Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Anita, kiedy właśnie te sterty kory zniknęły, a zostały tylko jakieś śmieci i te kamienie.

Marysiu, mam jeszcze dwa maleńkie grudniki, ale te się jakoś ociągają. Nie odpowiada im miejsce na stole, bo na parapecie na razie tylko pomidory :). Dziś kolejny maleńki kawałeczek zrobiłam. Zostały truskawki i dokończenie warzywnika :).

Beatko, Twój grudnik jest już piękny. Mam nadzieję, że i ja doczekam się takich :).

Jadziu, tak właśnie, u mnie sam piach. Już jest sucho, ale boję się podlewać, bo w nocy mrozek łapie. Na razie nie zauważyłam żadnych strat.

I jeszcze kilka zdjęć z ogrodu :).

Obrazek
Jedna z tawułek.

Obrazek
Różyczka płożąca :).

Obrazek
I trawka - kostrzewa sina (wysiałam sama w ubiegłym roku).
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, coraz więcej pięknej wiosny u Ciebie :D
Różyczka płożąca już całkiem zieloniutka ;:oj
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, różyczka radzi sobie doskonale. Gdy zaczyna kwitnąć, to kwitnie do pierwszych mrozów i jest cała obsypana kwiatkami. Mam dwie, obie w białym kolorze :).

Wczoraj zajęłam się pikowaniem kolejnych roślinek (pomidory i kwiaty). Było trochę za zimno na prace na działce. Mój czteropółkowy regał zapełnił się całkowicie. Nie ma już miejsca. W nowym domu zostało jeszcze trochę podłogi :wink: . Dobrze, że już tylko półtora miesiąca i wszystkie kwiatki pójdą do ogrodu :;230 .

Moje petunie do skrzynek na balkon i taras (których jeszcze nie mam, może gdzieś pojawią się jakieś tanie, bo ilości są hurtowe).

Obrazek

Obrazek

Bakłażany, a w tle seler naciowy.

Obrazek

Bazylia (wczoraj już popikowałam ).

Obrazek

Jak bazylia to i pomidory :).

Obrazek

Obrazek

No i jeszcze aksamitki wysokie cytrynowe (reszta pójdzie prosto do ogródka).

Obrazek

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :).
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Asiu ale Ty tego masz dużo ;:oj nawet aksamitki po flancowałaś fiu fiu no chylę czoła ;:180
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu piękne zasiewy ;:224 rośnie Ci wszystko jak na drożdżach ;:63
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Petunie możesz powsadzać na rabaty normalnie - mam ten sam problem, choć liczbę sadzonek dużo mniejszą, ale i skrzynek mało i raczej nie dokupię. A ilość zasiewów imponująca, wysadzania do gruntu nie zazdroszcze, choć przyszłych plonów to i owszem :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, Ty mnie zapytaj, czego ja nie po flancowałam :;230 . Nie pokażę wszystkiego, bo jeszcze kto do skarbówki doniesie. Po wielu bojach dostałam zwrot podatku, więc nie chcę się więcej narażać :).

Iwonko rośnie na razie tylko na wodzie :wink: , nawet żadnych używek, pożywek itp.itd. nie dawałam.

Pat, tak naprawdę to nie mam skrzynek w ogóle i trzeba choć kilka zakupić. Co do petunii to jest kilku chętnych, więc się podzielę, że do ziemi można to nie wiedziałam .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Asiu -ile Ty masz sadzonek ;:oj chyba na sprzedaż :D
Powiedz bakłażan dobrze się sprawuje w gruncie :?:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

A ja wybrałam się w ostatnim tygodniu na ryneczek w poszukiwaniu petunii bo sobie wymarzyłam kilka skrzynek w tym roku, a tu porażka, same bratki i stokrotki chwilowo.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, już nic nie sieję :). Tyle tego wyszło, a to pewnie 1/3 wszystkiego :). Na ryneczek raczej nie pójdę :wink: . Bakłażany u mnie sprawowały się dobrze. Mieliśmy kilka ładnych okazów. Nie były specjalnie nawożone, ale dobrze sobie poradziły :).

Ewuniu, u mnie petunii dostatek. Nie wiem, co z nimi zrobię. Chętnie się podzielę, ale nie wiem, czy one przetrwają podróż pocztą, chyba że podrosną jeszcze i dopiero.

Dzisiejszy dzień przyniósł duże zmiany na działce. Zniknęła "kupka" ziemi, teraz jest tylko kupeczka, która jeszcze rozdysponuję. Zrobiło się pusto i jakoś tak dziwnie. Dużo pracy przede mną. Upłynie kilka lat zanim ogród zacznie jakoś wyglądać.

Obrazek

Widok z tarasu.

Obrazek

Przenieśliśmy huśtawkę na słoneczko :).

Obrazek

Widok na ogród i blaszaczek.

Obrazek

Lewa strona działki, patrząc od wjazdu. Tą stroną mam zamiar zająć się w tym roku. Szambo jest wkopane, a tutaj nie będzie nic poza krzewami i bylinkami.

Obrazek

Tylko taka kupeczka została :).
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że z szambem gładko poszło, nie to co u nas poprzedniej wiosny. Kupka niewielka została, ale dobrze, że została. U mnie wszystko poszło, a nawet jeszcze by się przydało. A puste miejsca niedługo też zaaranżujesz :) Potem jeszcze wszystko ze 2 razy przearanżujesz ;:306 Ładnie się robi, naprawdę. :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Asiu dużo zrobiłaś ,a to że tworzenie ogrodu zajmie Ci kila lat to się w cale nie przejmuj bo to sama przyjemność.Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Asiu, ja sobie kupię tu na miejscu petunie - tylko zawiedziona byłam, że jeszcze ich nie ma, ale przecież jest wczesna pora :-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anita, rzeczywiście z szambem poszło bardzo szybko. Za rozgarnięcie ziemi też zapłaciliśmy nie wiele. Nie mogłam już dłużej patrzeć na to zielsko. To, że będę zmieniać to raczej pewne. Kiedyś plan był inny, teraz jest inny. Zobaczymy, co mi przyjdzie do głowy za rok :wink: .

Alu, już teraz planowanie sprawia mi dużo przyjemności :) i niech ten stan trwa. Nie potrafię siedzieć bezczynnie, więc będę miała zajęcie na lata :).

Ewuniu :).

Zastanawiam się teraz, co zrobić z tą przestrzenią, która się pojawiła, przed domem, za domem, obok domu. Na trawnik jeszcze za wcześnie, bo będzie elewacja. Chodzić i gracować puste pole niekoniecznie mi się uśmiecha. Czy potraktować to jakimiś środkami, żeby zielsko nie rosło? Sama nie wiem.
Pozdrawiam niedzielenie :).
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Asiu, ależ zmiany w krajobrazie :) Masz wspaniałe pole do popisu, pomyśl sobie, którędy będą biegły szlaki komunikacyjne, do furtki, bramy , do śmietnika , do części rekreacyjnej. Będziesz wiedziała, wówczas, gdzie sadzić (i mniej więcej co) a gdzie nie. Widząc, jak wspaniale rośnie ci rozsada, nie mam wątpliwości, że ogród będzie rósł w oczach :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”