Witam ,nareszcie naprawiono hosting zdjęciowy i aż chce się tutaj przyjść ,ja dzisiaj trochę zmęczona bo zabrałam się za robienie dżemów truskawkowych i kisiłam barszczyki ,podwiązałam tez w ogrodzie ostróżki ,żeby jakiś deszcz ich nie przewrócił i daliom wbiłam kołki do podwiązania ,po południu zbierałam płateczki piwonii i innych kwiatów do sypania ,dzieciaki zadowolone ,a ja też ,że moje kwiatuszki do sypania też służą .
Tereniu,Semiplena jest taka kremowa dopiero na wielkim słońcu bieleje ,w pączku nawet jest żółta ,zdjęcia juz są i super ,bo nawet nie chciało się tutaj przychodzić ,dawaj tą różę ,może ją rozpoznamy ,a jak nie to może będą lepsi co się znają ,pozdrawiam
Maćku ,wydawało się wczoraj ,że wszsystko wróciło,weszły 3 zdjęcia i było finito ,ale dzisiaj juz dobrze ,więc zapraszam na dalsze spacery
Beatko,nasion będzie dużo ,nie ścięłam nasienników ,niech dojrzewają ,bo są cudne te łubiny i warto je mieć ,to prawda,że ta wiosna wyjątkowo gorąca i słoneczna,wczoraj o 4 rano trochę u mnie padało i bardzo się ucieszyłam ,ale potem już nic więcej ,więc pewnie zaraz będzie sucho jezeli nie popada,chociaż nawałnicy i gradu nie chcę ,pozdrawiam

fajnie ,że wróciły już zdjęcia .
Marysiu,już się wszystko naprawiło,więc będą pokazane ogrody ,to prawda wątki ogrodowe bez naszych kwiatuszków nic nie warte ,pozdrawiam
Gosiu,ja też nie rozumiałam ,ze niektóre zdjęcia weszły a reszta nie ,ale juz dzisiaj od popołudnia wszystko się unormowało,wiec zapraszam na pokaz kwiatów ,pozdrawiam
Aniu,juz sa wszystkie piwonie i będzie więcej ,pozdrawiam
Krysiu tak ,Doreen wsadzona w tamtym roku w listopadzie ,a miała 16 pięknych kwiatów,już troszkę zaczyna opadać ,ale była zjawiskowa,sadzonka była ładna ,ale nic nie zapowiadało ,że aż tyle będzie kwiatów ,praktycznie wszystkie nowe pionie zakwitły i są śliczne ,pozdrawiam
Ewciu,nazbierałam sporo odmian piwonii i jestem z nimi szczęśliwa ,bo tak pięknie wyglądają w ogrodzie ,piwonie przesadź w drugiej połowie sierpnia ,i płytko jak sama mówisz ,ale jak już będziesz wykopywać ,to warto ją od razu podzielić ,żeby rosły dwie lub trzy piwonie,chyba ,ze bardzo młode i nie ma jeszcze czego dzielić ,ale piwonie lepiej posadzić od razu na miejsce stałe ,bo nie lubią takiego przesadzania ,to tak na przyszłość

,pozdrawiam
Dorota, będą piwonie od znajomej babci Franciszki ,czy one tak Ci sie podobały?Piwonia Doreen jest cudna i cieszę się ,ze ją mam,pozdrawiam
Lodziu,ja mam dużo odmian piwonii ,więc dalej kwitną chociaż niektóre też już przekwitły,a niektóre dopiero zakwitają ,u mnie wczoraj padało o 4 rano ,potem już nic i dzisiaj też nic ,ale może jutro coś kropnie ,żeby tylko jakiejś nawałnicy nie było,pozdrawiam
Marysiu,zdjęcia wróciły po południu i bardzo się ucieszyłam,trochę powtórzyłam ,bo nie wiedziałam co wyjdzie ,na zdjęciach nie ma chyba jeszcze modraka ,ale może znajdę to wstawię ,piwonie są tak śliczne ,ze powinny być na widoku ,i ta Twoja piękna jasno różowa o kwiatach jak łby rośnie w kącie pod siatką ,ona obowiązkowo powinna być na przodzie przy ścieżce ,podparta podpórkami do piwonii,może w dziale warzywnym wytyczyć im rząd naprzeciw winnicy do góry ,pozdrawiam
Beatko,miło,że ogród się podoba ,piwonie jeszcze będą ,zdjęć jest dużo i inne piwonie dalej dokwitają ,to prawda,że forum ogrodnicze bez naszych kwiatuszków nie ma racji bytu,pozdrawiam