Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu...wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. ;:168 . Pogoda się nieco popsuła, mogło by chociaż popadać. :roll: Wody na działkach nam jeszcze nie puścili, nie ma czym podlać. :wink: Ciekawe jak tam twój kogut, czy był grzeczny. ;:306
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Witam serdecznie,długo podczytuję twój wątek jednak dopiero teraz zdecydowałem się zaznaczyć w nim swój skromny ślad.Wątek to skarbnica wiedzy między innymi odnośnie kwiatków do których jeszcze zupełnie nie dorosłem ale zapatrzony w twoje cudeńka na działeczce stwierdziłem że muszę wreszcie kwiatki jakieś posadzić :D Nie mam w tym temacie zielonego pojęcia więc zapewne będzie w przyszłości tysiąc pytań do :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam !
Nikt nigdy nie wiem co mu dzień przyniesie! i ja nie przypuszczałam że taki piękny poranek będzie skąpany we krwi! Mój M tak jak JagiS bardzo lubi kryminałki, oczywiście skandynawskie górą ale Poirot'em i Colombem utyka niedobory. Prawie codziennie rano ogląda 13ulicę więc niby ranek skąpany we krwi to coś zupełnie normalnego ale nie w sensie dosłownym. Jak pisałam zgodziłam się przytulić stadko po zmarłym hodowcy 5 kurek i koguta. Stadko wypieszczone prawie jak moje koty, tłuściutkie leniwe...no ale co tam moje szybko je wytrenują w biegach po co lepsze kąski. Kogut przyjechał w terminie późniejszym, bo wiedząc pewnie co go czeka zwiał i spacyfikowali go dopiero wczoraj. Przyjechał po ćmoku więc razem z kartonem wsadziliśmy do kurnika z kochinami, bo kogut wielki kochin też no to może sobie dadzą po razie i będzie zgoda. Obudziłam się słyszę zachrypnięty głos kochina więc już wiem że żyje...wychodzę, a tu chocholi taniec trwa

ObrazekObrazek

Rzadko wtrącałam się do awantur dzieci więc i tu pomyślałam niech rozwiążą sam swój problem!
Poszłam karmić drugie kury...ale wracając widzę, że jest nieciekawie ;:oj

Obrazek

Wróciłam do domu...kawa na obudzenie, telefony do ludzi czy nie chcą koguta...ale kto chce awanturnika...nie ma chętnych. A jedni wiedzie co mi powiedzieli...nie bo syn się denerwuje że kogut go budzi...k....chłop wychowany na wsi całe życie i kogut mu przeszkadza! Ludziom to się naprawdę we łbie przewraca. Dzwonię do tego co mnie ubrał w problem wysłałam zdjęcia i wspólnie podjęliśmy decyzję ;:124 Powstał jeszcze jeden problem bo spacyfikowany przez kochina młody kogutek poczuł wiatr w żagle i bałam się że też zacznie kochina dziobać...ale jest pod obserwacją i jest spokój ....no względny!
Zatem po kawie a przed owsianką zagotowałam wrzątek i ....dalej sobie dośpiewajcie jak nie wiecie co to przeprowadźcie się z miasta na wieś, kupcie sobie kurki a najlepiej miejcie swoje kurczaczki i dalej historia sama się napisze ObrazekObrazek
To mój drogocenny kochin po bójce

Obrazek

a teraz życie płynie dalej....

Lucynko moje ....co to się u mnie nie dzieje! nie ma nic wspólnego z zaharowaniem. Po prostu wydarzenie wczoraj goniło kolejne. Bramka się nie zamykała a ja musiałabym wątek skończyć żeby wszystko opisać Obrazek
Nie martw się o mnie przeżyję sto wszystko tylko że mi za szybko życie biegnie Obrazek
O kogucie zapomnieć nie mogłam a dlaczego to już wiesz...jak czytasz od początku Obrazek

Bea dziękuję za rozjaśnienie dereniowe i to obyło się bez dereniówki Obrazek
Mój bez cudownie obsypany pączkami i kitkami liściowymi muszę mu zrobić zdjęcie Obrazek

Tereniu z Małogoszczu(-y_ bardzo dziękuję za życzenia Obrazek
a o drobiu poczytaj wyżej bo mnie ręce opadły i pisać nie mam siły :;230 Popatrz a u mnie pięć kropel spadło, pomidory na tarasie żyją , a znicz się spisał!
Dobrego dnia ;Obrazek

Tereniu tyniu Franiu to kiciuś ? prawda ? a to śmiało wchodź tylko kogutów na razie nie przyjmuję ObrazekKoteczki to nawet płci męskiej porządne facety i zapraszam! Dziękuję ;:168

Zuziu dziękuję za życzenia Obrazek
a co się działo to poczytaj wyżej! Pogoda u mnie w sam raz do pracy tylko ja na razie dochodzę do sienie po intensywnym poranku ;:oj

Mariuszku jak się cieszę, bo ja kiedyś pomyliłam dwóch Mariuszów i straszny mnie wstyd był, ale jak inni tez tak mają! ...to życie jest piękne! Obrazek

gloff pisze:Marysiu,przepraszam że dopiero zameldowałem się w odsłonie kontynuacji wątku,ale wiem że Ty wiesz co mi przez ostatnie dni głowę truło ;:196
W sumie jak sama napisałaś ,, póki co ogród jest raczej nieciekawy"więc nic nie straciłem ;:306 Żartuję oczywiście i z dozą nieśmiałości w Twoje łaski się wpraszam ;:196 :oops:
O kwiatki pytaj ile chcesz, a ja jak tylko będę wiedziała opowiem i zachęcę bo je uwielbiam. Resztę sieję i sadzę jednak wiedzieć np. o pomidorach ...wiem mało :D

Dobrego dnia idę dalej zmywać z siebie przygodę poranka :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No Marysiu widzę, że spadek Ci się trafił ;:306 no i jeszcze dobry obiad :) ale najważniejsze, że wszystko zakończyło się "pozytywnie" :) teraz będziesz bawić się w hodowlę hihi ;)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, no cóż, kogucik chciała zaznaczyć swoje miejsce w hierarchii, ale przypuszczam, że rosół będzie zacny ;:306
Hasło, że facetowi ze wsi pianie koguta przeszkadza, to bezcenna informacja, obśmiałam się zdrowo, a jeszcze nie tak dawno pisałyśmy o pietruszce z marketu ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tak dokupiłam królika królikowi do towarzystwa i zakończyło się wygryzioną dziurą na plecach ale na szczęście rana nie była groźna. Mieszkają od lat w osobnych klatkach. Z rybkami też zauważyłam, że ciężko dołączyć nową do stada. Najlepiej hodować razem od niemowlęctwa :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu mnie kiedyś też ktoś pomógł unicestwić starego koguta to teraz oddałam usługę :D
Hodowlę to ja mam od 5 lat, mam kury, koguta i miałam rok temu nawet kurczątka. Para kochinów miała też mieć potomstwo ale nie udało się ...jednak nie tracę nadziei :D

Basiu cóż bliższa ciału koszula ...kochinek mój i sporo mnie kosztował :;230 No widziałaś współczesnych wieśniaków. Pewnie jakby zamieszkał koło Krakowa to walczyłby z ludźmi którzy hodują drób ;:124

Asiu klatka to jeszcze, ale kolejnej woliery już nie zbuduję i tak mam już dwa kurniki ;:306 Biedny królik ..że też plecami się atakują ;:oj Masz rację jak brać to malutkie i koty i psy ....i króliki ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już dwa lata cieszynianka ma tylko liście!

Obrazek

bez koralowy obsypany kwiatami!

Obrazek

Obrazek

siewki redlove muszę przesadzić do doniczek!
Obrazek

szkoda, że nie mogę umieścić tu zapachu!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia majowa, mam nadzieję że zakwitnie!
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

no to poszalałam ! Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Czytałam z wypiekami na twarzy ;:202 No tak, co innego przygarnąć pod troskliwe kogucie skrzydła kurki-sierotki, co innego tolerować konkurenta!
Ale rosołek pewnie dobry miałaś, ja też dziś rosół zrobiłam, taki wyładowany marchewką aż do pomarańczowości i doprawiony świeżym lubczykiem, listkami selera i pietruszki, ale nie taki zacny bo niestety na zwykłym kurczaku, nie na prawdziwej kurze ani kogucie.
Co to ludziom na wsi nie przeszkadza, drzewa przeszkadzają, pies sąsiada bo głośny, auto sąsiada bo stoi za blisko mojego płota, kurki, ule i inne zwierzęta gospodarskie ;:173 Patrzę, jak wszystko co gospodarskie się likwiduje, zostają tylko wille i żywopłocik.
Zostawiam już kurki, bo muszę się och-achnąć na pierwiosnki, ale masz bogactwo odmian i kolorków!
A narcyzowa łączka ;:oj Matuńciu, jakie to piękne! One same ze sobą są takim gustownym duetem, mają zimnozielone liście i soczyście żółte kwiaty, czy to nie jest wspaniałe połączenie? ;:138
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Nasyciłam oczy,jestem po spacerku z Reksiem, może przyjdzie ;:19
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Marysiu, ale przepiękne te pierwiosnki ząbkowane! ;:167 Boskie są! I w ogóle przystkie pierwiosnki u Ciebie ;:167 I tyle żonkili!
Przepiękna wiosna ;:108 ;:3
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Witaj Marysiu szkoda kogutka ;:145 miał mieć przeprowadzkę a skończył w garnku ;:174 . niestety takie życie ,ale właściwie z góry było do
przewidzenia bo nawet bracia kogutkowie walczą między sobą i przeważnie zostaje jeden ;:168
Wiosna jak malowanie , szczególnie żonkilowe pole cudne. Widzę że siewki jabłoni różne prawdopodobnie te czerwono listne powtórzą cechy odmiany ;:138
Fiołki cudownie pachną wiem :lol: za to z fiołka którego dostałam od ciebie w ubiegłym roku mam łan siewek bo mateczny nie przetrwał zimy mimo okrycia. Jestem ciekawa czy siewki też będą miały kropeczki po mamusi ;:168 zakwitną na pewno później bo jeszcze maleńkie.
Za to co jest na ostatnim zdjęciu nie mam pojęcia :oops:
Miłego dnia bez deszczu,albo właśnie z deszczem wedle życzenia, u mnie pochmurno chłodno a padać nie chce ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Widzisz Marysiu, takie wielkopańskie maniery... niedługo to śpiewać ptakom trzeba będzie zakazać... a swoją drogą dzisiaj wedle po godzinie 4 rano już tak pięknie się darły :) ;:167

Obrazek
Zjawiskowy pierwiosnek!!! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marysiu wiosna na całego, no i łany żonkili już kwitną super to wygląda :) no ale cebulek to tam sporo musi być wkopanych hehe :)
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marysiu, ależ miałaś "atrakcje"! Pocieszę Cię tym, że nas czekają trzy takie rosołki, bo dopiero teraz spośród porcelanek z naszych lęgów trzy ujawniły się jako kogutki i zaczynają fikać do siebie nawzajem, a kogut-szeryf tylko je gania. Byłby rosół już w tę niedzielę, ale się pierzą właśnie, więc dziękuję, poczekam :)
Nie mogę się napatrzeć na Twoje prymulki, te pełne szczególnie! Żółte wyższe (lekarskie?) od Ciebie u mnie też kwitną :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu pole żonkili -cudne ;:333 ;:333 Pierwiosnki też przepiękne ;:215 ;:215
Ja tez zapytam co jest na ostatnim zdjęciu bo nie rozpoznaję ??
Na temat kurek się nie wypowiadam bo nawet nie wiedziałam że mogą tak walczyć ze sobą .
Pozdrawiam i życzę dużo sił i zdrowia do pracy na działeczce ;:196 ;:196
U mnie pada .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”