Wanda w podłożu i nie tylko
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko...moje katleje stoją w ogrodzie od maja do tej pory.Tą która pachnie,a pachnie cudownie,przyniosłam do domu i to do kuchni,bo tu najwięcej przebywam.
A pomysł z wystawieniem katleji na zewnątrz jest bardzo dobry.Nic tak nie sprzyja storczykom jak świeże powietrze,różnice temperatur między dniem i nocą i poranna rosa na naszych roślinkach.Ale o tym to już wiesz.
A pomysł z wystawieniem katleji na zewnątrz jest bardzo dobry.Nic tak nie sprzyja storczykom jak świeże powietrze,różnice temperatur między dniem i nocą i poranna rosa na naszych roślinkach.Ale o tym to już wiesz.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Tak jest Danusiu, storczyki uwielbiają świeże powietrze i zmiany temperatur dzień-noc, które w zamkniętym pomieszczeniu są nieznaczne, a na dworze bardzo wyraźne. To doskonale wpływa na ich wzrost i stymuluje kwitnienie ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
tak, tak
o tym wiem ;)
wystawione były dendrobia wszystkie, oncydia i oczywiście cymbidium
zastanawiam się jak je długo jeszcze trzymać na zewnątrz, bo dziś o 8 rano miałam tylko 12 st.
dendrobia phalaenopsis mają już pędy kwiatowe, nobile kwitnie na keiki (więc zabrałam do domu).
bez oznak na kwitnienie dalej oncidium i cymbidium
o tym wiem ;)
wystawione były dendrobia wszystkie, oncydia i oczywiście cymbidium
zastanawiam się jak je długo jeszcze trzymać na zewnątrz, bo dziś o 8 rano miałam tylko 12 st.
dendrobia phalaenopsis mają już pędy kwiatowe, nobile kwitnie na keiki (więc zabrałam do domu).
bez oznak na kwitnienie dalej oncidium i cymbidium
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Trzymać można do końca września. A Cymbidium zabrać przed pierwszymi przymrozkami, o ile nie są ciepłolubne ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.