Kawałek szczęścia
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Anita, zmienia się trochę, bo dopiero teraz krystalizuje się zarys całości, a najlepiej będzie wszystko rozplanować, gdy już zniknie sterta ziemi . U sąsiada leżą kamienie i to spora sterta. Nie maleńkie, ale też i nie ogromne. Facet ma firmę "pielęgnacja zieleni" i ją pielęgnuje na działce obok. Już dawno bym poszła z taczką, ale za blisko i chyba rzuciłoby się w oczy, gdyby nagle pojawiły się u mnie. Choć przyznam się, gdy leżały ogromne sterty kory, to nocą podbieraliśmy . Skalniaczek jest, ale będziemy go przenosić w inne miejsce .
limonkaa pewnie, że chodziło mi o hiacynty . To tak jest, jak człowiek robi jedno, a myśli drugie .
Zuziu, no właśnie śnieżnobiały . Będzie na Ciebie czekał .
Iwonko, codziennie po kawałeczku i zaczyna jakoś wyglądać . Perzu już prawie nie ma. Nadarłam się go w pierwszym roku, za to u mnie jakieś dzikie czosnki, czy cebule rosną jak szalone.
limonkaa pewnie, że chodziło mi o hiacynty . To tak jest, jak człowiek robi jedno, a myśli drugie .
Zuziu, no właśnie śnieżnobiały . Będzie na Ciebie czekał .
Iwonko, codziennie po kawałeczku i zaczyna jakoś wyglądać . Perzu już prawie nie ma. Nadarłam się go w pierwszym roku, za to u mnie jakieś dzikie czosnki, czy cebule rosną jak szalone.
Jak ostatnio byłam u Was, to ta kora rzuciła mi się bardzo na oczęta. Oj korciło mnie, ale to przecie biały dzień był... A mój skalniak, jeśli chodzi o korę to studnia bez dna, co rok powinnam sypać ogromne ilości. To skarb, taki sąsiad z taką stertą.
Co do czosnków - to w moim warzywniaku i w kilku miejscach też chyba jakieś pozostałości zostały i rosnąć zaczęły w najlepsze.
Co do czosnków - to w moim warzywniaku i w kilku miejscach też chyba jakieś pozostałości zostały i rosnąć zaczęły w najlepsze.
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu po kawałeczku po mału i wszystko ogarniesz a roślinki już widać kawał roboty odwaliłaś .
Ja mam jednego grudnika i jeszcze kwiatków u niego nie widziałam chyba że u znajomych którym dałam szczepki u nich kwitną a u mnie nie i dostanie pewnie eksmisje.
Ja mam jednego grudnika i jeszcze kwiatków u niego nie widziałam chyba że u znajomych którym dałam szczepki u nich kwitną a u mnie nie i dostanie pewnie eksmisje.
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam tak samo daj im jeszcze szansę, one nie cierpią zmiany miejsca, więc na przodzie doniczki zaznaczyłam miejsce "słońca" i zawsze w tę sama stronę ustawiam teraz doniczkę i tak mi się odwdzięczył okaz niekwitnący 6 lat !!!! kwitł na Boże Narodzenie a teraz tak:MariaWy pisze:Asiu po kawałeczku po mału i wszystko ogarniesz a roślinki już widać kawał roboty odwaliłaś .
PS jeśli takiego babcinego chcesz, mogę zrobić szczepki po kwitnieniu i wysłać
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Asiu ładne to nowe cudeńko z fioletowymi kwiatkami .Sporo pracy już włożyłaś ,inowe nasadzenia
Nie wiem ,czy się nie mylę ,ale ziemie masz piaszczystą
Nie wiem ,czy się nie mylę ,ale ziemie masz piaszczystą
- cyganka77
Anita, kiedy właśnie te sterty kory zniknęły, a zostały tylko jakieś śmieci i te kamienie.
Marysiu, mam jeszcze dwa maleńkie grudniki, ale te się jakoś ociągają. Nie odpowiada im miejsce na stole, bo na parapecie na razie tylko pomidory . Dziś kolejny maleńki kawałeczek zrobiłam. Zostały truskawki i dokończenie warzywnika .
Beatko, Twój grudnik jest już piękny. Mam nadzieję, że i ja doczekam się takich .
Jadziu, tak właśnie, u mnie sam piach. Już jest sucho, ale boję się podlewać, bo w nocy mrozek łapie. Na razie nie zauważyłam żadnych strat.
I jeszcze kilka zdjęć z ogrodu .
Jedna z tawułek.
Różyczka płożąca .
I trawka - kostrzewa sina (wysiałam sama w ubiegłym roku).
Marysiu, mam jeszcze dwa maleńkie grudniki, ale te się jakoś ociągają. Nie odpowiada im miejsce na stole, bo na parapecie na razie tylko pomidory . Dziś kolejny maleńki kawałeczek zrobiłam. Zostały truskawki i dokończenie warzywnika .
Beatko, Twój grudnik jest już piękny. Mam nadzieję, że i ja doczekam się takich .
Jadziu, tak właśnie, u mnie sam piach. Już jest sucho, ale boję się podlewać, bo w nocy mrozek łapie. Na razie nie zauważyłam żadnych strat.
I jeszcze kilka zdjęć z ogrodu .
Jedna z tawułek.
Różyczka płożąca .
I trawka - kostrzewa sina (wysiałam sama w ubiegłym roku).
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Asiu, coraz więcej pięknej wiosny u Ciebie
Różyczka płożąca już całkiem zieloniutka
Różyczka płożąca już całkiem zieloniutka
Pozdrawiam, Dorota
- cyganka77
Dorotko, różyczka radzi sobie doskonale. Gdy zaczyna kwitnąć, to kwitnie do pierwszych mrozów i jest cała obsypana kwiatkami. Mam dwie, obie w białym kolorze .
Wczoraj zajęłam się pikowaniem kolejnych roślinek (pomidory i kwiaty). Było trochę za zimno na prace na działce. Mój czteropółkowy regał zapełnił się całkowicie. Nie ma już miejsca. W nowym domu zostało jeszcze trochę podłogi . Dobrze, że już tylko półtora miesiąca i wszystkie kwiatki pójdą do ogrodu .
Moje petunie do skrzynek na balkon i taras (których jeszcze nie mam, może gdzieś pojawią się jakieś tanie, bo ilości są hurtowe).
Bakłażany, a w tle seler naciowy.
Bazylia (wczoraj już popikowałam ).
Jak bazylia to i pomidory .
No i jeszcze aksamitki wysokie cytrynowe (reszta pójdzie prosto do ogródka).
Pozdrawiam i życzę miłego dnia .
Wczoraj zajęłam się pikowaniem kolejnych roślinek (pomidory i kwiaty). Było trochę za zimno na prace na działce. Mój czteropółkowy regał zapełnił się całkowicie. Nie ma już miejsca. W nowym domu zostało jeszcze trochę podłogi . Dobrze, że już tylko półtora miesiąca i wszystkie kwiatki pójdą do ogrodu .
Moje petunie do skrzynek na balkon i taras (których jeszcze nie mam, może gdzieś pojawią się jakieś tanie, bo ilości są hurtowe).
Bakłażany, a w tle seler naciowy.
Bazylia (wczoraj już popikowałam ).
Jak bazylia to i pomidory .
No i jeszcze aksamitki wysokie cytrynowe (reszta pójdzie prosto do ogródka).
Pozdrawiam i życzę miłego dnia .
Asiu ale Ty tego masz dużo nawet aksamitki po flancowałaś fiu fiu no chylę czoła
Asiu piękne zasiewy rośnie Ci wszystko jak na drożdżach
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Petunie możesz powsadzać na rabaty normalnie - mam ten sam problem, choć liczbę sadzonek dużo mniejszą, ale i skrzynek mało i raczej nie dokupię. A ilość zasiewów imponująca, wysadzania do gruntu nie zazdroszcze, choć przyszłych plonów to i owszem
- cyganka77
Bogusiu, Ty mnie zapytaj, czego ja nie po flancowałam . Nie pokażę wszystkiego, bo jeszcze kto do skarbówki doniesie. Po wielu bojach dostałam zwrot podatku, więc nie chcę się więcej narażać .
Iwonko rośnie na razie tylko na wodzie , nawet żadnych używek, pożywek itp.itd. nie dawałam.
Pat, tak naprawdę to nie mam skrzynek w ogóle i trzeba choć kilka zakupić. Co do petunii to jest kilku chętnych, więc się podzielę, że do ziemi można to nie wiedziałam .
Iwonko rośnie na razie tylko na wodzie , nawet żadnych używek, pożywek itp.itd. nie dawałam.
Pat, tak naprawdę to nie mam skrzynek w ogóle i trzeba choć kilka zakupić. Co do petunii to jest kilku chętnych, więc się podzielę, że do ziemi można to nie wiedziałam .
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Asiu -ile Ty masz sadzonek chyba na sprzedaż
Powiedz bakłażan dobrze się sprawuje w gruncie
Powiedz bakłażan dobrze się sprawuje w gruncie