Storczyki Mirki

Zablokowany
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo, Justynko,Renato,Bogusiu zgodnie z sugestiami Moni zostawiłam w sphagnum, mam nadzieje że jej tam będzie dobrze.
Nowe nabytki to dopiero będą na koniec miesiąca. Już się nie mogę doczekać. Rozkwitł doritoenopsis, ale troszkę mnie rozczarował, jutro zrobię zdjęcie. :(
Na dziś zapowiadali u nas przymrozki, zastanawiałam się co zrobić z moją menażerią, czy tachać do garażu czy zostawić. Jednak zostały a przymrozku nie było, za to pada któryś kolejny dzień, co mnie już bardzo wkurza.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mirko,u nas dzisiaj silny wiatr.Deszcz padał w przeciągu 2 godz.wiele razy nawet z gradem.To nie był deszcz tylko oberwanie chmury.Teraz świeci słońce ale to jest tylko chwilowe.Ten wiatr jest już nie do wytrzymania.Dzisiejsza noc byla cieplejsza ale pozostałe jak w marcu 4-5 C.I lodowaty wiatr.Na balkonie było tylko cymbidium i oncidium.Mam nadzieje,że przezyją.
Pozdrawiam Grazyna.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to Mireczko czym prędzej wstawiaj fotkę dorit. już się nie mogę doczekać ;:31 Mój na razie korzonki sobie puszcza, ani myśli o pędziku ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko u mnie też zima, nie wieje tak jak u Ciebie ale tak jak w piosence, ciągle pada..
a ja już mam dość, nawet zdjęć nie mogę zrobić w ogrodzie.
Halinko mówisz i masz , będzie dorito.

Dzisiaj wzięłam się za podlewanie tych które są w domu, pomyślałam że może im zrobię zdjęcie
Obrazek Obrazek Obrazek
W kwietniu dostałam od sąsiadki storczyka którego chciała wyrzucić, kiedy go przygarnęłam wyglądał średnio , przesadziłam pogadałam czule i oto jak wygląda po mniej więcej miesiącu

Obrazek cztery pędy kwiatowe
Obrazek i jeszcze jeden z dołu

Oto doritoneopsis, którego kupiłam w ub roku od Plejone, w rzeczywistości niestety nie jest taki czerwony, lecz bardziej buraczkowy.
Obrazek
Wydłużający się pęd u sabotka
Obrazek

Reszta storczyków jest na dworze, a także część botaników w domu była wcześniej pokazywana więc nie będę powtarzać zdjęć.
Miłego wieczoru
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Mirko jak zwykle pokazujesz cudeńka ;:8
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow, jejciu jakie urocze stworzonko z tego doritka ;:63 ;:63 ;:63 Śliczniutki kolorek, a ile pączków ;:111 Zdobyczny egz. od sąsiadki również niczego sobie, ładne podziękowanie z jego strony ;:113 ;:215
Mój spis wątków
Moje robótki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję za miłe słowa dla moich pupili :D
Halinkojeżeli chodzi o dorito. to ja miałam cichą nadzieję że on będzie bardziej czerwony, bo taki to ja chyba mam /też niebawem zakwitnie/. A ten od sąsiadki to nawet nie wiem jaki kolor, ale to nieważne, popatrz jak się odwdzięcza za uratowanie go przed śmietnikiem, a ona już wyrzuciła chyba ze 4, kurde czemu ona ich przez płot do mnie nie wyrzuciła ;:14 chyba tak jej powinnam była zrobić.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko ależ się u Ciebie dzieje, a u mnie same zielone liście. Na ponad 70 szt. tylko 3 kwitną i to jeszcze w dodatku sklepowe kwitnienia ;:113
Małe pytanko jeszcze, czy one wszystkie tak tłumnie stoją, czy to tylko po kąpaniu do sesji zdjęciowej ;:88 ;:79
Mój spis wątków
Moje robótki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko one stoją rozstawione po parapetach, a tu były przyniesione do podlewania. Cieszę się też z tego że wszystkie bez kwiatków maja pędy kwiatowe, może ze 3 stoją tylko z listkami , ale i one pewnie niebawem wyskoczą z pędami. Czego i Tobie bardzo życzę, szepnij im żeby się wzięły do roboty ;:112
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem już czym je postraszyć ;:88 Może paskiem, albo koszem na śmieci ;:88 Już sama nie wiem co z nimi. A może przed użyciem wstrząsnąć ;:88 Czasami jak je kąpię to aż chce mi się ;:98 Takie uparciuchy. Tylko miodu im brakuje chyba a one jak zaklęte stoją ;:30
Mój spis wątków
Moje robótki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz Halinko, bo one chyba czuja że nam tak bardzo zależy, ja wcześniej to też się wkurzała, i trzęsłam nad nimi żeby tylko im było dobrze i fajnie rosły, a one stały tak jak mówisz jak zaklęte. Teraz nie zaglądam, zagadam do kwitnących , że śliczne i idę do ogrodu, a one jakby chciały mi się przypodobać to kwitną i widzę że sporo będzie jeszcze kwiatków. No może koszem nie strasz, aczkolwiek cymbidia maja obiecany nie tylko kosz, bo się nie zmieszczą ale śmietnik na 100 %, mają życia do wigilii. W wigilie ja przemówię ludzkim głosem i wyrzucę ,bez żalu, no chyba że zakwitną.
To może Ty spróbuj zwracać na nie uwagę i może zacznie się coś dziać, pozytywnego. [/b]
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mirko, tylko pozazdrościć takich widoków, moje to uparciuchy takie same jak Halinki, ale cierpliwie czekam ;:6 ;:6

Pozdrawiam :P
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko i na Twoje przyjdzie pora, zobaczysz ;:31
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Mireczko jestem zachwycona, ale kiedy Ty znajdujesz czas i na ogród i na storczyki?
Ja miałam kupioną ziemię, a w końcu czas znalazłam dopiero w nocy w sobotę i poprzesadzałam w domku małe co nie co
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko a do tego wszystkiego jeszcze 2 dzieci w wieku szkolnym i kot, radze sobie i nie narzekam. W ogrodzie mniej więcej uporządkowane więc tylko bieżące sprawy czyli pielenie i nowe nasadzenia, a storczyki cóż poranna pogawędka, raz na 10 dni podlewanie, więcej czasu pochłaniaja moje kochane gadzinki :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”