Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Anita, zmienia się trochę, bo dopiero teraz krystalizuje się zarys całości, a najlepiej będzie wszystko rozplanować, gdy już zniknie sterta ziemi :). U sąsiada leżą kamienie i to spora sterta. Nie maleńkie, ale też i nie ogromne. Facet ma firmę "pielęgnacja zieleni" i ją pielęgnuje na działce obok. Już dawno bym poszła z taczką, ale za blisko i chyba rzuciłoby się w oczy, gdyby nagle pojawiły się u mnie. Choć przyznam się, gdy leżały ogromne sterty kory, to nocą podbieraliśmy ;:306 . Skalniaczek jest, ale będziemy go przenosić w inne miejsce :).

limonkaa pewnie, że chodziło mi o hiacynty ;:oj . To tak jest, jak człowiek robi jedno, a myśli drugie :).

Zuziu, no właśnie śnieżnobiały :). Będzie na Ciebie czekał :).

Iwonko, codziennie po kawałeczku i zaczyna jakoś wyglądać :) . Perzu już prawie nie ma. Nadarłam się go w pierwszym roku, za to u mnie jakieś dzikie czosnki, czy cebule rosną jak szalone.
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak ostatnio byłam u Was, to ta kora rzuciła mi się bardzo na oczęta. :twisted: Oj korciło mnie, ale to przecie biały dzień był... ;:224 A mój skalniak, jeśli chodzi o korę to studnia bez dna, co rok powinnam sypać ogromne ilości. To skarb, taki sąsiad z taką stertą. :D
Co do czosnków - to w moim warzywniaku i w kilku miejscach też chyba jakieś pozostałości zostały i rosnąć zaczęły w najlepsze.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Asiu po kawałeczku po mału i wszystko ogarniesz a roślinki już widać ;:215 kawał roboty odwaliłaś .
Ja mam jednego grudnika i jeszcze kwiatków u niego nie widziałam chyba że u znajomych którym dałam szczepki u nich kwitną a u mnie nie i dostanie pewnie eksmisje.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MariaWy pisze:Asiu po kawałeczku po mału i wszystko ogarniesz a roślinki już widać ;:215 kawał roboty odwaliłaś .
Ja mam jednego grudnika i jeszcze kwiatków u niego nie widziałam chyba że u znajomych którym dałam szczepki u nich kwitną a u mnie nie i dostanie pewnie eksmisje.
Miałam tak samo :) daj im jeszcze szansę, one nie cierpią zmiany miejsca, więc na przodzie doniczki zaznaczyłam miejsce "słońca" i zawsze w tę sama stronę ustawiam teraz doniczkę i tak mi się odwdzięczył okaz niekwitnący 6 lat !!!! kwitł na Boże Narodzenie a teraz tak:

Obrazek

PS jeśli takiego babcinego chcesz, mogę zrobić szczepki po kwitnieniu i wysłać :)
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Asiu ładne to nowe cudeńko z fioletowymi kwiatkami .Sporo pracy już włożyłaś ,inowe nasadzenia ;:138
Nie wiem ,czy się nie mylę ,ale ziemie masz piaszczystą :wit
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anita, kiedy właśnie te sterty kory zniknęły, a zostały tylko jakieś śmieci i te kamienie.

Marysiu, mam jeszcze dwa maleńkie grudniki, ale te się jakoś ociągają. Nie odpowiada im miejsce na stole, bo na parapecie na razie tylko pomidory :). Dziś kolejny maleńki kawałeczek zrobiłam. Zostały truskawki i dokończenie warzywnika :).

Beatko, Twój grudnik jest już piękny. Mam nadzieję, że i ja doczekam się takich :).

Jadziu, tak właśnie, u mnie sam piach. Już jest sucho, ale boję się podlewać, bo w nocy mrozek łapie. Na razie nie zauważyłam żadnych strat.

I jeszcze kilka zdjęć z ogrodu :).

Obrazek
Jedna z tawułek.

Obrazek
Różyczka płożąca :).

Obrazek
I trawka - kostrzewa sina (wysiałam sama w ubiegłym roku).
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Asiu, coraz więcej pięknej wiosny u Ciebie :D
Różyczka płożąca już całkiem zieloniutka ;:oj
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, różyczka radzi sobie doskonale. Gdy zaczyna kwitnąć, to kwitnie do pierwszych mrozów i jest cała obsypana kwiatkami. Mam dwie, obie w białym kolorze :).

Wczoraj zajęłam się pikowaniem kolejnych roślinek (pomidory i kwiaty). Było trochę za zimno na prace na działce. Mój czteropółkowy regał zapełnił się całkowicie. Nie ma już miejsca. W nowym domu zostało jeszcze trochę podłogi :wink: . Dobrze, że już tylko półtora miesiąca i wszystkie kwiatki pójdą do ogrodu :;230 .

Moje petunie do skrzynek na balkon i taras (których jeszcze nie mam, może gdzieś pojawią się jakieś tanie, bo ilości są hurtowe).

Obrazek

Obrazek

Bakłażany, a w tle seler naciowy.

Obrazek

Bazylia (wczoraj już popikowałam ).

Obrazek

Jak bazylia to i pomidory :).

Obrazek

Obrazek

No i jeszcze aksamitki wysokie cytrynowe (reszta pójdzie prosto do ogródka).

Obrazek

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :).
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Asiu ale Ty tego masz dużo ;:oj nawet aksamitki po flancowałaś fiu fiu no chylę czoła ;:180
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Asiu piękne zasiewy ;:224 rośnie Ci wszystko jak na drożdżach ;:63
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Petunie możesz powsadzać na rabaty normalnie - mam ten sam problem, choć liczbę sadzonek dużo mniejszą, ale i skrzynek mało i raczej nie dokupię. A ilość zasiewów imponująca, wysadzania do gruntu nie zazdroszcze, choć przyszłych plonów to i owszem :wink:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, Ty mnie zapytaj, czego ja nie po flancowałam :;230 . Nie pokażę wszystkiego, bo jeszcze kto do skarbówki doniesie. Po wielu bojach dostałam zwrot podatku, więc nie chcę się więcej narażać :).

Iwonko rośnie na razie tylko na wodzie :wink: , nawet żadnych używek, pożywek itp.itd. nie dawałam.

Pat, tak naprawdę to nie mam skrzynek w ogóle i trzeba choć kilka zakupić. Co do petunii to jest kilku chętnych, więc się podzielę, że do ziemi można to nie wiedziałam .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Asiu -ile Ty masz sadzonek ;:oj chyba na sprzedaż :D
Powiedz bakłażan dobrze się sprawuje w gruncie :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”