zdobycze. To mi zostaje pewnie słomczyn albo w-wa a tam pewnie ceny zaporowe bliżej chyba nic takiego nie ma. Podpowiedzcie proszę, ja też chcę takie oryginały
Pozdrawiam Edyta
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ramka kształtowo super oryginalna.
Wiesz ja się za bardzo nie znam ale widziałabym tam taką damę spacerująca w sukni z dużą pupą i z trenem nad brzegiem stawu z koronkową parasolką przeciwsłoneczną a w wodzie łódka z kawalerem w meloniku, ale to tylko takie moje pierwsze skojarzenie.
Wiesz ja się za bardzo nie znam ale widziałabym tam taką damę spacerująca w sukni z dużą pupą i z trenem nad brzegiem stawu z koronkową parasolką przeciwsłoneczną a w wodzie łódka z kawalerem w meloniku, ale to tylko takie moje pierwsze skojarzenie.
Pozdrawiam Edyta
Może jakiś fajny kolaż z rodzinnych zdjęć, najlepiej czrno- białych i sepii.
- amba19
Edytko - twój opis skojarzył mi się ze sceną z "Nocy i dni"... tylko tam kawaler był w stawie a nie na łódce...
Jagusiu - to jest duża rama...kolaż ze zdjęć byłby chyba mało czytelny, chyba, żeby to były naprawdę duże powiększenia...
Zastanawiałam się nad zdjęciami dziadków albo prababci ale takie wielkie powiększenie jest dość kosztowne...muszę to dobrze przemyśleć...
Tutaj widać jak duży jest mój zakup...
Jagusiu - to jest duża rama...kolaż ze zdjęć byłby chyba mało czytelny, chyba, żeby to były naprawdę duże powiększenia...
Zastanawiałam się nad zdjęciami dziadków albo prababci ale takie wielkie powiększenie jest dość kosztowne...muszę to dobrze przemyśleć...
Tutaj widać jak duży jest mój zakup...
-
- 50p
- Od: 23 cze 2010, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. A nie potrzebujesz lustra? Piękna ta rama, rzeczywiście.
Bożena
-
- 50p
- Od: 21 maja 2012, o 13:23
- Kontakt:
Ja też widziałabym lustro w tej ramie. Jak odnowisz kredens to wstaw fotki, ja niestety swój musiałam wyrzucić zalało mi piwnice i kredens się rozleciał.
Radość jest większa, gdy masz ją z kim dzielić
- amba19
No właśnie mam ramę na lustro i to z historią, w niej nie może być nic innego tylko muszę ja trochę odnowić.
Na drugie lustro po prostu nie mam miejsca. Ta ,,nowa,, rama chyba zawiśnie na werandzie. Mam nadzieję że w tym sezonie uda mi się dokończyć lifting kredensu i wówczas na pewno pokaże fotki.
Na drugie lustro po prostu nie mam miejsca. Ta ,,nowa,, rama chyba zawiśnie na werandzie. Mam nadzieję że w tym sezonie uda mi się dokończyć lifting kredensu i wówczas na pewno pokaże fotki.
Wiesz masz rację jak z nocy i dni
Taki kredens kiedyś mieliśmy chyba nawet identyczny .
Jak coś znajdę do renowacji to się do ciebie zgłoszę o poradę
Jak na razie to tylko mam zardzewiałą taczkę , masz może pomysł czym ją potraktować ,
lampę naftową bez klosza i wagę - ale za to zieloną
Taki kredens kiedyś mieliśmy chyba nawet identyczny .
Jak coś znajdę do renowacji to się do ciebie zgłoszę o poradę
Jak na razie to tylko mam zardzewiałą taczkę , masz może pomysł czym ją potraktować ,
lampę naftową bez klosza i wagę - ale za to zieloną
Pozdrawiam Edyta
- amba19
Edyto - zardzewiała taczka jest bardzo trendy
Teraz się kupuje sztucznie postarzane i zardzewiałe gadżety - a Ty masz oryginał.
Jeśli nie używasz tej taczki zgodnie z jej przeznaczeniem - to ja bym ją postawiła w jakimś fajnym miejscu i posadziła w niej bratki a później pelargonie. I niczym bym jej nie traktowała tylko zostawiła w "stanie zardzewiałym".
Zielona waga, lampa bez klosza - brzmi intrygująco...pokażesz fotki?
Teraz się kupuje sztucznie postarzane i zardzewiałe gadżety - a Ty masz oryginał.
Jeśli nie używasz tej taczki zgodnie z jej przeznaczeniem - to ja bym ją postawiła w jakimś fajnym miejscu i posadziła w niej bratki a później pelargonie. I niczym bym jej nie traktowała tylko zostawiła w "stanie zardzewiałym".
Zielona waga, lampa bez klosza - brzmi intrygująco...pokażesz fotki?